reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Liljana z sody jak najbardziej, wlewałam wodę i dodawałam ok. 2 łyżek sody, a wody było tak ok. 400-500 ml, mam takie naczynko do inhalacji, nie mam pewności ile wody mieści, w każdym razie troszkę tak na oko :) i po 2 dniach było suuuper!

reklama
Witam Was Kobietki:-)

U mnie nawet slonecznie, wiaterek troszke dmie ale deszczu nie ma, wczorajszy gril nie wypalil bo Solenizant uznal ze jest za zimno i przeniesiemy rozpoczecie sezonu grillowego na sobote:)

Widze ze sporo z Was choruje, trzymajcie sie cieplutko i wypoczywajcie:-)

Gdynianka wiem, ze zadne slowa nie sa w stanie Ci teraz dodac otuchy, ale badz silna, pamietaj ze zawsze mozesz z nami porozmawiac jestesmy z Toba calym sercem, modlimy sie za Twojego Aniolka
[*] :-(

Dopiero w takich chwilach dociera do mnie, ze woli Bozej nikt nie przewidzi, oby jak najmniej takich smutnych wiadomosci.....

Agathe witamy w naszym gronie:)

Tak ogolnie co u mnie...dzis mialam sporo zalatwiania w zwiazku z zgloszeniem roszczenia na odszkodowanie w listopadzie mialam wypadek, niedawno zakonczylam leczenie a teraz zaczne walke z pracownikami PZU , oby nie byla to "walka z wiatrakami".
Poza tym nie moge sie doczekac USG, ktore mam 27 marca, wiem ze nie powinnam ale ciagle sie zamartwiam czy z Kruszynka wszystko ok przeciez nie czuje jeszcze ruchow, mdlosci powoli mijaja i jak tu sie nie stresowac:/
Ale staram sie dla MAlenstwa myslec pozytywnie takze 27 ogladamy Dzidzie ide z moim M bedzie to pierwsze USG zewnetrzne wiec niech tez sobie obejrzy Nasze Cudenko, a poza tym liczymy ze moze nam Pani Doktor cos podpowie odnosnie plci, taka cicha nadzieja hihi
Musze jeszcze zrobic wyniki morfologie i mocz ja chpodze na NFZ wiec na cale szczescie darmowe wizyte mam 05 kwietnia u nas osobno sa USG osobno wizyty wiec podwojne czekanie ale nic aby bylo wszystko oki
:-)Rozpisalam sie troszke hihih a teraz uciekam bo moja Psiapsiolka kochana wlasnie zaczela rodzic jade do szpitala potowarzyszyc jej chociaz podczas boli , moze jakos pomoge bo biedulka sama tam lezy.

Buziaki milego popoludnia

wybaczcie skleroze.... mialam sie Was zapytac o witaminy bo ja skonczylam brac Femibion Natal 1 i mialam brac 2-ke ale okazalo sie ze kosztuja ok 70 zl a niestety to dla mnie duzo kolezanka z apteki(ktora tez jest w ciazy) polecila mi Femibion Classik powiedziala ze roznia sie tylko kilkoma skladnikami ewentualnie jak wyjda mi jakies niedobory lekarz zaleci zelazo itp.
Jakie Wy witaminki bierzecie moze ktoras z Was bierze lub brala w poprzedniej ciazy Femibion Classik??

Po pierwsze chorowitką życzę dużo zdrowia :)

Joasia ja biorę femiobion classic. Ale ja generalnie mam złe wyniki badań i oprócz tego biorę jeszcze żelazo i tabletki na bakterie w moczu.

Martusia trzymaj się. Życzę niespodziewanego przypływu gotówki. :)))

Maluszek ja miałam wszystkie te badania ale nie wiem ile pojedynczo kosztowały. Wiem że grupa krwi chyba 45 zł.

Joasia ja biorę Olimp Vita-min Plus Mama 30 kap. kosztuje 18-20 zł. Te kapsułki zawierają minerały w formie chelatów lepiej się wchłaniają i zapobiegają niedoborom np. żelazo i wapń to bardzo ważne. Dodatkowo ekstrakt z żurawiny na układ moczowy i mięty pieprzowej na trawienie. Polecam chociażby ze względu na cenę:)

Ja brałam femibion 2 ale zauważyłam że nie ma w składzie żelaza ani magnezu, zmieniłam go na pharmaton maturelle który ma wszystko co trzeba dla kobiet w ciąży i jest o połowę tańszy od femibionu. No i poleciła go farmaceutka. Myślę że każdy zestaw witamin dla kobiet w ciąży będzie dobry, a jak wyjdą jakieś niedobory to bierzesz dany składnik osobno jako uzupełnienie. A cena femibionu jest jakaś nienormalna.

hej.
zaglądam tu dziś, ale mam taki smutek. Gdynianka taka jak ja, jedno dziecko, astma i to poważna, byłyśmy w podobnym czasie ciąży...tak strasznie mi przykro. Pewnie jej ciężko. tak bardzo chciałabym pomóc i potrzymać ją za rękę. dziwne to - nawet się nie znamy ;/
tak boli w środku

mam zdjęcia Hesiu z roczku, ale nie mam weny narazie.

co do witamin to ja narazie biore tylko kwas, a w pierwszej ciązy brałam feminatal N z jodem.

Oooo to moze jak skoncze to opakowanie Classiku to spróbuje ten co polecasz Kasieq, chyba ze bedzie ok to zostane przy Femibionie, ale bardzo dziekuje za pomoc:)

KasiaP-P dzieki za porade a co do ceny calkowicie sie zgadzam;/

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez biore femibion classic bo jak zobaczylam cene tamtego to mi szczenka opadla a ze ja musialam odrazu hutowo kupic 4opakowania to szkoda mi bylo tyle kasy wiec kupilam classic choć emek na mnie krzyczał ale w sumie w tym clasicu jest wiecej wszystkiego niż w 2 , a no i po jego namowie kupiłam jakieś witaminy dla kobiet w ciazy z kwasem dha

Do góry