reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ciężko za Wami nadążyć:-D
maja nie chciałam Cię wystraszyć:sorry: Po prostu maluszki już oddychają razem z nami i jak my jesteśmy niedotlenione, tzn. nasza krew to dzidziuś też :/ Może powinnaś zapytać lekarza na następnej wizycie jak sobie z tym radzić.
gorgusia nareszcie w domku, super że wszystko już dobrze:)
karolak mnie też raz na jakiś czas głowa boli, ale zauważyłam że najczęściej jak jestem głodna albo odwodniona.
pajka ja mam tylko krwawiące dziąsła, w sprawie odruchów wymiotnych niestety nie pomogę.
Dziękuje Dziewczyny za pomoc:-) Spróbuje płukanki z szałwii i może znajdę w jakąś pastę, choć tu będzie trudno.

reklama
Kasieq zapytam napewno a nastepnym razem jak bedzie mi si eciezko oddychac to nie bede patzryla na emka tylko na dzidzie i pojedziemy d szpitala co by si enei stresowac pozniej całymi tygodniami :)

dziewczyny !!! hellp !!!
Spałam przy otwartym oknie wnocy, obudziłam się z zaropiałym gardłem i bolącym, myslałam, ze przejdzie, ale doszedł, jeszcze silniejszy ból gardła, katar, kichanie i ból głowy w okolicy zatok !!! Co mogę wziąć ????????????????? HELLP !!! HILFEEEE !!!! Wzięłam apap w południe , pomógł troche, ale znów wróciło, moge jeszcze jeden wieczorem ???? Ktos coś kiedys o jakimś zyropie pisał ? Aha moge rutinoscorbin, albo wit C i czy moge Otrivin ?

Palemko Może płukanie gardła woda z solą, czosnek na kanapce z masłem, syrop z cebuli - to domowe sposoby, a w aptece możesz zapytać o mieszankę ziół do inhalacji SEPTOSAN, na katar krople z soli morskiej albo homeopatyczne. Ja bym się wybrała do apteki bo farmaceuta najlepiej ci doradzi jakie leki możesz brać.
Mam nadzieje, że chociaż trochę pomogłam.
Bym zapomniała. Jeszcze mleczko z miodkiem i jeden ząbek czosnku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasiequ dzięki za rady, soli z woda juz się nawdychałam, herbate z miodem i cytryna wciagam właśnie ;-) kanapka z czosnkiem zaraz będzie, a syrop wypije rano, jak się zrobi :) ;-)Kichnęłam dwa razy i dwa razy zabolała mnie macica , ah ... ide leżeć :)

Witajcie! Wróciłam do domu! Dobrze mi :) Nadżerka się goi, prawie nie krwawi. Mam jeszcze clotrimazolum na tydzień, luteinę i się oszczędzać :) Będzie dobrze!
Czesc kochana! Ciesze sie, ze zalatwilas ta nadzerke w koncu, szkoda stresu, cieszmy sie ciaza :) hurraa!! zobaczysz, za tydzien juz zapomnisz o niej. a suwaczki , u mnie to samo, ale to chyba wynika z tego jak mi dziewczyny tlumaczyly, ze tak naprawde to trzeba by doliczyc jakby pol tygodnia np 14 tydz i 1 dzien jako generalnie 15 tydzien, wiadomo ze w 15 tyg dziecko wazy wiecej niz w 14 ;) tez sie pogubilam i zglupialam na poczatku

Hej Dziewczyny :)
Kolejny dzień w pracy a za oknem słońce :(. Cieszę się jednak na weekend :) na spacerki. Wczoraj z M zbieraliśmy sok z brzozy..nawet się udało i dzisiaj rano wypiłam 1 szklankę.
A jak sie zbiera taki sok i na co to dobre? Ja myslalam , ze brzoza to na wlosy, moze cos podpowiesz, to wyrusze na poszukiwania brzozy! :)

Bylam dzisiaj w zusie i sie pocieszylam bede dostawac o 200zl mniej niz dotychczas bo oni to jakos inaczej licza, odliczaja podatek od tego, to co dostawalam do tej pory starczalo na styk na zycie, a teraz w zyciu nie starczy, zalamac sie mozna chore panstwo, polityka prorodzinna ha ha ha
Wspolczuje, naprawde. W glowie sie nie miesci jak oni to sobie wymyslili. U nas np wysokosc polskiego becikowego otrzymuje sie co kwartal na jedno dziecko, niby nie ma szalenstwa, ale zawsze cos. Naprawde nie dziwie sie , ze coraz mniej ludzi decyduje sie w Polsce na dzieci, jeszcze porownujac ceny produktow dla dzieci, niestety w Holandii jest taniej.. Mam nadzieje, ze uda wam sie dobrze rozplanowac otrzymana fortune :) buzka!
U mnie wszystko dobrze. Samopoczucie ok, tylko odczuwam taki dziwny ciężar w brzuchu przy zmianie pozycji - np. siadaniu. Też tak macie?
ciezar moze nie, ale jak sie probuje na lozku szybko obrocic, czy tez szybko z niego wstac, to boli mnie macica, ze hej, jakby jakas opuchnieta byla w srodku czy cos.

