reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

4 strony w jeden dzien - jestescie niemozliwe :p

a my sie dzis obudzilismy o pieknej godzinie 11:50, tatus nam zrobil sniadanko i dalej lenie :) w najblizszym czasie wybieram sie biblioteki w koncu nadrobie to co mialam przeczytac moze wena przyjdzie i napisze jakis wiersz. w tym roku tylko 3 napisalam w tym jeden dla mojego malenstwa ale to w 5 tc bylo...

hm, mam troche brzuch twardy przy lekkim naciskaniu ale nie wnikam dlaczego, zapewne to nic groznego.

idziemy jutro na zakupy:)

reklama
Hej postanowilam napisac jako ze dluuuugo sie nie odzywalam:)

Pajka - trzymaj sie jakos i odpoczywaj sobie jak najwiecej:)

Ja tez mialam ostatnio nieciekawie, trafilam do szpitala z powodu spinajacego sie brzuszka, praktycznie caly czas mnie usiskal. Na poczatku lekartz dal 3x1 nospe i magnezin 3x1 potem inny lekarz mnie zbadal i stwierdzil twarda macice dorzucil papaveryne trzy zastrzyki mialam i do domku. Czuje sie (odpukac o niebo lepiej) brzuszek czasem stwardnieje ale na chwile i juz nie czesto. Mam brac nospe dorazne i magnezin 3x1. Moja szyjka jest w normie wg lekarzy ale szalu nie ma. U mojej ginki byla 37 mm w szpitalu tydzien pozniej 32mm. Przerazilam sie ze moze to oznacza ze sie skraca ale jednak nie...naszczescie nie...ginekolodzi w szpitalu powiedzieli mi ze moglo miiec na to wplyw wiele czynnikow chocby wypelnienie pecherza, sprzet czy ginekologa oraz jakiegos tam napiecia. Nie musze sie oszczedzac ale jednak sama z siebie wiecej leze. 32 mm to nie jest zle ale pora zwolnic.

Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie, trzymajcie sie:))

Fasolka Sagę Zmierzch, Harrego Potera, Narnię mam przeczytaną, bo lubię czytać to co czytają dzieciaki na przerwach i czytam od pierwszego do ostatniego tomu :)))
Książka zachęcająca.
Polecam też Dlaczego mężczyźni nie pamiętają, a kobiety nigdy nie zapominają

Gorgusia to już powinnaś mieć przynajmiej 50% zniżkę. To powinnam zacząć sadzić już dawno, ale może jeszcze coś znajdę ;) Jak tam pizza???

Marudka a narzekaj sobie ile wlezie, byle było Ci choć ciut lepiej. Ja myślałam, że sobie pochodzę w spodenkach czy krótkich spódniczkach, bo uwielbiam, a mi wyszły przy kostce 2 ogromne naczynka, że w długich spodniach będę się kisić ;)

Demetrios to przesyłam trochę dobrego nastroju, trochę, bo u smutasa takiego jak ja go niewiele, ale z chęcią się podzielę :)

Pok miało być, ale nie jest, ale za to jak pięknie będzie potem :D

Pajka leż i bądź dzielna. Spotkamy się na spacerze z wózeczkami ;)

FutureMummy a Tobie chucham natchnieniem, u poety go jest aż nadmiar ;)

Martusia posadzimy zobaczymy. U dentysty luz blues, gdyby nie ta kasa to mogłabym tam chodzić raz na tydzień. Jestem wzorowym pacjentem i pan doktorek życzyłby sobie samych takich pacjentów. Jeszcze został mi jeden ząbek i potem dopiero po urodzeniu się pojawię. Troszkę mam problemy z zębolami przeż żelastwo, które muszę żuć.

Marta pisz pisz, dzieciaczek będzie miał pamiątkę. Po mnie otrzyma całe tomy :D wierszy.

Amy to teraz odpoczywaj i nie przemęczaj się. Dbaj o siebie ;)

Hej dziewczyny
A ja dziś jakaś smętna jestem. Cała moja mieścinka (a malutka jest) huczy, bo wczoraj zginął tragicznie w wypadku jadąc rowerem dyrektor tutejszej podstawówki (do której we wrześniu idzie mój Starszak). Masakra! Miał 59 lat. A jeszcze wczoraj był u mnie w szkole (gdzie pracuje) bo przyjaźnił się z moim dyrkiem. Sorki, że tak smęcę, ale nie mogę dojść do siebie. Wystarczy moment i człowieka nie ma - a on od lat wielki zapaleniec roweru, tysiące km na nim zjeździł a zginął praktycznie pod domem. Pisałam o jego szkole pracę licencjacką i łaziłam wtedy do niego wiele razy. Bardzo mi pomógł, nigdy nie odmówił. Człowiekiem był naprawdę sympatycznym.
Sorki, chyba musiałam się wygadać.

