reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej Brzuchatki :) Wpadam na chwilkę :)
Kupiłam dzisiaj rano (pierwszy raz) miesięcznik "M jak mama" jest dodatek: Karmienie piersią.
Wczoraj była Teściowa, zaplusowała przywiozła bez (ślicznie pachnie teraz w domu) i pomogła w ogrodzie. Nawet przeszła mi złość, że pomoc w sprzątaniu zaproponowała gdy już wszystko zrobiłam.Zobaczyny,
Teściowa ma się opiekować wnusią. Wiem, że nie stać nas na opiekunkę i to jest jedyne,dobre wyjście. Mam jednak mieszane uczucia. Zobaczymy.

Mam nadzieję, że pogoda się poprawi i spędzę czas na ogródku :)

Uwielbiam bez :-D i staram sie od wiosny do jesieni zawsze miec jakies kwiaty ciete w wazonie nastraja mnie to jakos lepiej :tak:M jaj mama tez mam i juz przeczytane od deski do deski łacznie z dodatkiem;-) co do tesciow to dobrze od poczatku wyjasnic sobie co i jak zeby niedomowien i nieporozumien potem przy opiece nad dzidzia nie było...Zazdroszcze ogródka:rofl2:

reklama
Lonnka - witaj, rozumiem Cię, ja zawsze twierdziłam, że o chlebie i wodzie, ale na swoim, tylko, że nie zawsze tak się da. :sorry:
Pajkaa -zdrówka dla chłopaków. :tak:

Joasia_85 - tym razem relaksu na fotelu kosmetyczki nie było, ale samo wyjście z domu tak
Anmika- boski Syńcio z tymi tekstami :tak:

Miłego dnia życzę, nie piszcie za dużo :-p

Loonka nie chodzi mi o skurcze B-H (też je mam ale rzadko i bezbolesne;)). To było raczej ciągłe uczucie że zaraz skóra na brzuchu po prostu pęknie jak balon;) gdyby nie to że natknęłam się na informacje że może to być "coś" groźnego nawet bym się nie martwiła bo przecież brzuszek rośnie i skora faktycznie jest dość napięta. Podobno zły znak jest jeśli pojawia się to od rana zaraz po przebudzeniu. Dziś na razie to uczucie sie nie pojawiło, a już miałam iść do lekarza i teraz nie wiem co robić:rofl2: Tak myślę że może to było jakieś przemęczenie i stres bo przez tydzień byłam sama (mąż w delegacji, rodzice zagranicą). Maleńka wierci się żwawo więc chyba jeszcze się wstrzymam z dodatkową wizytą

hej Mamusie!
Ja tez uważam, że mało warzyw jest naprawdę wyhodowanych bez użycia sztucznych nawozów. Ja kupuje warzywa i owoce w warzywniakach niby ekologicznych, ale czy to jest naprawdę ekologiczne ehh, jedynie droższe
Witam nową Forumowiczkę :)
ja od dziś mam huśtawkę nastrojów, przy śniadaniu płakałam bo M chciał żebym znalazła mu błonnik do płatków a mi w tym czasie wystygłyby tosty.....no i lament był.. skończyło się na rozmowie co Ci jest? i że już zapomni na zawsze o tym błonniku, żebym tylko przestała płakać
Poza tym mam masę nauki, zbliża się zjazd i to mi też utrudnia oddychanie bez barier, w ogóle ten maj daje mi w kość
Nie wiem czy Wy macie podobnie, ale ja jak wstaje rano to czuje kopniaki Małej dosyć wysoko, właściwie w całej okolicy brzucha, a wieczorem jak już się nachodzę porządnie to tak nisko nisko..ostatnio jak byłam w szpitalu to mówili że mam ją w położeniu miednicowym, ale że na tym etapie ciąży to niczemu nie szkodzi..w każdym razie dziwnie się z tym czuję
Aha i ja jestem po 2 łyżeczkowaniach a moja szyjka ma ponad 5 cm....także chyba niekoniecznie to musi mieć jakiś wpływ na nią
oki natchnijcie mnie proszę energią do pracy :) buziole

lenka - a więc ja jestem po jednym łyżeczkowaniu i moja szyjka miała 5 tyg temu 3 cm, tydszien temu wydłużyła się na 3,85 mimo iż wcale nie leżę, wręcz przeciwnie latam jak szlona :tak: a w piątek mam kolejną wizyte i się okaże czy zas się zskróciła czy przeciwnie :-) Co do huśtawki nastrojów mam ją od paru dni, wogóle jak wkroczyłamw 6ty miesiąc czuję się gorzej psychicznie i fizycznie :rofl2: co do kopniaczków , mam podobnie w dzien wyżej a im bliżej wieczoru, tym niżej , w nocy uwilebia mi spać na pęcherzuuuu :wściekła/y::-D

kasiaczek - no ja włąśnie takie skurcze mam wieczorem od tygodnia ponad, mam wrażenie, że brzuch mi pęknie, znaczy się skóra tak w okolicy żołądka najbardzie :tak: nie wiem co to myślałam, że to tez skurczybyki B-H ale juz sama nie wiem - to chyba poprostu stan błogoooooooosławiony :-)

lili
- miłego :)

wypiłam super zdrwoy soczek Gerbera dla dzidzisuiów i chyba zaraz się spawiuje :eek::szok::-D

