reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Joasia noo cos mnie dzis wiezlo na te porzadki, przesuwania itd ale oczywiscie wszystko z umiarem i pomalu. A wczoraj cos brzus pobolewal to lezalam pol dnia a dzis chyba dupsko odzylo :-D powiem Ci,że mi teraz ciezej sie schylac i wstawac z lozka normalnie wiec napierw na bok sie przewracam potem nogi na dol i wstaje :-D a co to bedzie za miesiac, dwa. A synus tak fika,że jak leze to nie raz mowie ałaa :-D tak sie rozpycha i fika po mamusi jak nic :)

A co do cyfry to laska juz planowalismy rezygnowac ale jakos czasu nie bylo a teraz jak podniesli sobie tak oo bez uprzedzenia to w ogole mnie nerwica wziela. Sasiadka dostala aneks i niby tam jest,że w przypadku braku akceptacji zmian przysługuje abonentowi prawo do wypowiedzenia umowy w terminie do 14 dni od daty doręczenia listu wiec ja bym odrazu im wyslała wypowiedzenie a teraz to chyba dupa, jutro bynajmniej sie przejedziemy:wściekła/y:

reklama
no hej.
generalnie załamka. Pulmonolog załamuje ręce, każe szukać jakiegoś profesora. najchętniej poleca Kraków. i sanatorium, lub szpital z diagnostyką. no normalnie załamka. rycze od rana. nikt nie wie skad te duszności, w necie nic nie znalazłam. nic nie wiem. rycze.

do tego szyjka robi się miekka. zaje biście.

muszę odpoczywać. czyli to moje ostatnie 2 tygodnie w przedszkolu. mam sobie darowac czerwiec. mam wypoczywać z nogami w górze.

załamka.

demetrios super, ze Komunia udana, nad czyja prezentacja siedzisz??
maluszek wspolczuje tej cyfry+, ja mam cyfrowy polsat i dobija mnie to, ze co jakis czas dzownili, ze np.1z lzaplacilam za malo, teraz dostaje erachunki to w koncu problem sie rozwiazal ale kiedys wymagali zeby ta 1zl doplacila, tylko ze sama oplata za wplate i ich telefon wychodzil drozej niz ta 1zl
futuremummy zdrowka Kochana

i jestem :)

dzieki dziewczynki za mile slowa, ja tak mam jak mam zly humor albo ktos mnie obudzi zbyt wczesnie. w koncu zasnelam po 10 i spalam do 12:30, potem poszlam ufarbowac wlosy, zjedlismy obiad i pojechalismy do tego parku -strasznie mi sie podobalo, zdjecia porobilismy i wrocilismy bo od tej wody chlod ciagnal.

future zdrowka duzo zdrowka i dobrych mysli
martusia nie nerwuj sie tak my tez mamy nieplanowane wylaczenia pradu o ktorych RWE nic nie wie
Ansure oj wspolczuje i tulam
maluszek to niefajnie zagrali ;/
demetrios fajnie ze sie wybawilas. pomagasz komus w prezentcji jak mniemam tak?
Joasia bakterie sa wszedzie nawet na swiezo wypranym praniu [tak ostatnio czytalam gdzies] a w takich zbiornikach jak baseny to juz na bank ale jak tu odmowic sobie pluskania za darmo :)

jedlismy dzisiaj kebab z Oliwierkiem ciekawe czy mu smakowal ;)

Witam i ja :-D
Troszkę mnie nie było. Czas przecieka mi przez palce. Dużo pracy, coraz więcej ale już powoli się odsuwam. Klientki widzą, ze brzuchol rośnie. W domu też jest co robić, Małż już nie ma gipsu ale wciąż domaga się masy uwagi :p
Ta pogoda mnie dobija... Spać się chce, rano najchętniej poleżało by się w ciepłym łóżku...

Ansure współczuje.... Ja teraz mam 2labradory i choć bywają upierdliwe, szczególnie ten roczny to jakby ich zabrakło nie wiem co by się działo. Kocham psy. Od zawsze. Każda strata psiaka u mnie w domu to były dni płaczu i lamentu.

I ja tutaj się wreszcie odezwę, bo coś się zebrać nie mogłam. Przeczytałam Was wszystkie.
Future- przykro mi,że tak kiepsko z tą Twoją astmą. Trzymam kciuki za poprawę.
Maluszek- mojej siostrze też tak abonament po troszku podnosili i już wymówiła umowę. Bardzo to nie w porządku ze strony cyfry....

