reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Ma ktoś sprawdzony sposób na krwawiące dziąsła bo męczę się już od tygodnia? Kupiłam już miękką szczoteczce ale na razie nie wiele pomogła:/
Płukanka z szałwii.

Liljanna ja mam to samo z gotowaniem :):) a w ciąży to już w ogóle mam jakieś natchnienie:):)
Hehe, a do tego plus jest taki, że możemy jeść w ogrodzie, więc bajka, inaczej smakuje. ;-)

reklama
Witajcie! Wróciłam do domu! Dobrze mi :) Nadżerka się goi, prawie nie krwawi. Mam jeszcze clotrimazolum na tydzień, luteinę i się oszczędzać :) Będzie dobrze!

Ja zajady kremami gojącymi sobie smarowałam- typu Cicaplast. Bardzo dobrze goi.

Na krwawiące dziąsła to te płukanki z szałwii, miękka szczoteczka i delikatna pasta do zębów. Chyba tyle.

Ja już w 18tyg :D Mój Mały we wtorek ważył 200g,więc rośnie ciut szybciej niż w suwaczku :D

A my z mężem jechaliśmy do sklepu, jak mnie w drodze ból zęba złapał to wystękałam tylko "centrum stomatologii". Przyjęli mnie od razu i proszę, zapalenie nerwu. Zarąbiście :( Dostałam lekarstwo, dokładniej opatrunek z trutką. I wiem, że kurczę jak boli mocno lepiej pójść niż myśleć, że przejdzie. W grudniu wydałam kupę kasy na dentystę doprowadzając wszystko do dobrego stanu. dziś byłam w tym centrum u innych dentystów, ale babka mówiła, że bez rentgena tego mogło nie być widać wcześniej.Dziś oczywiście nie robiła rentgena tylko postukała, rozwierciła, podłubała i wiedziała. A ja od rana czytałam w internecie o dziąsłach w ciąży i że może boleć, przejdzie po porodzie. Mówię Wam, źle się dzieje to do lekarza. Jak bym z tym do poniedziałku chociaż chodziła, płucząc, smarując żelem na ząbkowanie a będąc dalej w bólu to raz, że strach czy mój ból nie wpływa jakoś źle na dzicię, że o stanie zapalnym w organizmie i wpływie na płód nie wspomnę. Dziąsła spuchnięte mam ale babeczka mówi, że nie może tak boleć.

gorgusia, cieszę się, że już wszystko ok :)

Kasieq no to mnie pocieszyłaś!!!! z tym nie wstrzymywaneim oddechu ,wiecie co wczoraj wieczorkiem nie mogłam złapać powietrza ,oddychałam tak płytko nie mogłam nabrać tak normalnei tylko takei pól wdechy miewałam tak przed ciążą ale mijało samo czasmi emek wynosił na balkon i było wsio oki a wczoraj schiznełam się bo mówie do emka że ON już oddycha ze mną ! emek chciał jechać do szpitala ale szkoda mi go było bo biedny w pracy siedział 14godzin i dzis na 7szedl znowu , po jakis 5minutach przeszlo dzis juz oki ale si enastrachałam teraz , ale nic sie nie moło Dzidzi stać !!!
Palemko witaj wkońcu:)
no nic teraz musze nei zwariować do nastepnej wizyty!!! a macie bóle w plecach nie wiem juz co mnie tam boli wczesniej myslalam ze to nerki , wczoraj ze płuca a dzis jakos żebra ?! normalnie oszaleje niech sprzeda mamie kopniaka takiego ze bede wiedziala ze wsiorek oki !!!

Hej Dziewczyny :)
Kolejny dzień w pracy a za oknem słońce :(. Cieszę się jednak na weekend :) na spacerki. Wczoraj z M zbieraliśmy sok z brzozy..nawet się udało i dzisiaj rano wypiłam 1 szklankę.
GORGUSIA - cieszę się, że już jesteś w domu :)
Co do suwaczków - to wydaje mi się, że opisy nie są do końca właściwe; jedynie dni liczą się dobrze. Bo wg książkowych informacji moja dzidzia jest większa :)

tez mi si ewydaje ze suwaczki jedynie co to dobrze licza nam dni:) bo nasz maluszek juz tydzien temu mial tyle co teraz w suwaczku :)
Gorgusia wkońcu w domku:)

Bylam dzisiaj w zusie i sie pocieszylam bede dostawac o 200zl mniej niz dotychczas bo oni to jakos inaczej licza, odliczaja podatek od tego, to co dostawalam do tej pory starczalo na styk na zycie, a teraz w zyciu nie starczy, zalamac sie mozna chore panstwo, polityka prorodzinna ha ha ha

karolka na glowe ja otwieram wpierw okna w domu i wietrze, czasem doplyw swiezego powietrza mi pomaga, a jak nie to mala kawa a jak nie to paracetamol
Futuremummy zdrowka dla dziecka, oby to nic powaznego
maybebaby wspolczuje zebow, wiem co to za bol
Lilijanna no ja tez kocham jesc na dworzu
maja lepszego samopoczucia
gorgusia witaj w domku

Dziewczyny produkujecie w zastraszającym tempie :)))

Maja współczuje akcji z oddechem - musiałaś się najeść strachu. Co do pleców to na razie mnie nie bolą.

Maybebaby - współczuje bólu zębów.

Gorgusia - witaj w domku. Cieszę się, że już lepiej u Ciebie.

Karolak - niestety nie pomogę Ci w kwestii bólów głowy. Mnie na szczęście męczą bardzo rzadko.

Kasieq mi strasznie krwawią dziąsła. Zmieniłam szczoteczkę i pastę i trochę pomogło.

Nagapalma ja na zajady przed ciążą stosowałam maść tribiotic, ale nie wiem czy można jej w ciąży używać.

Pajka ja nie raz wymiotowałam przy myciu zębów. Teraz na szczęście już nie, ale czasem mnie zemdli.

U mnie wszystko dobrze. Samopoczucie ok, tylko odczuwam taki dziwny ciężar w brzuchu przy zmianie pozycji - np. siadaniu. Też tak macie?

reklama
jakos bede musiala sobie dac rade, to wszystko chyba te zmiany hormonalne, czesto wychodze z domku sie dotleniac, mam nadzieje ze szybko te bole mina, czytalam tez ze jak nie ma sie wogole wymiotow to wlasnie glowa boli. a ja od poczatku ciazy ani razu nie wymiotowalam, wiec moze to w glowie sie kumuluje :-( rzadko boli ale jak juz zacznie to nie ma konca! co do dziasel to tez zaczynaja mi pomalutku krwawic, nie tak bardzo ale jednak. trzymajcie sie jakos!!

Do góry