reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam poniedziałkowo :)
Palemko - za dużo to Ty w tym necie nie czytaj, ja raz tak zrobiłam i już ryczałam myśląc, że pójdę do szpitala -a okazało się, że wyniki są OKI. Zobaczysz będzie dobrze, a jak się tak stresujesz i martwisz..to najlepiej umówić się jak najszybciej do lekarza!

Monaliza - bardzo się cieszę, że między wami już się układa :) Trzymam kciuki za kolejne dni :)

Weelend miałam udany. Na weselu było super :) wytańczylam się chodź tylko do 2 rano ;). W niedzielę wracaliśmy do domu i to ja "niedzielny kierowca" prowadziłam autko przez 2,5h. Dobrze, że droga prosta. Jestem jednak z siebie dumna :).
Dzisiaj szkoła rodzenia i nauka oddychania i relaksu.

Miłego dnia

reklama
WITAM:)

Ale fajnie wczoraj na grillu było:)cieplutko humoru nie brakowało:))dzieci sie fajnie bawili:))

PALEMKO kurcze:((

Przed glukoza nie można nic jesć...

MONALIZA cieszę się ze wyjaśniliście sobie i teraz razemspędzacie miło czas:))

GORGUSIA hehe synuś już podejmuje decyzje :D

Hej, ja miałam straszną noc, nie mogłam spać z bólu kręgosłupa, w każdej pozycji fatalnie się leżało, na dodatek refluks i zgaga zaduszały :no: Strasznie było...
Kochana Palemko, nie czytaj tych rzeczy na necie-ja zawsze tak robię i wmawiam sobie co tylko najgorsze. Jeśli leki nie pomagają, idź do lekarza niech zmieni dawkowanie albo leki, 3mam kciuki za zdrówko i modlę się za nas wszystkie:tak:
Gorgusia, to Ty już jesteś w 28 tygodniu - ale Ci suuuper :-)
Monaliza, cieszę się ogromnie, tak to jest z tymi chłopami:-D
Ansure, podziwiam, ciekawe ile ja wytrzymam na weselu za miesiąc;-)
Miłego dnia kochane:-)

Hello :*:* i po weekendzie...było miło i grillowo i cos dobrze mi sie jezdzilo autkiem! u nas dzis dalej slonecznie, musze sie przejechac na zakupy lodowka pusta i musze kase wyciagnac dzis rano wstalam na ta glukoze i dupaaaaaaa 10zl w portfelu jak to ja wiecznie z karta:/ a do bankomatu mam kilka km:/ no nic pojde jutro...

Ja dzis tez mialam ciężka noc. Mały fikał z każdej strony az brzus falowal haha i wkoncu zasnelam na wznak jak nigdy :-D wstawalam kilka razy siusiu, i snily mi sie glupoty ale jak dobrze,po przebudzeniu moc sie przytulic do M:-pufff

Monaliza ja tez sie bardzooo alez to bardzoo ciesze,że juz lepiej:) chyba naprawde ciachooo musialobyc pyszne :-D
moj skubaniec poszedl w jeden dzien chyba kazdy mial ochote

Martusia ja juz tez mam dosc mojej alergii nie dosc,że nad morzem dyszalam swierkalo mi na oskrzelach to teraz coraz czesciej dopada mnie katar gardlo cholernie swedzi wczoraj jak bylismy nad woda kolo lasku to kaplica meczylam sie :-( masakraaa chyba jednak pojde po skierowanie do alergologa

Gorgusia jak ja bym chciala,żeby tak synek podjąl decyzje o imieniu!! tyle na głowie człowiek ma i jeszcze trzeba myslec i myslec nad imieniem:laugh2: aaa a co do uczulenia moja tesciowa używa tylko i wylacznie z serii Oilatum albo emolium do pielegnacji skory czy mycia głowki a ona naprawde uczulona na wszystko nie dosc ,że ma astme to jeszcze zadnych kremów, perfum itd

Palemka 3mam kciuki,żeby obyło sie bez problemu a net czasem pomaga ale tez i czasem wyczyta sie niepotrzebne głupoty!! może jednak warto przejsc sie na wizyte

Ostatnia edycja:
Dziękuję Wam dziewczyny za wczorajsze słowa i pyszne ciacha, czekoladki i kawkę :* Było trochę lżej :)

A teraz Wam powiem... M miał dzisiaj wrócić do domu około południa - pojawił się rano, kiedy jeszcze spałam. Otworzyłam oczy, podszedł do łóżka i od razu spytał czy będziemy mogli później porozmawiać. Mówił, że przemyślał wczoraj wszystko dokładnie przez cały dzień (dobrze, że zostawiłam go z tym smsem), że kocha nas i nie chce stracić i dlatego się zmieni. Nigdy nie mówił tak prosto i z serca o uczuciach do nas... Poprosił o tydzień na zakończenie remontu i po tym czasie ma być tylko dla nas... Na razie przyjęłam do wiadomości i czekam na rozwój wydarzeń. Byłam wczoraj twarda, ale ani jednego słowa nie żałuję, bo może otworzyło mu oczy, tak jak jego słowa mnie...