dziewczyny !!! hellp !!!
Spałam przy otwartym oknie wnocy, obudziłam się z zaropiałym gardłem i bolącym, myslałam, ze przejdzie, ale doszedł, jeszcze silniejszy ból gardła, katar, kichanie i ból głowy w okolicy zatok !!! Co mogę wziąć ????????????????? HELLP !!! HILFEEEE !!!! Wzięłam apap w południe , pomógł troche, ale znów wróciło, moge jeszcze jeden wieczorem ???? Ktos coś kiedys o jakimś zyropie pisał ? Aha moge rutinoscorbin, albo wit C i czy moge Otrivin ?
zaufaj naturze, syropek z cebuli zmotywuje twoj organizm do walki z choroba lepiej niz farmaceutyczne wynalazki :)

nagapalma, mój lekarz jak byłam lekko podziębiona powiedział, że tabletki na gardło bez recepty tak, syropy bez recepty - tak, krople do nosa, tak, witamina C-tak. Ibuprom - nie, gripex - nie. Ja miałam tantum verde do ssania, wiem, że na katar takie krople z wody morskiej.
Ale, ale , jak tak Cię wzięło mocno to lepiej leć do lekarza, przepisze/wskaże Ci odpowiednie dla Ciebie leki.

przed chwila wrocilismy z basenu, padam :-) przydal sie taki maly wysilek ;-) Tom tez zadowolony, plywal miedzy mna a tata, pozjezdzalismy tez w "rynnie" czy jak to sie tam nazywa ;-) na koniec mlody plakal, ze nie chce wychodzic, musimy pochodzic czesciej :-) milego wieczoru! :-)

Hej Kobietki:)
Znowu musze Was nadrobic, ale dzis caly dzien z P. i Malenstwem najpierw odbieralam ich w szpitalu, pozniej zawiozlam ich do domku i troszke pomoglam w rozpakowywaniu, a Maciej ajjj cud miod i orzeszki slodziak Malenki:-)
No skonczylam z zalatwianiem papierow i dzis zlozylam papiery o odszkodowanie do PZU, bardzo mila babeczka jak zobaczyla ze jestem w ciazy powiedziala ze cora ten sam rocznik i tez wrzesnioweczka, temat nam sie rozkrecil a kolejka za mna rosla hehe ale suma sumarum okazalo sie ze nie bedzie komisji ze teraz mam czekac do 30 dni na kase ale z reguly szybciej przelewaja, najlepsze jest to ze najpierw robia przelew a pozniej wysylaja decyzje ile przyznali hehe no nic zobaczymy...

FutureMummy gratulacje, tak jak pisze lotka na poczatku ktoras z forumowiczek tez mnie uswiadomila ze jak na suwaczku masz 13 tzn ze zakonczylas 13 tydzien i zaczynasz 14 ty, tym wieksze gratki:-)

Pajkaa odwagi i powodzenia &&& jesli chodzi o problemy z wymiotami podczas mycia zebow to sporadycznie, raczej jakos daje rade;)

martusia gratulacje wizyty a Corci powrotu do zdrowka i niech zabki sie trzymaja dziaselek:-)

karolak sprawdzona metoda mojej mamy(na bratowej)to polozyc na czolo i kark lisc kapusty najlepiej schlodzony ona ma wrecz migreny a po tym przechodzilo:-)

marudka gratulacje wizyty i podgladania zdrowego Malenstwa

gorgusia super ze juz w domku,teraz wyrko i odpoczywaj ile wlezie:-)
nagapalma proponuje wizyte u lekarza moze jakies nowe specyfiki wyszly dla ciezarnych a moze cos sprawdzonego poleca Ci Kobietki ja nie jestem w temacie stety bo poki co nie choruje i nie mam zamairu;)zdrowka

No mam nadzieje ze teraz wyczerpujaco Wam odpowiedzialam;) teraz mykam na kolacyjke milego wieczorku:-)

reklama
nagapalma z tego co wiem, to na katar możesz stosować krople homeopatyczne Euphorbium i dobra jest "parówka" z majeranku do wdychania. Trzeba trochę pogotować majeranek w wodzie i potem ręcznik na głowę i wdychać.

Do góry