reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

mi sie mala calkiem rozlozyla, caly dzien lezy, nic nie je, tylko pije, "wymiotuje" slina tzn moim zdaniem nie wymiotuje tylko pluje nagromadzona przy kaszlu slina, no, ale wczoraj swiezo zmieniona jej posciel dzis juz musialam zmienic, kazalam jej wytknac jezyk nalotu nie ma wiec to raczej nie angina, temp. 38,6, dala jej nurofen, daje tez syrop dexa pini, wit. C i tran, nie cche za bardzo isc do lekarza, bo nie mam ochoty na kolejny bezpodstawnie zapisany antybiotyk, jesli jutro bedzie gorzej to pojedziemy po m pracy do jej lekarki, ktora ostatnio wynalazlam i ktora raczej nie ma zwyczaju fasszerowania dziecka antybiotykiem, bo ostatnio jej nie zapisala a Pani dr ktora badala ja przed ta pol ghodz wczesniej zapisala, mala ma dzis temp wiec to oznaka ze organizm wzial sie do walki raczej, chcialabym uniknac antybiotyku bo wg mnie zbyt czesto jest naduzywany, i tu pytanie czy martwic sie jakos mozno, ze mala nic nie je jak pije? ile dni tak moze nie jesc? naklaniac ja do jedzenia czy nie?
no i po nurofenie chciala wlasnie obiadu po czym pieknie wyhaftowala swoja posciel i mnie :crazy:

monaliza wspolczuje z calego Serca straszne to

Ostatnia edycja:
reklama
martusia- życzę małej szybkiego powrotu do zdrowia
monaliza -współczuję
fasolka - nie przejmuj się innymi, zazdroszczą :)
ja dzisiaj w nocy pierwszy raz poczułam motylki, a właściwie takie bąbelkowanie - mam nadzieję, że to moja dzidzia :)
co do brzuszka- czasami też mi się napina, niekiedy wystarczy parę głębokich wdechów i małe masowanie i wraca do normy :)
dzisiaj zaliczyłam spacerek w lesie -dotlenienie maluszka mam z głowy :)
co do sobotnich planów - nici z mycia okien,sprzątanie tak mnie wykończyło, że ledwie chodziłam (niekiedy boli mnie biodro). Duzy plus soboty - to to, że M zaprosił mnie na shusi..mniam..mniam.. oczywiście rybka była pieczona.
A w piątek odwiedziliśmy znajomych, którzy mają 6 m-czną Dorotkę (śliczna i słodka).Koleżanka jest chodzącą reklamą porodu naturalnego - uspokoiła mnie troszkę :)
Milego wieczoru :)

Witam sie niedzielnie:)
Mialam troszke do nadrobienia ale zrobione przeczytalam wszytsko co "nasmarowalyscie podczas mojej 1 dniowej nieobecnosci na forum:)

martusia duzo zdrowka dla Coreczki, mysle ze poki pije nie ma co zmuszac jej do jedzenia najwazniejsze zeby sie nie odwodnila, a skoro piszesz ze po jedzonku i tak wymiotuje to bledne kolo:/

monaliza 3maj sie, wiem jak boli utrata zwierzatka ktore przeciez jest czlonkiem rodziny:(

fasolka ludzie potrafia byc okrutni, ale to tylko swiadczy o nich, ta sasiadka pewnie sama chcialaby sie z Toba zamienic i dlatego taka wscibska, nos brzuszek z duma niech zazdroszcza!

Ansure gratki motylkow, ja tez chce!! ale czekam grzecznie na swoja kolej:)

Za nami udany weekend cala sobote spedzilismy u rodzicow na wsi, wieczorkiem wspolnie juz w domku kolacyjka i filmik.
Dzis po obiadku spacerek i lody, a jutro trzymac kciuki bo moj M ma egzamin na prawo jazdy kat C chce jak najszybciej to zadc zrobie E i zarabiac na nas, bo w takiej normalnej pracy typu fabryka itp to czlowiek w PL sie nie dorobi:(
Dobrze ze ma plan dlatego bede wdzieczna za wszystkie kciukasy:)
Mykam jakis deserek kombinowac milego slonecznej popoludnia i wieczorka:)

