reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Och, smutne to z Gdynianką. Tak bardzo chciałabym jej pomóc, chciałabym żeby ktokolwiek potrafił jej pomóc.....
Byłam już prawie pewna, że takich wieści nie będzie :-(.Sama też pomalutku zaczęłam cieszyć się swoją ciążą. A teraz strach powrócił i to chyba ze zdwojoną siłą. W czwartek na szczęście mam wizytę, ale chyba oszaleje do tego czasu. Skąd tu mieć pewność, jak objawów żadnych, mam nawet wrażenie, że brzuch mi się zmniejszył.
Ja piernicze, jak ja się strasznie boje...........:-:)-:)-(

reklama
Witam porannie:-).Własnie wkroczyłam w drugi trymestr podobno najlepszy zobaczymy. Czuje sie dobrze energi tez wiecej bo i pogoda piekna za oknem:-).Ja wizyte mam 30 marca ale pewnie tylko macana bedzie bez usg:-p,połowkowe lekarz mi zapowiedział miedzy 18-20 tyc ,wiec troche poczekam .Brzusio rosnie apetyt tez ,jutro ide wyniki porobic to sobie na wage kontrolnie wskocze u połoznej:-p bo moja mi padła:crazy:.Miłego dzionka zycze.

Kurcze właśnie, a jak u Was z apetytem? bo ja mniej więcej od tygodnia nie czuję już tego ssania, wcześniej byłam głodna i jadłam co 2 godziny a teraz znowu jem mało i nie chce mi się jeść (jestem ogólnie niejadkiem, nieuleczalny przypadek :)) miałam nadzieję że apetyt mi pozostanie tak duży jak było to do 15 tygodnia, ale teraz mi spada chęć na jedzenie, codziennie jem co raz mniej i muszę specjalnie pamiętać żeby coś zjeść... jestem chudzina i lekarz kazał mi więcej jeść, a mnie się nie chce już jeść, tzn jem mało, tyle co przed ciążą, mniej więcej od tygodnia.
Komuś też apetyt spadł czy tylko mnie?

Agathe-hh – witam koleżankę zza miedzy, ja całe życie na Dębcu w Poznaniu mieszkałam, a teraz Opalenica. Gratuluję kreseczek kreseczek życzę byś uwierzyła, że zostaniesz mamusią tu na ziemi, a nie tylko Aniołka w niebie. :tak:

Maluszek2012 – każde laboratorium ma swoje ceny, najlepiej zadzwonić i zapytać, u mnie zawsze mówią bez problemu, bo korzystam z dwóch laboratoriów i robię tam gdzie wychodzi taniej, a wcześniej zawsze dzwonię :tak:

Polisia – dziękuję, a to u mnie dupcia z tą inhalacją z sody, bo my mamy nebulizator, a tam sobie wody nie wleję, chyba, że tej wody to śladowe ilości. W każdym razie „przepis” sobie zapisałam, jakby co są jeszcze stare sposoby jak garnek i ręcznik ;-)

Joasia_85 – powodzenia w walce z PZU, mam nadzieję, że obędzie się bez ceregieli

KasiaP-P – i mi ssanie uciekło, ale nadal jem małe ilości i 5 razy dziennie i póki co na plusie jestem tylko 0,5 kg, bardzo się cieszę. :tak:

A u mnie oprócz doliny finansowej to wsio ok., dzidzia się porusza, a Adrianna codziennie wiele radości dostarcza, do tego śniło mi się dzisiaj, że znowu wygrałam w totolotka miliardy, tylko liczb nie pamiętam jakie skreśliłam. :-p

a dobra to i ja się wypowiem, nie wchodze tu ostatnio, bo mam małe problemy, ale narazie ciiii ... ;-) muszę myślec pozytywnie :-D

kasiaku - ja mam to samo od jakiegos tygodnia, JUZ SIĘ ZASTANAWIAŁM CZY COŚ ZE MNĄ NIE TAK, a tu proszę Ty i lili macie podobnie :) mam aptety tylko rano do śniadania, a potem nie bardzo, obiad jak mogłam tydzien temu jeszcze zjesc podwójny, to teraz ledwo jedną porcję dojadam a wieczorem tez prawie nic, no ale na całe szczęście ja w pierwszych 3 miesiacach ok 4-5 kg przytyłam, wiec teraz może mi się spowolnić, aha ja tez chudzian, startowałam z 46 , teraz mam 51; 51,5 :-D

lili - Ty czujesz ruchy :szok: kuzwa ja nic kompletnie nie czuje , nic , nawet żadnego ciągniecia poodbrzusza no zupełnie nic, ale ja tak od samego poczatku miałam :happy2: czekam na te ruchy jak szalona, bo teraz taki głupi okres ...