Jak ogladacie dzien dobry tvn to dzis pokazuja zalew Rybnicki z krokodylem ;-) pieknie tam jest ja mieszkam jakies 10 min samochodem od zalewu:-)

ponoc ma byc w sb zimno normalnie super zwlaszcza ze ja ide na wesele mam sukienke na cienkich ramiaczkach

mialam dzis w planach wstac o 8 czytac i ogladac ddtvn no ale wyszlo z tego tyle ze czytalam od 7 do 8 a potem spalam, teraz ogladam ddtvn ktore sobie nagralama czytac bede jak nadrobie forum na szczescie nie mam dzis duzo roboty w domu tak jak wczoraj mialam

lilijanna milego wyjazdu
jumabe zdrowka
anmika no jak dzieci cos wymysla he he
pajkaa zdrowka
nagapalma dobre z tym soczkiem he he
fasolka ja ogladam

reklama
Pajka słońce nikt tak nie myśli. Ty tam takie myśli to od razu wykurzaj u siebie z głowy niż zdołają się zagnieździć. życze zdrówka dla synka.

Monaliza witaj. Bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji. Mam jednak nadzieję, że ułoży Wam się i Twój m zrozumie, że popełnił błąd. On wie o ciąży?!
A te bóle i szpital to pewnie z nerwów i stresów. Trzymaj się dzielnie.
Odpoczywaj na tym zwolnieniu.

Anmika dzidzia może lubi pracę, a może kopie, żebyś się nie przepracowywała za bardzo :D
No jak to nie wiesz Twój synuś chce się zaopiekować młodszą siostrzyczką. Kochany jest :). Aż się popłakałam, ze śmiechu - umrę z radości... dobre :D. Mi to nie grozi, bo ja smutas jestem.
Choć ostatnio na usg jak słuchałam dźwięków serca mojej dzidzi to tak się zaczęłam śmiać, że pani doktor musiała przerwać, bo mój brzuch latał w każdą stronę. Aż mój m popłakał się ze śmiechu.
A pani doktor mówi, że pana żona to śmieszek taki?! a on na to - NO WŁAŚNIE, ŻE NIE!!!
I jak pani doktor wyszła na chwilę z gabinetu to my znów w ryk ze śmiechu :)

Palemko to ja też kawałek murzynka chcę ;) nie słyszałam o tym wózku. My zastanawiamy się nad Arte Alu firmy abdor.
Ja myślałam, że w II trymestrze będę jak szalona latać i dostawać energii, a nadal jestem z energią na minusie.

Gorgusia ja tam nie mam się z czego tłumaczyć ;p, a posta kasi nie czytałam i nie mam zamiaru. KONIEC. Też ostatnio zapłaciłam ponad 100 za badania, a jeszcze czeka mnie odwiedzenie apteki po witaminki, magnez... i pewnie ponad 100 zapłacę. A potem sama pod koniec miesiąca się dziwię, że nie mam kasy i gdzie ona się rozchodzi ;)
Nad imieniem też się jeszcze zastanawiamy :)

Lilianna to sernika też z miłą chęcią zjem.

Loonka witam ;) Gratuluję!!! Zapraszamy na wątek wrześniówki u lekarza.

Polisia ja też bez znieczulenia ale to tylko dlatego, że bardziej się boję zastrzyków niż tego bólu. Ostatnio przez 2 lata co miesiąc musiałam przyjmować B12 w zastrzykach. Dla mnie to był koszmar comiesięczny.

Fasolka Ty tam odpoczywaj i wcinaj, żeby wreszcie ta waga na plusie wyszła :). A co ciekawego czytasz? Bo ja też lubię ksiązki. Mój m mówi, że zawyżam średną krajową czytelnictwa.

Maybybaby gratuluję kopniaczków, ja już długo czuję, ale nie tak jeszcze żeby mój mężuś poczuł. Ja czasem 2 dni nie wchodzę na bb i nie mogę ogarnąć ilości postów, więc zaczynam ew. od wczoraj :)

Marta jak tylko 37 to nie masz się czego martwić ;) Nie denerwuj się tak, ani nie smutaj.

Martusia warzywka to możesz jeść kilogramami tym bardziej, że maraton oglądasz, tylko nie noś tych kilogramów za dużo ;)

Ansure ja też chciałabym taką teściową do opieki nad dzieckiem, a niestety nie mam jej w ogóle i czeka nas żłobek. Mam nadzieję, że będzie miejsce.

Jumabe życzę zdrówka dla synusia. Słodkiego masz synusia. My jakoś też jesteśmy napięci w jakiekolwiek rocznice i dochodzi do kłótni. W ostatnie moje urodziny to nawet popłakałam się z tego wszystkiego, ale cóż. Mnie katar nie chce opuścić od stycznia ;/ Tobie też życzę zdrówka.

Lenka też popłakałabym się, jak można jeść zimne tosty. A swoją drogą nieźle musiał się Twój m zdziwić. Mi też się zdarza w ciąży z byle czego poryczeć. Ech te hormony :D

Ogrodniczki zastanawiałam się ostatnio nad posadzeniem u mnie na balkonie w skrzynkach jakichś ziół i warzyewm. Ale ja laik jestem. Może coś poleciłybyście.

Ja jakaś nieprzytomna jestem od wczoraj ;/
Zabrałam się za prasowanie i zasłabłam przy żelazku. To nie w mojej naturze leżakować ech.
A poza tym takie bóle nóg i rąk mnie budzą, że szok.
odebrałam wyniki badań i nadal poniżej dopuszczalnej normy - normalka.
Dziś jeszcze zębolog - obym nie zasnęła mu tam na jego centrum dowodzenia :D

Do góry