Witam po bardzo dlugiej nieobecności.
W poniedziałek jak zwykle pojechałam rano do pracy gdzie ok godz 14 zaczęłam krwawić, zadzwoniłam po męża który zawiózł mnie do mojego lekarza. Czułam sie okropnie cały czas płakałam i bałam sie o moje malenstwo, mój lekarz zrobił usg i na szczęście dzidzia cala i zdrowa fikała nózkami i rączkami. Nie znalazł przyczyny krwawienia, cos wspomnial o źle przyklejonym lozysku. Kazał natychmiast z gabinetu jechac do szpitala na patologię ciąży. Jeszcze przy mnie zadzwonił do szpitala żeby ich poinformować że przyjadę i maja mnie przyjąć bo krwawienie jest silne i zagaża poronieniem. Na oddziale aplikowali mi luteine i kazali leżeć wstawać tylko do toalety. Byłam zrozpaczona bo w domu moja córcia chodzila po calym domu i mnie szukala, mąż mówil że przytulala sie do moich ubrań. Na szczęście krwawienie ustalo i wypuscili mnie po 5 dniach do domu. Jestem obecnie do świat na L4 i muszę sie bardzo oszczędzać i duzo odpoczywać.
Na szczęście wszystko dobrze sie skończyło

Przeczytałam zaległości bo w szpitalu nie miałam laptopa. Bardzo mi przykro z powodu Gdynianki

Ostatnia edycja:
witam się

Weekend mam bardzo wyczerpujący więc teraz mam chwilkę :) bo tak weekendy to raczej należą do rodzinki:)

Maja dobrze, ze wszytsko ok, ale skontroluj serducho...

Axarai zrobiła mi się ochota na popcorn :D ale nadrobię jutro u mamy :D

Fasolka ja każdy spacer koncze w McDonalds :D

Polisia no ja czasami się zastanawiam czy to jest maluch czy jelita :D ale to zawsze jest o stalej porze wiec chyba maluch:)

Ayni
ale moze byc tak, z enawet tego nie czujesz albo maluch się rusza w momencie Twojej największej aktywnosci:)

Fasolka na mnie tez dziwnie patrzą bo kto o "normalnych zmysłach" decyduje sie na dzieci z taką małą roznicą wieku? tylko z wpadki masakra jakas...

Monaliza współczuje kotki :(:(

Martusia zdrowka dla Oliwki:)

Mantezowa uważaj na siebie bo odklejające się lozysko to nic dobrego :( trzymam kciuki, aby bylo dobrze:)

pozostale wrześnióweczki pozdrawiam:)

ansure gratuluje motylkow
joasia kciuki za m, co do fabryki to sie zgodze w 100%
mantezowa a tak sie zastanawialam gdzie zniknelas dobrze, ze jak na razie wszystko oki, bedzie ok musi, tylko duzo odpoczywaj

Oliwka zjadla malutkiego danonka bananowego, drugiego otworzyla ale tylko zamoczyla lyzeczke, no i jak ja jadlam jablko (wiem, wiem nie powinna) to zjadla 1,5 cwiartki bez skorki i jak na razie nic z tego nie zwrocila, od ok. 20tej spi, po nurofenie miala sile zeby troche pobrykac nawet, zastanawiam sie czyby jej tgeo nurofenu nie dawac regularnie przez 3 dni bo on tez przeciwzapalnie dziala

MAntezowa uważaj na siebie! :))
Pajka no ja właśnie też mam często wątpliwości hehe :)

ale właśnie wczoraj poczułam na ręku, jak przyłożyłam rękę do brzuszka, jakby mnie malutka rybka dotknęła trzy razy w dłoń :) a skoro trzy raz a potem jeszcze delikatnie z boczku to chyba nie jelitka jednak :D

reklama
czesc:no: włąśnie wracam z apteki, byłam po syrop na kaszel-Stodal i pytam pani w aptece o krople czy mozna oxalin 0,025 % bo biore od dwóch dni,a ona na to, że nie ... no to zajebiscie !!! Znów stres ... to co się miałam udusić, na zatoki nic innego nie pomaga, a napewno nie woda morska :wściekła/y: !!! Mam nadzieje, że tymi kroplami nie zaszkodziłąm dziecięciu memu :baffled:

Do góry