Ja dziś miałam kolejne zajęcia szkoły rodzenia. Było o tym jak wywołują akcję porodową kiedy jest już po terminie. Jak tego słuchałam to się troszkę przeraziłam. Było o baloniku i o tym,że są do niego przymocowane buteleczki, które służą obciążeniu...i tu mi wyobraźnia ruszyła. Jak to do tego balonika przyczepione są takie butle z wodą żywiec i się z nimi między nogami chodzi :-D moja głupia wyobraźnia :-D
Dowiedziałam się,że lewatywa i golenie jest w standardzie podczas przyjmowania do szpitala:cool: mam nadzieję,że dam radę sama się "tam" wyfryzować.

Położna mówiła,że w sobotę był poród "kobiety", która nawet na dziecko nie chciała spojrzeć i od razu zrzekła się praw do niego. To był jej już czwarty poród i wszystkie dzieci oddała...potwór. Nawet raz u lekarza nie była....

ja sie jeszcze waham co do szkoly rodzenia. a co do tej 'kobiety' to zawsze takim zycze nieplodnosci - wiem ze to okropne co mowie ale naprawde nie mam slow na nie i to mi pierwsze przychodzi do glowy. wole nie myslec co by zrobila z maluszkiem gdyby jednak zatrzymala. to jednak [oddanie] to chyba mniejsze zlo znaczy lepsze dla dziecka. ale z drugiej strony czemu AZ 4 ciaze skoro nie chce byc matka?

Wieczorne hello:)
ale mialysmy popoludnie....najpierw bylam u Psiapsiolki jej maly ma 2 m-ce i mowi ze od rana caly sztywny non stop sie robi nie moze sie najesc, placze az ja nie moglam wytrzymac ze to MAlenstwo tak sie meczy, poszlam na kolacje i po pol godziny dzwoni i pyta czy pojade z Nimi na Pogotowie no to sipu w auto i pojechalysmy okazalo sie wszystko z Nim oki nie ma zapalenia ucha, brzuszek miekki wiec lekarz tez stwierdzil ze musial miec tak silna i dlugotrwala kolke przepisal tabletki za 50 zl i do domu....w drodze dzwoni moja mama ze moja Bratowala wyladowala w szpitalu bo na wizycie okazalo sie ze tetno Malego zanika(termin ma na za 2 tyg). W szpitalu powtorzyli KTG wynik dobry ale zatrzymali ich na 4 dni tak profilaktycznie to dobrze bo beda pod stala opieka i w razie czego zrobia szybko cc. Jutro jade ich odwiedzic bo Aga(Brtaowa) straszna panikara i musze ja troszke uspokoic porozmawiac bedzie dobrze juz i tak jakby cos to maly jest gotowy na swiat:)ale ogolnie popoludnie pelne wrazen...

maluszek mi tez coraz ciezej sie wstaje z lozka M sie smieje bo za kazdym rqzem dysze jak slonica:-Dco do cyfry, bez komentarza, powodzenia jutro:eek:

Future biedactwo jak juz specjalista nie wie to kto ma wiedziec:/ wypoczywaj duzo naciesz sie tymi 2 tygodniami w przedszkolu ale z umiarem a pozniej juz tylko wypoczywaj:*zdrowka:**

marta no i super ze byliscie razem:)czyli juz dobrze:Dmmmm kebab ogolnie uwielbiam ale w ciazy jakos mnie do nich nie ciagnie moze to i dobrze, ale pizze bym zjadla mniam....

gorgusia heh Ty to masz wyobraznie:-Da ta kobieta rzeczywiscie to "kobieta" bo jak mozna nie kochac dziecka ktore przez 9 m-cy nosi sie pod sercem.....

Dobranoc Brzuchatki ja jutro raczej wieczorkiem dopiero zerkne jak znajde chwilke sweet dreams:*

Bo nie jest na tyle świadoma,żeby się zabezpieczyć? Niestety, ale to się zdarza...
Ja za szkoły póki co jestem bardzo zadowolona. Położna mówi jak jest. Chociażby dziś o tej lewatywie- do tej pory myślałam,że nigdy się na to nie zgodzę, bo nawet nie wiedziałam na czym to właśnie polega. A tu się okazuje,że nie taki diabeł straszny i już się nie boję.
W ogóle fajnie wszystko tłumaczy i jestem pewna,że dzięki tej szkole będę do porodu spokojniej podchodzić. Jest też o opiece nad noworodkiem i to też z praktycznego punktu widzenia i o najnowszych standardach. Myślę,że nie będę żałować.

reklama
ech, ja sie boje ze bede caly czas sama na tej szkole ze wzgledu na tryb pracy M. co mi po szkole bez ojca, wolalabym zeby on tez sie nauczyl paru rzeczy bo ja to juz powoli sie robie chodzaca encyklopedia. niby jest jeszcze troche czasu ale nie wiadomo jak to sie pouklada nam wszystko.

Do góry