reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Jej to ja niedługo chyba kończę 6msc ;) Czuję się rewelacyjnie! Tylko plecy troszkę dokuczają...ale to chyba od mojej dzisiejszej aktywności, bo calutki dzień coś cudowałam na nogach...

Do_ti - pizza pół na pół bo robiłam dwie. Jedna była pyszna-z mozzarellą, pieczarkami i pomidorem, a druga mi tak sobie smakowała, bo przepiekłam, a poza tym była mięsna, a ja za mięsem tak sobie ostatnimi czasy przepadam. Pizza pracochłonna, ale warto w sumie :D

Joasia- super masz teściową! Moja nawet nie potrafi zapytać jak się czuję...

Anmika- też dziś lody szamałam- waniliową straciatelle z algidy :D i też mi coś żołądek bolał, ale nie wiem czy to po prostu nie kwestia małej ilości miejsca na jelitka i takie tam...

Mam wyniki glukozy i są bardzo dobre :) więc chyba mogę być spokojna. Tylko siuśki znowu tak sobie, ale bakterie tylko liczne, a nie bardzo liczne,więc nie ma tragedii :p

Idę się kąpać... zmęczona jestem jakaś taka. A jutro o 16.30 wizyta.

reklama
a moi tesciowe sa super. tesciowa powiedziala ze moge mowic do niej albo 'mamo' albo 'Stachna' a na imie ma Stanisława :D jak u nich jestesmy to mnie tylko dokarmiaja, tata sie pyta 'to co Marcia zjesz cos nie?' no nie ma sily, oni nie rozumieja 'nie'. w sumie tak jakos na poczatku dziwnie mi bylo mowic mamo do prawie obcej kobiety ale ostatnio powiedziala ze kocha mnie jak wlasna corke od poczatku i sie prawie poplakalam ;)

Loonka nie przywitalam sie z Toba wiec robie to teraz :) i mysle ze najwazniejsza jest Twoja decyzja nie mozna sie ogladac na innych ludzi. trzeba samemu byc troszke egoistka :)
Joasia narobilas mi smaka i jutro beda na obiad paluszki rybne z kiszona kapustka mniam mniam :)
anmika moze za duzo zjadlas albo Twoj dzidz nie lubi juz lodow. moje jak zjem cos nie w jego stylu to zaraz zwracam [tak sobie tlumacze]. mi na takie dolegliwosci pomaga gorzka herbata np. a zazwyczaj same przechodza.

Dziewczyny, czy takie twardnienie brzuszka po przytulaniu moze byc grozne dla dziecka? mi sie pierwszy raz dzis zdarzylo ale juz jest duuuzo lepiej. ale sie zle z tym czuje. w sensie psychicznym.
a i rozni sie czyms 6 miesiac od np 5? bo mi gdzies mignelo ze mdlosci, wymioty i takie tam niefajne rzeczy. to prawda?

ja sie zegnam na dzisiaj, dobranoc Kochane, kolorowych snow, przespanej nocki i milego czwartku, nie wiem teraz kiedy bede czy jutro wieczorem czy moze dopiero w piatek bo jade jutro do miasta na zakupy, i do gina

joasia, marta super, ze macie fajne Teciowe, moja niestety jest już śp., a była Cudowna...

Hej:)
Nie mam już dzisiaj siły, nadrobie Was jutro. O wizycie u lekarza w odpowiednim temacie a tymczasem wykąpana idę spać...

Dobranoc!

Hej! A co to? Jeszcze śpicie krąglinki? Ja jeszcze gnije w łóżku. Synek tak fajnie szaleje,że nie chcę mu przerywać :)
Wczoraj wieczorem ze zdziwieniem zaobserwowalam dwa niepokojące mnie fakty:
- coraz trudniej ogarniać mi się kosiarą tam na dole,bo nic nie widzę :szok:
- ważę na mojej wadze już 68kg,a planowałam na 70 zakończyć... chyba klapa. Jestem 4,5 kg na +.

Glodna jestem... a nie chce mi się nic robić do jedzenia. Jeszcze chwilę wytrzymamy...

A dziś większość dnia upłynie na czekaniu na wizytę...nie lubię wizyt po południu.
Miłego dnia Kochane.

Hej:)
Ja na moment,u nas ok.Słonko świeci zaraz Alanka do piasku wypuszcze a ja jakąś zupkę nastawie i porobie cos w domku.Czytałam pościki wczoraj i juz nie pamietam co komu napisac,wiec wybaczcie.
Lece na chwilke na inne watki bo nie byłam tam dawno,cos nie moge nawydazyc w tym tyg za produkcja i pewnie bedzie ciezko byc na bierzaco bo na dzis sporo mam robotki zaplanowane,jutro jade pomóc szykowac na komunie a w sobote na przyjecie komunijne,niedziela z mężem i synem i moze gdzies wybedziemy wiec ciezko bedzie za wrzesniem nadazyc;-)
Pozdrawiam Wszystkie razem i każdą z osobna.buziak:-)

Ostatnia edycja:
Witam w słoneczny czwartek:)
Oj dużo pisałyście -nie dam rady nadrobić :( jeszcze do tego jestem senna (chyba konieczna drzemka?).
Wstałam dzisiaj o 6 rano. Kwiatuszki podlane:)
Niestety prawe biodro mi dokucza... postaram się poćwiczyć na piłce - może jakoś rozruszam! Najczęściej mam te bóle jak śpię na wznak i na prawym boku..kurcze a spanie na zalecanym lewym boku mi po prostu nie wychodzi !

Lonnka - witaj :)
marta - u mnie niby też teściowa OK, jednak..wychowala mojego M samotnie, czasami robi z siebie bardzo nieporadną osobę..chodź w późnym wieku osiągnęła wiele (skończyła studia, zrobiła prawo jazdy). Mam wrażenie, że czasami konkuruje ze mną i nieustannie domaga się uwagi mojego M. Niby to rozumiem ale wkurza mnie to i to że kłamie, wymyśla. Oczywiście mój M zna moje stanowisko, wiem że czasami jest Mu przykro...chodź On jeszcze bardziej nie lubi mojej mamy - istne przeciwieństwo mojej teściowej. No cóż..tak już jest i trzeba przyjąć jakieś kompromisy.
gorgusia - ja zaczęłam 6M i trwa on do 27 TC (chodź są różne sposoby liczenia) Mnie też bardzo bolą plecy,mniej za to boli biust (co nawet mnie niepokoi, bo wcześniej przez ich ból ciężko mi było przewracać się na łóżku)...i nie mam jeszcze siary. Ja jeszcze przed glukozą.

Miłego dnia

reklama
Faktycznie duuuużo piszecie :D

Gorgusia 6m trwa do 27 tygodnia, a potem zaczyna się 7 i 3 trymestr :) i ja już najchętniej przeniosłabym się tam jakoś :D dłuży mi się to wszystko! :)

ja jakoś wg tego sobie ogarniam
1-4 tydz.-I miesiąc
5-8 tydz.-II
9-13 tydz.-III
14-17 tydz.-IV
18-22 tydz.-V
23-27 tydz.-VI
28-31 tydz.-VII
32-35 tydz.-VIII
36-40 tydz.-IX

życzę Wam miłego dnia i zapisałam się do szkoły rodzenia, zaczynam w połowie czerwca ;) na teraz już był komplet, w każdym razie jeśli komuś się to przyda to przynajmniej w mojej przyjmuję od 23-24 tc :)

Do góry