Kupiłam se wczoraj stetoskop taki zwykły za 20 zeta i wczoraj nic nie słyszałam, a dziś rano wydaje mi się, że coś słyszałam, ale czy to moja wyobraźnia nie byłą, to nie powiem :-D, podobno zwykłymi słuchawkami jakie mam można najwczesniej po 18 tyg usłyszeć, wiec raczej mam bujną wyobraźnię :-)

pozdrawiam wszytskie dziewczynki :)

joasia - ja biorę Centrum Materna ( ok 35 zeta ) i jeszcze przepisała mi jakis prenatal dha z alg za jedyne 40 zeta, ale nie biore tego, siostra mi powiedziała, ze lepiej nie stosowac tych nowości, wiec sobie leży ...

Ostatnia edycja:
Kasia P-P - u mnie z apetytem różnie. Szczególnie rano mnie ssie. Ja od początku ciąży przytyłam 3 kg.
Lilijanna - jak to jest z tymi rychami maluszka? Ja jeszcze ich nie czuję..a może czuję tylko o tym nie wiem. Wiem, że ma to być uczucie jakby mi się coś przelewało w brzuszku, motylki.
To moje pierwsze dziecko - to może dlatego jeszcze nie odczuwam ruchów :(.
Muszę przyznać, że czekając na następne USG troszkę się czasami zamartwiam - bo nie wiem co sie dzieje. Na ogół staram się myśleć pozytywnie ... co chyba widac po ostatnich postach ;) ale nie ukrywam, że "głupoe" mysli i mnie dopadają. Ech
Miłego dnia !

Kurcze właśnie, a jak u Was z apetytem? bo ja mniej więcej od tygodnia nie czuję już tego ssania, wcześniej byłam głodna i jadłam co 2 godziny a teraz znowu jem mało i nie chce mi się jeść (jestem ogólnie niejadkiem, nieuleczalny przypadek :)) miałam nadzieję że apetyt mi pozostanie tak duży jak było to do 15 tygodnia, ale teraz mi spada chęć na jedzenie, codziennie jem co raz mniej i muszę specjalnie pamiętać żeby coś zjeść... jestem chudzina i lekarz kazał mi więcej jeść, a mnie się nie chce już jeść, tzn jem mało, tyle co przed ciążą, mniej więcej od tygodnia.
Komuś też apetyt spadł czy tylko mnie?
mój super apetyt tez "poszedl sie gonic" ;-) zmuszam sie do jedzenia, bo wiem ze trzeba. otwieram lodódkę i mnie cofa... co mnie najdzie na jakis smak, np fajny obiad, to jak juz go ugotuje to mąż zjada z tomkiem a mnie odrzuca :-( jedyne co mam wielką ochotę, to twaróg ze świeżymi rzodkiewkami i dobre pomidory - a teraz tego nie ma :-( i lipa...

Ja też mam mniejszy apetyt. I dzięki Bogu, bo jak dziś swoje szpitalne śniadanie zobaczyłam to z moim wcześniejszym apetytem bym umarła z głodu... Dostałam jajko i trzy kromki chleba :-D

Ale Dziewczyny- pożegnałam zaparcia w wielkim stylu. Dostałam wczoraj lactulose do wypicia. Wzięłam jedną dawkę i efekt piorunujący. Miałam brać trzy dawki, ale chyba bym się odwodniła,więc biorę jedną i starczy. I to jest bez recepty jak coś.

Miłego dnia Dziewczyny :)

Ja biorę falvit mama, jak już gdzieś pisałam i chociaż w smaku okropne (dużo gorsze niż zwykły falvit) to skład mi się bardzo podoba. A ja na dodatek rozgryzam KAŻDY lek, więc tym gorzej dla mnie ;-)
Ja nawet gdybym czuła już jakieś delikatne ruchy, to u mnie tyle się przewraca w jelitach i co chwila coś ciągnie, kłuje, boli, uciska, że subtelnych znaków na pewno nie rozpoznam :angry:
Czy to normalne, że mi wróciły mdłości i częstomocz;) ?:confused: A apetytu jakoś dużego nie mam, a na pomidory ochotę straszną i ogórki małosolne i agrest - to od początku ciąży:szok:
Miałam dzisiaj okropny sen, że upadłam na brzuch i zaczęłam krwawić i szykowałam się do szpitala, z nadzieją, że będzie ok, ale już podświadomie czułam, że to koniec...Obudziłam się przerażona. Jutro mam wizytę, ale podejrzewam, że tylko macaną i już się denerwuję :baffled:
Nie biorę już luteiny od kilku dni, ciekawe też czy stwierdzi, że jednak dalej mam brać
No nic, o problemach nie będę się rozpisywać, bo to wyszłaby książka, a więc miłego dnia wszystkim :-)

reklama
U mnie apetyt dopiero sie teraz pojawił ,do ostatniej wizyty byłam na wadze na -3kg.A teraz musze co dwie godziny cos małego zjesc bo mi zaraz z głodu niedobrze sie robi:no:.

Do góry