reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

polisia - z sody czy soli fizjologicznej? A jak z sody to podaj proporcje, bo ja jak najbardziej jestem za naturalnym leczeniem. :tak:

reklama
Strasznie dużo z Was choruje. Ja też jestem chorowita, ale w tym roku udało mi się zaszczepić przeciwko grypie jeszcze przed ciążą i (tfu tfu przez lewe ramię) nie złapałam nawet przeziębienia. A zazwyczaj miewam grypę z powikłaniami i choruję przez 3 - 4 miesiące. Niektórzy twierdzą że te szczepionki nie pomagają, cóż, mylą się, bo ja zawsze jak się zaszczepię to jestem zdrowa, a jak się nie zaszczepię to choruję. Więc ogólnie polecam chorowitym, tak na przyszłość.
A na suchość gardła i zatkany nos najlepiej mi się sprawdza nawilżacz powietrza. W sezonie grzewczym nawilżacz chodzi u nas 24 godziny na dobę. Poprawa w oddychaniu jest ogromna.

witam Dziewczyny, jestem tu nowa 13 stycznia po 4 latach starań i jednym poronieniu zobaczyłam na teście 2 kreseczki. Termin mam na 4 września. Do dziś nie mogę uwierzyć że noszę w brzuszku Dzidzię. Przed każdym usg jestem przekonana, że to już koniec. Na szczęście jak na razie wszystko ok, następna wizyta 10 kwietnia.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, życzę zdrówka i uśmiechu:*

gynianka
[*] dla Twojego Aniołka, tulę mocko, straszne...
lenkka zdrowka, ja tez miala wirus zaladkowy na poczatku ciazy

zdrowka dla wszystkich chorych
ja mam jakas spiaczke, spalam wczoraj juz o 20.30 i rzadko kiedy dluzej wytrzymam w sumie, a dzis w ciagu dnia tez spalam, pogoda maskara, tak wieje, ze mi zaslonke porwalo jak otworzylam okno dachowe w sypialni zeby wywietrzyc, ciemno na dworzu jak piernik w dodatku m dzis nie ubral malej bluzy do przedszkola bo zapomnial wrrr to na jaka cho.... ma przygotowane wszystko na rano na lozku pytam??

Ostatnia edycja:
Miałam zapalenie zatok tuż przez zajściem w ciąże. Jak na razie tylko raz zimno na ustach wyskoczyło i odpukać żadnych inny wirusów i choróbsk. Myślę,że to taka pora na chorowanie. Pogoda się zmienia, ciepło i wirusy fruwają gdzie chcą:/

Dużo zdrówka wszystkim chorowitym i szybkiego powrotu do zdrowia!!

Kochane chcialabym sie Was zapytać czy miałyście juz badanie antygen HBS(żółtaczka typu B) i odczyn VDRL (choroby weneryczne np kiła) jak dobrze znalazłam tłumaczenie tych skrutów:p jestem ciekawa ile one kosztuja?? bo nie wiem ile kasy przygotowac... a do bankomatu mam daleko także musze wczesniej sie przyszykowac :) no i jeszcze kojarzycie ile grupa krwi kosztuje? mialam robiona w szpitalu ale jednak musze zrobic jeszcze raz... bede wdzieczna za odpowiedzi :*

Agathe - witam wśród nas i życze powodzenia
Maluszek2012 - miałam te badania ale nie pomogę co do określenia kosztów (pakiet zakładowy ;)).
Dziewczyny, żeczę nam wszystkim aby wraz z rozkwitem wiosny poprawiało się nasze samopoczucie i zdrowie naszych maluszków.
Wróciłam do pracy... dzisiaj nawet miałam troszkę energii hehehe ale od 19 - śpię :). Zaczęłam 16 tydzień i jestem podekscytowana. Następna wizytę mam 12.04... niech ten czas leci :)

Maluszek to wszystko zalezy od tego gdzie robisz... ja pytałamw diagnostyce to kiła 20 zł co do reszty nie wiem, ale zadzwon i zapytaj w laboratorium...
Agathe witaj:)

reklama
maluszek2012 ceny są różne zależnie od laboratorium. Za grupę krwii u nas średnio 40zł. Jak ostatnio robiłam to w jednym laboratorium zawołali 35zł i pobranie dopiero następnego dnia (przyjść rano i stanąć w kolejkę), w drugim laboratorium zażyczyli sobie 45zł i też czekać. Wkurzyłam się i pojechałam do prywatnej kliniki gdzie pobrali mi krew od razu i zapłaciłam 40zł. O dziwo to jedno jak patrzyłam z droższych badań, ob, morfologia wychodziła mniej jak i hormony tarczycy.

Do góry