reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

ale moj Dziec kopie ło matko normalnie aż boli

marta tak jak juz ktos pisal w ciazy mogl Ci tez inaczej kolorek wyjsc
joasia kupilas cos?
monaliza najwazniejsze ze nie boli ale dobre to porownanie do jezozwierza heh
kasiaczek mi najlepiej odrosty lapie farba z joanny

reklama
Aloo :-)
Dzięki dziewczyny! Ruchy dzieciaczka to rzeczywiście coś niesamowitego! :) Wcześniej odczuwałam takie bulgotanie ale lekarz mówił, że to już to :) Wczorajsze ruchy to były już solidne kopniaki :D

Marta wiek ciąży wg usg to 19,5tyg, tego też lekarz się trzyma no a termin na 26września.

Dzisiaj zimno, buro, sennie... Powoli zmniejszam ilość pracy co jest aż dziwne, nie czuje się z tym naturalnie bo zawsze pełne obroty ale brzuszek rośnie, maleństwo też więc trzeba stopniowo luzować :)

Miłego wieczoru :)

Marta o89nie przejmuj sie włosami, z pewnością nie jest tak źle a poza tym nie i tak nie przebijesz, kiedyś z blondu chciałam sie ufarbowac na Mroźny beż-cudny kolorek, a w opakowaniu była farba Granatowa Czerń :szok: nie spojrzałam na numerek :wściekła/y: wyszły mi niebieskie włosy a następnego dnia do roboty szłam, wszyscy w hotelu wołali za mną smerfetka ;-)
koniec był taki,że napisałam reklamację i na koszt Loreala miałam wizytę w salonie i dekoloryzację
a teraz ufarbowałam włosy na Popielaty Blond-wyszły szare, ale przynajmniej nie bedzie odrostów widać ;-) choc ja mam duuuuuuuużo siwych już :no:

szysza ten termin cos mi sie u ciebie nie zgadza ja mam na 23 wrzesnia i jestem w 22 tygodniu a ty w 20 :confused:

Jesli chodzi o farbowanie to mi tez w ciązy włosy dłuzej łapia kolor ostatnio chyba z 40 minut dluzej mialam farbe na wlosach
bo nie chciało zlapać

W poprzedniej ciązy byłam dosyc aktywna, pracowalam prawie do końca duzo sie ruszalam ale nie wiem czy to wpłynęło na długość porodu. Myslałam że będe sie męczyć jak moja mama prawie 24 godziny bo wszyscy twierdzili że to dziedziczne a wcale nie bo od pierwszych wywołanych kroplówka skurczy minęlo 5 godzin i natalka byla na świecie. Od momentu odejścia wód w domu minęło 8 godzin

szysza ten termin cos mi sie u ciebie nie zgadza ja mam na 23 wrzesnia i jestem w 22 tygodniu a ty w 20 :confused:

Wiem wiem, zanim zaszłam w ciążę miałam a raczej miewałam okres co 2 a nawet 3m-ce dlatego lekarze po obejrzeniu wymiarów płodu i kalendarzyka ostatnich miesiączek obliczyli "średnią" i termin padł na 26września. Wg daty ostatniej miesiączki jestem w 23tyg. Takie pomieszanie z poplątaniem. Termin jest czysto teoretycznie obliczony w przybliżeniu :-) W przyszłym tygodniu idę na usg połówkowe więc wiek ciąży może ulec delikatnej zmianie.

Ostatnia edycja:
Witam, ja dzis mialam zalatany dzien. Ogólnie bylam na zakupach najpierw castorama a potem zakupy z mamcia bo chciala sobie kupic butki itd. Wrocilam o 18 i smazylam racuszki z jablkami tak mi sie zachcialo:-D:-DRano do Was nie zagladalam bo od rana do 14 nie bylo pradu. Noc mialam dzis masakryczna nie dosc,że latalam sikac non toper to leb mnie bolal nie ma co sie dziwic jak pol nocy padalo. Na zakupach tez latalam do wc naszczescie byly:-D nie wiem co mnie tak te sikanie meczy

Ansure no juz mamy polozone w kuchni i pomalowane sciany:) za duzo to szczerze nie pomoglam bo mi marudzil,to za ciezkie, idz sie połóż no masakra hehe o dzieki za info co do szkoly rodzenia musze sie dowiedziec czy sa zajecia weekendowe:*
Pajka dzieki za wypowiedz, bardzo pomocna !!! :*
Fasolka to widze,że Ty cos latasz tak jak ja dzis do kibelka
Marta ja kiedys mialam wloski i burgund i sliwkowo-oberzyna i ja tam lubie takie kolorki wiec wydaje mi sie,że fajnie Ci wyszly ale jak spodziewalas sie czegos innego to pewnie dlatego jestes niezadowolona:*

Szyszka to masz kiepsko :):) bo ogolnie w szpitalu raczej patrzą na termin wg OM chyba, ze trafisz akurat na Twojego lekarza... ja miałam podobny problem w poprzedniej ciaży i modlilam się, zeby się nie przeterminować za długo...bo sami nie wiedzieli na kiedy dokładnie mialam termin... ale mnie się zgodzil termin z usg w 12 tc podobno ten do 14 tc jest najbardziej zbliżony :)

Mantezowa moja mam też mnie rodzila 24 h :-) też mi wmawiali, ze to dziedziczne

Mam nadzieje, że przy kolejnej wizycie wszystko się rozwiąże.... Mój lekarz pracuje w szpitalu w którym będę rodzić więc o tyle jestem spokojniejsza :)

reklama
Do góry