reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

nagaplama- bądźmy dobrej mysli, maluszek już teraz jest większy i bezpieczniejszy!

Oj kolejny dzień w pracy. Wczoraj na wieczór tak się najadłam, że szybko zasnełam hehehe nie zdążyłam sie powsłuchiwać ;) Dzisiaj kończę 16-ty tydzień. Dziewczyny jak to jest - od kiedy do kiedy trwa 4 m-c?
Czy wraz z 17-tym tygodniem zaczynam 5 m-c?
Bo liczę miesiące po 4 tygodnie ...i tak by mi wyszło. W jednej jednak książce przeczytałam, że m-c 4 jest od tygodnia 12-tego do prawie 17-tego - 17 był więć w opisie 4-tego miesiąca.
Niby proste...a się zastanawiam ;)

reklama
witam się

Weekend mam bardzo wyczerpujący więc teraz mam chwilkę :) bo tak weekendy to raczej należą do rodzinki:)

Maja dobrze, ze wszytsko ok, ale skontroluj serducho...

Axarai zrobiła mi się ochota na popcorn :D ale nadrobię jutro u mamy :D

Fasolka ja każdy spacer koncze w McDonalds :D

Polisia no ja czasami się zastanawiam czy to jest maluch czy jelita :D ale to zawsze jest o stalej porze wiec chyba maluch:)

Ayni
ale moze byc tak, z enawet tego nie czujesz albo maluch się rusza w momencie Twojej największej aktywnosci:)

Fasolka na mnie tez dziwnie patrzą bo kto o "normalnych zmysłach" decyduje sie na dzieci z taką małą roznicą wieku? tylko z wpadki masakra jakas...

Monaliza współczuje kotki :(:(

Martusia zdrowka dla Oliwki:)

Mantezowa uważaj na siebie bo odklejające się lozysko to nic dobrego :( trzymam kciuki, aby bylo dobrze:)

pozostale wrześnióweczki pozdrawiam:)

u Ciebie z powodu małej róznicy wieku a u mnie bo dzieciaki duze juz no i trzecie toc to juz powoli patologia dla niektórych ,ale guzik im do tego moge miec piecioro jak bede chciała :-p.

nagaplama- bądźmy dobrej mysli, maluszek już teraz jest większy i bezpieczniejszy!

Oj kolejny dzień w pracy. Wczoraj na wieczór tak się najadłam, że szybko zasnełam hehehe nie zdążyłam sie powsłuchiwać ;) Dzisiaj kończę 16-ty tydzień. Dziewczyny jak to jest - od kiedy do kiedy trwa 4 m-c?
Czy wraz z 17-tym tygodniem zaczynam 5 m-c?
Bo liczę miesiące po 4 tygodnie ...i tak by mi wyszło. W jednej jednak książce przeczytałam, że m-c 4 jest od tygodnia 12-tego do prawie 17-tego - 17 był więć w opisie 4-tego miesiąca.
Niby proste...a się zastanawiam ;)

Wydaje mi sie że powinnaś liczyć po 4,5 tygodnia na miesiąc

nagapalma - nie przejmuj się durnymi babami z apteki, każda mowi co innego. ja brałam nasivin soft, moja mała dostała go jak miala 7 miesiecy, i powiem ci, ze pomogł dość szybko, i lekarz moj pulmonolog powiedzial mi, ze one są bezpieczke i okolo 4-5 dni mozna stosowac. naprawdę.
aptekarkom chodzi o to, ze kobniety w ciazy nie poddają się testom, dlatego na lekach nie ma informacji o badaniach na kobietach w ciązy, ale dla mnie to zrozumiale, ja tez bym się chyba nie poddala testom w ciązy. testom nieznanych leków, zeby byla jasność. ale ja w ciązy tyle leków biore, ze powinnam świecić jak apteka.
aha, nagapalma - mnie dziś dopadło, a moja mala od piątku smara i kicha, ale nie rozwija sie dalej. oby nie poszlo.

monaliza - strasznie Ci współczuję. wiem co przechodzisz. ja jestem straszna kociara i psiara. mam 3 koty, 2 piechury, dziecko i niedługo drugie haha. ale nie wyobrażam sobie zycia bez nich. Jesienią odeszła od nas nasza biala kicia, ale miala białaczke. teraz mam Pole, Hele i Mariana. Marian to różowy pers. Pola czarna pol persica, a Helka to czarno biala dachówka.
kocham zwierzęta, wiec naprawdę ci współczuję.

wogole czesc dla wszystkich babek. przepraszam, ze się nie odzywalam na weekend, ale nie mialam ani chwili, zeby podejsc do kompa. w sobote bylam w Poznaniu w Ikei, bo małej hesi pokój dajemy większy, żeby we wrześńiu niunia dołączyła doo niej, żeby byly (byli??) razem. pokój bliżej naszej sypialni i powoli Helenka bedzie uczyła się spać u siebie. Ale to nie bedzie pewnie problem, bo zasypia sama w swoim łóziu.

