reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dobryyyyy

mantezowa
- gratulejszon dziewuszki , witaj w klubie dziewuszkowym

Piszecie coś o skurczach, większość z Was już je ma i to mnie dziwi, bo ja jeszcze ani razu skurczu nie miałam, za to mam ponoć skurcze brzucha ( twardnienie ) , ciekawe , że brzuchowe mam, a tych łydkowych nic a nic ...

Ktoś pytał o to ile ma brac magnezu, więc ja biorę 6-8 tabletek mg na dzien po 50 mg :)

reklama
Dzien dobry!
ja skurczy zadnych oprocz twardnienia brzucha nie mam, oby tak bylo do konca :-)
za to mi zaczely pekac naczynka, np na nodze mi wyskoczyl "siniak" a na pewno wiem, ze w nic nie uderzyłam...
Lece co zjesc bo głóóóóóód wzywa :-)

Wiatajcie wrześnióweczki:)
U nas jakoś pochmurno oby tylko nie padało.
Mąż się troszkę prześpi po nocce i jedziemy do moich rodziców nie chce mi się jechać ale muszę jechać odebrać mała.
Mantezowa gratuluje córeczki jeśli nic się nie zmieni też będę miałą córeczke.
Mój mąż też ze mna nie chodzi na wizyty ale tylko dlatego że ja mam zawsze między 16-18 i dojeżdzam 40km a on na 18 musi być w pracy.
Polisia mi drętwieje prawa dłoń nie wiem co jest grane w poniedziałek zapisze się tutaj do lekarza na NFZ.
Miłej soboty Wam życzę:)

witam się

Beaciu juz Ci napiszę przepis ogolnie to ciasto można zrobić ze wszystkimi owocami :) najlepsze jest z rabarbarem i truskawkami :D

co do wizyt : w pierwszej ciazy mój maż jeździl ze mna sporadycznie teraz nie jeździ w ogole bo praca mu nie pozwala i też mi było kiedyś przykro... teraz mnie to kila:)

skurcze: ja mimo brania 3xasmag i 2xaspargin mam takie gigantyczne skurcze, ze szok...oczywiscie wszystkiego nóg, pośladków itd

zgaga: podobno na zgagę można Alugastril... ja kupiłam i pierwszą noc nie szłam spać z kwasotą:-) biorę łyżeczkę malutką na noc...życie ratuje:)

Witam brzusie:* tak sie naczytalam o Waszych ciastach,że ide zaraz robic ciachooooo zdarze jeszcze cos upichcic przed obiadkiem. Ale mnie wzielo na skubanca.zaplesniaka kto jak to nazywa mniammmmm
:-D u nas dzis wkoncu sloneczko i mysle,że dzis ladnie pogrzeje, moze jakiegos grilla sie zrobi:-):tak:

Ja poki co nie mam skurczów, biore magnez ASMAG 2X1 od jakiegos tyg bo odstawieniu luteiny.

Zgaga!!! jak juz kiedys pisalam przez 25lat nie wiedzialam co to jest a teraz bardzooo czesto mnie dopada, bleee ale naszczescie rennie, mleko i jakos daje mi przetrwac.

Monaliza tulam Cie mocnoo :*:* ach te chłopy!! mam nadzieje,że jednak zmadrzeje!!!!!!!! i tego Ci zycze z całego serca:*:*:*

MIŁEJ SOBOTY :*

Ostatnia edycja:
Dzisiaj oczyszczam sie ze wszelkich smutkow. Zabieram sie za pisanie prac zakonczeniowych, zrobie sobie dluga relaksujaca kapiel, nie zamierzam zaplakac chocby przez minute. Takie postanowienie. A Oliwcia tak fajnie mnie bombarduje w brzucholku, ze az mi sie micha cieszy:-):-) Alicja jutro ma wystepy taneczne, wiec dzisiejsza proba trwac bedzie az 3 godziny a ja bede miala czas oddychnac. Bierze mnie na to ciasto rabarbarowe wiec chyba je ukrece-ktoras wpada pozniej na kawcie i kawalek ciacha? Jak cos, zalatwie odrzutowiec:-D:-D:-D

