reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam sie w tym pięknym słonecznym dniu!! aż chce sie życ:) ja dzis wkoncu wybrałam sie na badania o które ostatnio pytałam... za te 3 badania zapłaciłam 50zł :) miłego dnia dziołchy :)

reklama
nagapalma, aleś ty robotna dziołcha, ja dopiero się zwlekam z wyra :-D
Muszę jeszcze poprasować stos koszul, wyjść z piesami na długi spacer, pojechać do sklepu po soczewki, no i pewnie jakieś pajacyki przy okazji kupię, nikt mnie nie powstrzyma :cool2: a potem mykam do pracy, na całe 4 godziny (nie przepracowuję się ostatnio hehe) a potem wracam do domu robić krupnik.
Ale najpierw muszę się zwlec z wyra. Nie chce mi się...

A no i z zajadami nie mam problemów, ale kup sobie maść cynkową. W ciąży tak jest, jednym krwawią dziąsła, inni mają zajady. Mamy osłabione organizmy, bo dzidzia bierze wszystko dla siebie.

Ostatnia edycja:
a ja już w fabryce. na gotowanie domowych obiadków nie mam co liczyć, bo: 1. siedze tu do 18.00, wiec w sumie nie ma kiedy, 2. za bardzo nie umim ;)
pozdrawiam wszystkie wiosennie!

weronkazzz - kiedyś trzeba się naumieć :-p Swoja drogą jest kilka przepisów, których nie idzie spieprzyć, bo robią się same w piekarniku ;-) Ja to mogłabym z kuchni nie wychodzić, już czekam, aż nasze drzewa i krzaki zaowocują :tak:;-)

lili - ja tez muszędziś do szkoły z indeksem szorować, nie ma wogóle wpisów, a sesja niebawem się kończy :)

future - dzień dobry dzień dobry :) no to się możemy stuknąć kawką ;)

czesc lotka :)

U mnie żur juz się warzy, zakupy zrobione, śniadanko wcinam właśnie, no i musze sobie witaminy zapodac , bo wczoraj zapomniałam :szok: Aha pytałam na zamknietym, ale spytam i tu : MA któras problem z zajadami, bo juz dwa tyg się męczę :)

Nagapalma, jak mi się robią zajady kupuję witaminę A+E w kapsułkach (tych kuleczkach z miękką skorupką), przebijasz sterylną igłą skorupkę i płynem ze środka smarujesz zajady. U mnie znikają w ciągu 1 dnia.

Ja za to mam od wczoraj przeboje z dziąsłami. W grudniu wydałam prawie tysiąc złotych na dentystę. Zrobiłam przed ciążą wszystko z zębami. Są w 100% zdrowe a tu wpierw 1 ząb a potem cała lewa szczęka zaczęła mnie boleć. Patrzę a mi wszystkie dziąsła się pozsuwały, musiały mi uwrażliwić zęby. Mąż w nocy na stację po apap jechał bo myślałam, że zaraz ja odjadę a w domu leki się pokończyły a babcia co mieszka obok zaproponowała mi swoje leki przeciwbólowe, które lekarz przepisał jej na reumatyzm. Dziś oddawałam jej leki (bo wczoraj mąż u niej był) i mówię, że pod żadnym pozorem takich leków brać nie mogę. Znam je bo pracowałam kiedyś w branży farmaceutycznej, więc nawet nie musiałam czytać ulotki ale na obu wyraźnie napisane, że zakazane w ciąży. Babcia zdziwiona, bo przecież to lekarz jej przepisał na kości. Też wytłumaczyłam, że no właśnie, lekarz przepisał JEJ a nie mnie. Ja w ciąży na ból poza paracetamolem nic bez lekarza. Ach te kochane babcie :)

Hej dziewczynki:-)U mnie piekne słonko ,ja powoli biare sie za porzadki mycie okien itp oczywiscie z pomoca M i dzieciaków.A wczoraj sobie byłam na zakupach i kupiłam fajna bluzke nie typowo ciazowa ale fajna :-p, teraz gotuje sobie jajeczka na drugie sniadanie ..jajka góra;-) a wczoraj banany az 4 zjadłam przez cały dzien:szok:,
miłego dzionka zycze:-D

Witam się słonecznie:)

marudka
myślą że takie jednorazowe zadławienie czy zakrztuszenie nie zaszkodzi ale w ciąży nie wolno wstrzymywać powietrza.

Ma ktoś sprawdzony sposób na krwawiące dziąsła bo męczę się już od tygodnia? Kupiłam już miękką szczoteczce ale na razie nie wiele pomogła:/

Liljanna ja mam to samo z gotowaniem :):) a w ciąży to już w ogóle mam jakieś natchnienie:):)

Kasiu ja niestety mam ten sam problem i trzeba uważac, bardzo delikatnie myć zęby, zeby szykli się nie poodkrywały

Fasolka ja Cie ale masz energii:)

ja mam tak niski poziom cukru we krwi, ze dlatego jestem mega senna...

Liljanna ja mam to samo z gotowaniem :):) a w ciąży to już w ogóle mam jakieś natchnienie:):)

Kasiu ja niestety mam ten sam problem i trzeba uważac, bardzo delikatnie myć zęby, zeby szykli się nie poodkrywały

Fasolka ja Cie ale masz energii:)

ja mam tak niski poziom cukru we krwi, ze dlatego jestem mega senna...

Chyba dlatego ze cały wczorajszy dzien przespałam:zawstydzona/y:

reklama
dziekuje Wam za rady, wzoraj musialam wziac 2 apapy i amol, troszke pomoglo ale o 4 rano znowu mnie bol obudzil, tylko amolem nasmarowalam i jakos zasnelam, a dzis sie czuje potwornie po takiej nocy:-( mam nadziejeze sie juz nie powtorzy dzieki

Do góry