wszystko nadrobilam, więc jestem czysta :)

milego pięnego dnia ;***

Witam poniedziałkowo:-).Dzis mam lenia masakrycznego:szok:.Nawet słonko za oknem nie pomaga:dry:,ale co tam po tak pracowitym tygodniu minionym moge polenic sie troszke ,nadrobic zaległosci gazetowe ;-).A po południu ide do koscioła bo dzis jest u nas msza w intencji dzieci poczetych i nienarodzonych .Pomodle sie za wszystkie nasze dzidzie :-).Miłego dzionka zyczę .

nagapalma mój lekarz ginekolog powiedział mi, że każde krople do nosa bez recepty są na tym etapie bezpieczne i mam się nie pytać w aptece, bo zawsze powiedzą, ze nie albo uciekną w popłochu :)) Powiedział, że lepiej leczyć bo to mniej szkody niż powikłania przy nie leczonych infekcjach. A w aptece nie wezmą po prostu odpowiedzialności za to.Tak jak pisała futuremummy, nie ma testów. Poza tym jednak lekarz lepiej Cię zna, Twoją historię chorobową i Twoja ciążę niż farmaceuta dlatego ja mam komórkę do swojego lekarza i w razie wątpliwości zawsze do niego dzwonię.
Może więc przedzwoń do gabinetu lekarza do którego chodzisz i spytaj? Będziesz wiedziała co dla Ciebie dobre.

No a wogóle to witam wszystkie dziewczyny poniedziałkowo :) Nadrobiłam zaległości ale trudno mi odpisywać każdemu z osobna, wybaczcie mi :)
Ja się biorę do pracy. Ostatnio budzę się mega zmęczona. Nie śpiąca ale jakbym całą noc ćwiczyła. W nocy jak wstaję do toalety to czuję, że mam piersi dwa razy większe. I kurczę, brzuch mi w nocy jakieś harce odstawia, nie nawet to chyba nie bąbel ale pewnie te więzadła i i się ułożyć nie mogę. Też tak macie?

aha, jeszcze jedno. Ząb mnie przestał boleć :)) Lekarstwo/trutka działa i w końcu normalnie funkcjonuję :)

Ostatnia edycja:
to sie naczytalam co u was :-) Ja niestety nie udzielam sie zaczesto tutaj,ale czasem was czytam i trzymam kciuki za przyszłe mamusie ;) ja rowno w 17 tygodniu poczulam ruchy mojej dzidzi :) i nie byly to babelki , tylko czulam jakby mi sie cos o brzuch ocieralo :) jakis maly robaczek ... nie wiem jak to opisac :) i przewaznie na wieczor gdy leze na kanapie i odpoczywam to czuje cosik przez chwilke ... :) ale ciesze sie niezmiernie...ze zaniedlugo bedzie to czestsze uczucie:-) Trzymam kciuki za was kochane.... i za dobre wiesci z wizyt lekarskich ;-)

Jakos tu cichutko dzis :confused: ja siedze i wcinam drugie sniadanie tz budyn waniliowy z malinkami mniamm.....:-D ,w piatek wizyta tym razem pewnie tylko mocana bo ostatnio usg miałam ,szkoda bo bym dzizie popodgladała troszke:tak:.Czuje sie ok chyba ze chodze za duzo wtedy mi brzusio twardy sie robi ,ale wystarczy połozyc sie i wsio ok.
Ruchów niestety nie czuje ,a raczej nie jestem pewna czy to to.

reklama
Witajcie. PRzeczytałam wszystko co mnie ominęło, ale wybaczcie- nie dam rady każdej z Was z osobna odpisać.
Chorym dzieciaczkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia, przeziębionym ciężarówkom oczywiście też zdrowia! Ja chorowałam cały grudzień i styczeń... całe szczęście jakoś się naturalnie wyleczyłam.
Weekend był dośc aktywny. Chyba aż za bardzo, bo góra ud tak strasznie od środka mnie ciągnie jakbym za dużo poćwiczyła i nadwyrężyła ścięgna.
Maleństwa nie czuję chyba... a to co kiedyś czułam to chyba fałszywy alarm był. Czekam... (Może osobny temat o ruchach żeby łatwiej nam było ten istotny fakt odszukać? )
Ciągle mam palmienie po tym clotrimazolum...i wcale to pozytywnie na moją psychikę nie działa...ale jeszcze tylko trzy tabletki przede mną.
Wczoraj byliśmy w CH i już się przyglądają mojemu brzuszkowi. Jest bardzo wyraźny i dumnie go prezentuję :)
Mam nadziję,że z moim Zymkiem wszystko w porządku...
Od wczoraj zatęskniłam za pracą...brak mi kontaktu z ludźmi, z kosmetykami...ech.
Miłego dnia Kochane. I dbajcie o siebie.

Do góry