Jeszcze raz dzięki Wam za dobre słowo :* Dziś już jestem silniejsza :*

Witam poniedziałkowo:-) ja jutro ide na glukoze mi połozna powiedziała ze dzis od 18 mam juz nic nie jesc moge pic tylko wode albo herbate gorzka.W czoraj mi strasznie nogi spuchły i sine sie zrobiły:szok:,dzis troche lepiej mierze cisnienie dwa razy dziennie (lekarz mi kazał) i jest w miare boje zebym zas tej dziadowskiej geztozy ciazowej nie dostała bo wtedy to juz bym sie chyba załamała:wściekła/y:.Lezakuje dalej choc ciezko :crazy:,do tego jeszcze moj młody:wściekła/y: małe dzieci mały kłopot duze ..... masakra jednym słowem .

Palemko nie czytaj i nie denerwuj sie ,ja mam nospe 3x1 i magnezin 500mg x3 czasami brzusio mi twardnieje :wściekła/y:jak sie wnerwie szczegolnie alw wtedy staram sie relaksowac i oddychac głeboko czasami pomaga.

Loonka faceci tak maja ze trzeba ich co jakis czas do pionu postawic ,wiem cos o tym:dry:

Ktoras pisała o uczuleniu głowy moja mała ma AZS i jakis czas stosowala szampon z olilatum i było lepiej...

no hej grubaski ;)

dzieki, na komuni było ok, ale wróciłam mega obżarta i mega zmeczona. marta - niestety kaca nie bylo, ani łyczka...wrrrrr tylko kawa i cola ;)

mala jak nas zobaczyla wieczorem, to prawie oszalała ze szczęścia, no i dla takich chwil warto zyc. warto bardzo warto.

zaraz lece do przedszkola, ale nie daje juz rady naprawdę. upał nieznośny, już ledwo chodzę. bandzioch może nie taki wielki, i uporczywy, ale straaaaasznie duszno i nie moge oddcyahc. no nic, lece ;***

czesc kobitki!
Dzis piekna pogoda tu u nas w deszczowej Irlandii wiec musze to jakos wykorzystac. Wczoraj bylismy na wystepach tanecznych mojej corci, potem zostalysmy zaproszone przez mojego B do restauracji a na konioec pojechalismy do parku z nasza psina na spacerek i chustawki. Bylo fajowsko. Jakos chyba go faktycznie ruszylo. Wieczorem tylko siedzial przy brzusiu, calowal go, gadal, nawet raz kopniaka w ucho dostal- to chyba za kare za wczesniejsze zle zachowanie:-D:-D:-D. Wyglada na to, ze bedzie lepiej. Oby.
Palemko moze faktycznie przejdz sie jeszcze raz do lekarza i powiedz co sie dzieje. i Kuzwa!!!jeszcze raz przeczytam, ze ty w kuchni cos pichcisz to natrzaskam po tylku!!!LEZEC LEZEC LEZEC. Po co niepotrzebnie ryzykowac.
Ansure super, ze sie wybawilas na weselichu. Powiem szczerze, ze ja nie wiem czy teraz bym dala rade do drugiej tak szalec takze SZACUN:-)
Marudkapostaraj sie zrobic sobie kolo poludnia jakas drzemke, takie krotkotrwale oddanie sie usciskom Morfeusza naprawde nie raz ratuje zycie.
Zycze wam laseczki milego poniedzialku. Acha , przedluzyla mi pani doktor zwolnionko o kolejne 2 tyg, takze jestem wniebowzieta!!!!!!

Hejka, tez bylam wczoraj na komunii. Przy okazji złapałam ból gardła niestety :/ pewnie przez to, że chwile w przeciągu siedziałam :/ kuruję się miodem, cytryna, sokiem malinowym i czosnkiem. Zastanawiam się czy przeplukac gardło szałwią ( bo zakaz to chyba dotyczy łykania szałwii a nie płukania gardła co?), woda z solą jest tak ohydna, że naprawdę nie daje rady, mam odruch wymiotny :baffled: Może jeszcze jakies sposoby znacie? To moja pierwsza (i mam nadzieje ostatnia) infekcja w ciąży, więc nie wiem czym by tu się jeszcze podkurować...

reklama
monaliza - super, że u Ciebie lepiej, oby tak dalej.

ryba - do płukania gardła to możesz w aptece nawet Azulan kupić, owszem jest na bazie alkoholu, ale pić tego nie będziesz - stosujesz miejscowo. Ja w zeszłej ciąży tak robiłam, za pozwoleniem lekarza :) Wiem, że można też psiknąć Hasco-Septem np.

My dziś po spacerze, mały padł i w szoku jestem że tak szybko ;-) Korzystam, popijam kawkę i objadam się pryncypałkami :-D

Do góry