zaraz zejde z tego swiata na migrene!

marta milych zakupow, co jedziesz kupic?
amy zdrowka
anmika nie masz za co przepraszac Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie...
zycie ludzkie jest kruchsze od porcelany, niestety

Ostatnia edycja:
Future buziaki w czolko dla Ciebie i Hesi ;)
Martusia moj paskud cos tam chce kupic obiecal mi spodnie kupic bo juz sie w zadne nie mieszcze albo spadaja no i moze cos dla malenstwa kupimy o ile puszcza mu przelew z firmy :p

czas na kapiel, moze nie zaleje sasiadow jak taki slon aka wieloryb wejdzie do wanny hahaha ;)
zajrze pozniej!

A mi się zachciało lodów i zjadłam godzinkę temu porcję. I zaraz odjadę, mdli mnie masakrycznie, jak jeszcze nigdy w tej ciąży. Normalnie nie wyrobie, zaraz sobie chyba palce włożę żeby sobie ulżyć. Sorki za bezpośredniość :zawstydzona/y:

Hej ho:)
My dopiero zladowalismy:)caly dzien na dworku u Mka rodzicow, wyobrazcie sobie ze tesciowa wiedzac ze nie trawie mieska w tej ciazy robiac obiad wyroznila mnie i podczas gdy wszyscy jedli ryz z gulaszem ja dostalam pyszne paluszki rybne z frytami i kapustke kiszona mniam norrmalnie mialam chec ja wycalowac hehe ale to tylko chec:p no i stwierdzila ze pieknie wygladam w ciazy tak jakos miala ochote mi to powiedziec hehe jakas podejrzanie mila:pale lepiej nie narzekac:)

animika
poczucie humorku to ma ten Twoj Starszak kon by sie usmial :-Dwspolczuje, smutna sprawa z Panem Dyrektorem...

fasolka Malenstwo za dnia sie z Toba wysypia a wieczorem disko w brzuszku odstawia:-Dprzyjemnej lekturki:)

Ansure no to Tesciowa "zablysnela";)dobrze, ze macie takie wyjscie mysle ze da sobie rade a lepsze to niz placenie opiekunce:)

Loonka my mieszkamy z moimi Rodzicami poki co juz raz sie przez konflikt z moim Ojcem wyprowadzalismy na wynajem ale od kiedy wiedza ze beda dziadkami postanowili ze musza sie dogadac wyjasnili sobie sporo rzeczy i twierdza teraz ze jest super...zobaczymy jak bedzie jak Mala sie urodzi...wiadomo ze nie ma to jak na swoim ale najpierw trzeba na to "swoje" uzbierac troszke grosza:-Dnie daj sie zwariowac pamietaj ze to Ty jestes matka i to Ty wiesz co dla Twojego Dziecka najlepsze a mylic sie jest rzecza ludzka:-Dbedzie dobrze:*

Pajka to ponownie zdrowka dla Synka no i Mka i Ty tam uwazaj zeby nie zalapac:*

lenka taki urok ciazy i mamy prawo na przemian smiac sie i plakac a co:-Dpowodzenia z nauka:)

Merlin milego wspominania:)

marta udanych zakupow:)

doti powodzenia u dentysty-sadysty;)

gorgusia to moze maly pilkarz rosnie:)podziwiam Cie za to ze caly dzien jestes w ruchu a na koniec jeszcze masz chec zrobic domowa pizze ja bym chetnie zjadla ale jakby ktos mi zrobil:-Dpowodzenia na wizycie:*

marudka ja tez ubolewam z powodu zgagi codziennie po obiedzie musze zjesc jakiegos wodnistego loda lub cos z czekolada wtedy na troszke przechodzi:)

amy uwazaj na siebie i oby szyjka sie wydluzala:)

martusia wspolczuje moze sprobuj zasnac:*

Future spokojnej nocki:*

A tak wogole to od ktorego tyg zaczyna sie 6 m-c bo roznie pisza??
mnie wczoraj wieczorem pod lewym zebrem tak bolalo ze tchu nie moglam zlapac ani zasnac, Psiapsiola powiedziala ze pewnie Mala miala tam nozki ale czy to mozliwe przeciez ma jeszcze sporo miejsca a nie juz sie po zeberkach rozkladac:p
No i oczywiscie w nocy sie obudzilam i polowa bluzki mokra moj prawy cyc produkuje siare jak szalony ale czy to nie dziwne ze tylko jeden:/

Dobra mykam kapu zrobic kolacyjke i spac buziaki szalone:*

reklama
Do góry