Witam dziewczynki sobotnio:-) nareszcie słonko za oknem:-D

Animka moj m ze mna nie chodził w zadnej ciazy ani na wizyty ani na usg przy porodach tez nie był:dry:tłumaczy to tym ze ciezko mu było zniesc jak ktos mi cos robi:szok::-p a pozatym on zawsze w pracy ,ale jak po wizycie nie zadzwonie od razu to dzwoni do mnie i interesuje sie co i jak ,kiedys mnie to denerwowało a teraz mam to w nosie.A na połowkowe tata mnie zawoził bo nam auto padło no i praca ,zabrałam mame z nami i weszła ze mna do gabinetu dawno mojej mamy takiej szczesliwej nie widziałam :-) w szoku była ze tak wszystko dokładnie widaca jak zobaczyła jak mała wody płodowe pije to mało sie nie popłakała:tak:.

Stokrotka to my ''sasiadkami '' bedziemy bo ja z Rybnika jestem :-D.

WITAM:)

Niedługo mykam na spacer a potem na plac zabaw :)

Jutro do brata M na grilla wczoraj znajoma z rodzinką na goscince i tak mija czas:)

M na wizyty nie chodzi bo nie mam ani ja ani on takiej potrzeby jak i smerfy w domku pilnuje a ja na spokojnie załatwiam co trzeba dodatkowo:)

Przy porodzie chciałabym aby był ale M na to się nie czuję i rozumiem go nie każdy musi znosić takie widoki jednak emocji tam nie brakuje i po co stresować go mam?cieszy się nami po porodzie:))

Zgagi nie mam tak jak w poprzednich ciązach także luzik:))ale myslałam ze w tej będe miała gdyż coś wcześniej tam zaczynało ale dało mi spokój i oby tak już zostało :p

Ja skurczy nie mma także tylko sie cieszyć!!

No to na tyle:)

Życze udanego weekendu :))

Hej Dziewczyny - życze wam udanej słonecznej i ciepłej soboty !
Wczoraj pierwszy raz od powrotu ze szpitala wyszłam z domu w sensie do miasta :szok: ale było fajnie :-) no i czułam sie dobrze i nie bolała nerka - dziś też nie boli - moze Synuś przewrócił sie i już nie uciska - yhh nie wiadomo mam nadziej ze te bóle nie wrócą niemniej dalej oszczędzam sie.
Kopniaki jakoś teraz słabiej odczuwam niż wcześniej...

reklama
witam sie porannie z kawusia i serniczkiem, pogoda piekna a ja dzis musze sprzatac taaak mi sie nie chce, najlepiej bym sobie polegla na tarasie z gazetka, wekend znow sama, tzn z Oliwka, malutka w brzuchu tak kopie ze to az jest niewiarygodne tak kopie ze caly brzuch mi sie rusza a wczoraj tak mocno ze mialam wrazenie jakby ktos mnie w brzuch stukal z zewnatrz heh, nia pamietam zeby w pierwszej ciazy Oliwka tak szybko tak mocno kopala, pozniej tak, ale nie pamietam zeby tak szybko tez, tak sobie mysle, ze super, ze teraz te leginsy sa modne i nie trzeba sie w zadnych ciazowych spodniach nosic heh, moda sprzyja ciezarnym heh

marta tulam, wiem co czujesz bo z tym plakaniem to tez tak miewam, najciezej jest mi w wekendy bo sama z mala siedze
anmika ja Ci powiem, ze moj m tez duzo mniej przezywa moja druga ciaze, chodzi ze mna do lekarza bo mu kaze, ale mysle, ze gdybym nie kazala to tez bynie chodzil, nawet nie mial potrzeby przykladac reki do brzucha zeby czuc ruchy dopiero jak go zdrowo opierniczylam, ale powiem Ci ze ja to choleryk jestem z charakteru i to co na mysli i w sercu to na jezyku, a w pierwszej ciazy dla porownania moj m tak przezywal usg ze nawet telefonem nagrywal obraz na monitorze, ale ja tak sobie go tlumacze, ze ma 8 rodzenstwa i dla niego to normalne, ze kobieta ciagle w ciazy chodzi i dzieci rodzi
polisia dobre stwierdzenie z tym porodem jak inni dali rade to my tez heh
Merlin &&& zeby bol nie powrocil

Do góry