reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

ja też uwielbiam wszystko co kawowe, ale kawy nie pijam, no chyba,że smakową ze Starburcksa :tak:
kopniaki czuję zazwyczaj rano i wieczorem, szczególnie jak leże na plecach, niektóre nawet widać gołym okiem i TZ twierdzi,że czuje jak przyloży rękę
w kwestii porodu ja bym wolała cesarkę,ale pożyjemy, zobaczymy...
z data porodu też jestem chyba "najlepsza", bo według OM powinnam 25.08 a z usg 22.09, ale od zawsze miałam nieregularne miesiączki, bez tabsów to i pół roku potrafiłam nie mieć :no:, nie zadręczam się więc tą różnicą :tak:
a poza tym mam newsa, zdecydowaliśmy się przeprowadzić na Śląsk :-)
troszke mi się nie chce zabierac za pakowanie, ale jak sobie pomyśłę,że za tą samą kaskę mam zamiast kawalerki 3 pokje z kuchnią to mi się humor poprawie, biorac pod uwage fakt,że i tak przez najbliży rok nie wrócę do pracy:tak:

reklama
To byl dzien....
na poczatek dziekujemy za kciuki bardzo sie przydaly....przyjechalam do szpitala o 14 tej Bratowa juz miala skurcze dziwne bo przy rozwarciu na 1 cm miala co 3 min ok minutowe skurcze wiem bo sama mierzylam...po tych pomiarach poszlam do poloznej i mowie czy tak ma byc ze od razu takie male przerwy Ona ze tak, i bedzie jeszcze czesciej. Po chwili wrocila z KTG podczas badania przyszla ginka ktora prowadzila Bratowa okazalo sie ze ma do rana dyzur wiec sie ucieszylysmy, sprawdzila KTG i okazalo sie ze skurcze sa ale rozwarcie nadal slabe na 2 cm, ale kazala pakowac sie na porodowy, oczywiscie ja nadal z Bratowa;)na traku dostalam ladny fartuszek a ginka do mnie ze chyba nie zamierzam byc do samego konca z Dzidzia tutaj bo to za silne przezycia powiedzialam ze poki co mnie to nie przeraza no i ze obiecalam Bratu:) po pol godziny KTG na porodowce okazalo sie ze bedzie cc bo tetno Maluszka co jakis czas spada i szkoda sie i Jego meczyc....o 17.25 wyszlam bo juz robili Jej znieczulenie a o 17.45 wywiezli juz malego Filipka slodziutki piekniutki i podobny do Brata waga 3140 dlugosc 53 cm ideal:)

Teraz moze mnie nie byc tak czesto na bb i moge byc troszke rozkojarzona bo pewnie bede wedrowala od szpitala do domku jeszcze jutro moj Braciak wraca z Holandii, pozniej tez chce Jej pomoc bo wiadomo ze po cc bedzie inaczej dochodzila do siebie takze wybaczcie

Ogolnie trzymam za wszystkie kciuki i aby wszystko bylo dobrze jak tu zerkne kolejnym razem postaram sie nie robic sobie duzych zaleglosci:)
Buziaki

ze szkoly rodzenia zrezygnowalam, bo po pierwsze bylabym sama caly czas, a po drugie nikt ze mna nie chce ruszyc dupska - wkurza mnie to wszystko, bo tylko ciagle slysze ze przesadzam, i w tej chwili jedyna osoba ktora mnie rozumie to M.

a co do harcow, nie czuje nic takiego bym mogla nazwac to harcami, ale nie wiem w jakim tc tamte mamy byly. ja poki co czuje narazie delikatnie, nie slabo, ale sa odczuwalne, wczoraj az zabolalo.

Marta, nic się nie martw, jeszcze się rozbryka ;) Mój ludek kopnął pierwszy raz w 17tc6d i jakiś czas mówiłam, że to takie spokojne dziecko, zupełne przeciwieństwo Patryka. Minęło kilka tygodni i już tak nie mówię ;) Po prostu dziecko w tym tygodniu jest jeszcze malutkie, ma dużo miejsca i wielu ruchów się nie odczuwa, ale z każdym tygodniem im mniej ma miejsca tym więcej i wyraźniej czuć :*

marta spokojnie, w ciągu 2 tygodni się rozbryka zobaczysz.

ja wam powiem, ze z Hesią czułam słabiej ruchy niż teraz.

a ja mam problem, ze mnie po tym antybiotyku pali "rura" i nic nie pomaga. ani mleko, ani rennie, ani nic gazowanego. jedynie po gorczycy nieco lepiej, ale normalnie nie wiem czy zasne.....

future moj M bral na zgage proszki ale na recepte, pomagaly mu bardzo. chyba IPP sie nazywaly ale nie jestem pewna.

poza tym spokojna jestem jesli chodzi o malego, ale inne sprawy mnie tak wkurzaja ze no szkoda gadac.

Marta- ja jestem już praktycznie w 27tyg ciąży i dopiero teraz czuję wyraźne harce Małego i to do tego stopnia,że budzi mnie ze snu jak mu niewygodnie i "wygania" moją rękę jak ją sobie na brzuchu oprę, bo Mu jest niewygodnie :-D I u mnie zaczęło się od jednego kopa w 19tc chyba, a później długo nic i tak stopniowo coraz częściej. Dziś wystawił jakąś piętę czy łokieć koło pępka :-D Ale kopy na pewno nie są subtelne tylko bardzo wyraźne i widoczne jak się na brzuch patrzy.

Idę się kąpać i spać.
Miłej nocy Kochane.

reklama
Dzisiaj ja pierwsza:-) spać nie mogę bo strasznie sie denerwuje dzisiejszą wizytą tak bardzo chcialabym dzisiaj poznać pleć mojego dziecka. Oboje z mężem pragniemy synka ale jesli będzie córka to oczywiście tez ją będziemy bardzo kochać. Zresztą juz kochamy

Do góry