reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

mantezowa - trzymam kciuki, oby dzidzia się ujawniła :)

Wczoraj byłam na szkole rodzenia, omawialiśmy kolejne fazy porodu.
Szok ..ma być CEWNIKOWANIE, to chyba wolę już tą lewatywę :szok:
A rodzenie łożyska..to nie je bajka...ale na samą myśl o łyżeczkowaniu dostaję gęsiej skórki..
No widzicie jaka ze mnie strachliwa kobitka :)
Ale przez moment czułam się na tych zajęciach jakoś przedmiotowo...

reklama
witam sie

Marta
nie martw sie u mnie byl ten sam problem ze szkołą rodzenia wiem, ze jest taka fajna szkola rodzenia internetowa poszperaj po neicie :):)

Ansure ale cewnikowanie to tylko przy CC jest :) nie martw się poród łożyska w porównaniu z porodem dziecka to pikus :-D ja w oogole nie czułam jak "rodziłam" łożysko a i lyżeczkowanie miałam też, ale w tej chwilki to myslisz o dzidzi :)

Future ja juz mam mega zgagę idę dzisiaj do apteki ... bo już nie daje rady...

witam sie porannie

FutureMummy sprobuj na zgage platkow migdalow
mantezowa &&& wiem doskonale jaksie denerwujesz, bo ja tez sie tak denerwowalam i tez mialam usg po poludniu bo o 16tej
ansure ja mialam cewnik przy cc i powiem Ci ze mi wkladanie i wyjmowanie w ogole problemu nie sprawilo tylko jak mi go wlozyli to mialam na poczatku takie dziwne wrazenie ze zaraz sie posiusiam a siusiac nie moglam heh potem juz tego nie czulam bo organizm sie przyzwyczail

A bym zapomniała - dostałam od koleżanki informację

TARGI MOTHER & BABY
Warszawa : 2-3 czerwiec, teren Wyścigów Konnych Służewniec
Wrocław: 18-19 sierpnia, teren Hala Stulecia
Pajkaa - hm tylko, że ta moja położna mówiła o cewnikowaniu przy naturalnym porodzie :0 Może coś się jej pozajączkowało ;)

dzien dobry porannie
Mantezowa kciukasy zacisniete:-)Zycze, aby malenstwo zdradzilo rabka tajemnicy co tez tam kryje miedzy nogami
Moja Oliwka do niedawna tez nie dokazywala kopniaczkami az tak bardzo, ale teraz naprawde z dnia na dzien jest coraz ruchliwsza. Czasem jak przytarabani to az podskocze:-D:-DW nocy jak tylko poloze sie lekko na kawalku brzucha to zaraz tak tam sie rozpycha, ze nie mam wyjscia i musze jej miejscowe zrobic- mala terrorystka:cool:
Acha i dla zainteresowanych, znalazlam linka z ta szkola rodzenia wiec wklejam RADZIMY DOBRZE RODZIMY - INTERNETOWA SZKO

matrusia probowalam w pierwszej ciazy i juz nigdy nmie zjem. pomimo ze jestem Migdalska ;) to pali mnie ogniem jak smok wawelski.

a wogole to dzien dobry.
moj kwiatusze wstał dzis o 6, a od 9 już spi. to się ciekawie zapowiada ;)))

Asiu no to ciociu gratuluję :) Zajmuj się bratową i bratankiem jak tylko masz siły. Trzymaj się cieplutko.

Marta luz nie wkurzaj się tak, szkoda Twoich nerwów i maluszka

Gorgusia :D niezły ten Twój dzieciaczek. Już kreśli swoje terytorium.

Mantezowa najważniejsze żeby było zdrowe, trzymam kciuki za wizytę i poznanie płci

Ansure a może coś na śląsku ;) też przeszłabym się na takie targi :)
Mi położna mówiła o cewnikowaniu przy cc tylko.

Monaliza dzięki za linka zaraz sobie kuknę :)

Dzień dobry :D
Mantezowa- trzymam kciuki za ujawnieni się Twojego Dziecia &&&&&&&&&
Ansure- właśnie na te targi się wybieram do Warszawy. Też już dawno miałam tu o nich napisać i zapominałam :)

Ależ miałam noc.... najpierw długo nie mogłam zasnąć. W końcu zasnęłam, a koło 3 śniło mi się,że Dzidzia tak strasznie mnie kopała i się obudziłam i... faktycznie- tak dawał czadu,że nie szło spać. I tak do 6 rano już nie dałam rady zasnąć.... Mój mały wariat! :rofl2:

Dziś u mnie widzę słońce! Tylko ciągle jest chłodno, ale chociaż nie pada deszcz.

Do do cewnikowania to też słyszałam o tym tylko przy cc. Ja raz miałam zakładane to coś i mam nadzieję,że już nie będę musiała...

Miłego dnia Kochane!

Witam się piątkowo:)
U nas świeci piekne słoneczko oby tak dalej
Dziewczyny ale Wy produkujecie:)
Jutro jedziemy po mała do mamy podobno płacze za nami wg mojej mamy siostry mówią co innego porostu powiem tak moja mama zbyt długo nie może mieć małej bo zaraz mam tel że mała płacze i zawsze tel jest póznym wieczorem ok 21-22 bo ja to chyba fruwać się mam nauczyć jak mam teraz do mamy 40km i nie mam samochodu.
Mieszkam tu ponad miesiąc a nikt z rodziny mnie nie odwiedził tutaj i prędko nie odwiedzą.
Przed porodem przyjedzie do nas męża ciocia pomoże mi trochę i będę spokojniejsza bo wiem że mała będzie miała dobrą opiekę.
Ansure ja o cewnikowaniu słyszałam tylko przy cc musiało się jej coś pomylić:)
Mantezowa oby maluszek się pokazał co tam skrywa:)

reklama
Witam dziewczynki :-) u mnie dzis nastroj lepszy pewnie dlatego ze znajomi z holandi na komunie przyjechali i mnie wczoraj nawiedzili:-Dwesoło było:-p. Dzis spałam do 10 prawie :zawstydzona/y:,nastepny tydz z głowy ;-).

Asiu gratuluje bratanka :-D

Matezowa &&&&&&&&&&&&& za wizyte.

Stokotka a gdzie na slask moze sasiadkami bedziemy;-)

Do góry