reklama
Strasznie dużo z Was choruje. Ja też jestem chorowita, ale w tym roku udało mi się zaszczepić przeciwko grypie jeszcze przed ciążą i (tfu tfu przez lewe ramię) nie złapałam nawet przeziębienia. A zazwyczaj miewam grypę z powikłaniami i choruję przez 3 - 4 miesiące. Niektórzy twierdzą że te szczepionki nie pomagają, cóż, mylą się, bo ja zawsze jak się zaszczepię to jestem zdrowa, a jak się nie zaszczepię to choruję. Więc ogólnie polecam chorowitym, tak na przyszłość.
A na suchość gardła i zatkany nos najlepiej mi się sprawdza nawilżacz powietrza. W sezonie grzewczym nawilżacz chodzi u nas 24 godziny na dobę. Poprawa w oddychaniu jest ogromna.
A na suchość gardła i zatkany nos najlepiej mi się sprawdza nawilżacz powietrza. W sezonie grzewczym nawilżacz chodzi u nas 24 godziny na dobę. Poprawa w oddychaniu jest ogromna.
witam Dziewczyny, jestem tu nowa 13 stycznia po 4 latach starań i jednym poronieniu zobaczyłam na teście 2 kreseczki. Termin mam na 4 września. Do dziś nie mogę uwierzyć że noszę w brzuszku Dzidzię. Przed każdym usg jestem przekonana, że to już koniec. Na szczęście jak na razie wszystko ok, następna wizyta 10 kwietnia.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, życzę zdrówka i uśmiechu:*
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, życzę zdrówka i uśmiechu:*
Tygrysek1985
Fanka BB :)
gynianka
[*] dla Twojego Aniołka, tulę mocko, straszne...
lenkka zdrowka, ja tez miala wirus zaladkowy na poczatku ciazy
zdrowka dla wszystkich chorych
ja mam jakas spiaczke, spalam wczoraj juz o 20.30 i rzadko kiedy dluzej wytrzymam w sumie, a dzis w ciagu dnia tez spalam, pogoda maskara, tak wieje, ze mi zaslonke porwalo jak otworzylam okno dachowe w sypialni zeby wywietrzyc, ciemno na dworzu jak piernik w dodatku m dzis nie ubral malej bluzy do przedszkola bo zapomnial wrrr to na jaka cho.... ma przygotowane wszystko na rano na lozku pytam??
[*] dla Twojego Aniołka, tulę mocko, straszne...
lenkka zdrowka, ja tez miala wirus zaladkowy na poczatku ciazy
zdrowka dla wszystkich chorych
ja mam jakas spiaczke, spalam wczoraj juz o 20.30 i rzadko kiedy dluzej wytrzymam w sumie, a dzis w ciagu dnia tez spalam, pogoda maskara, tak wieje, ze mi zaslonke porwalo jak otworzylam okno dachowe w sypialni zeby wywietrzyc, ciemno na dworzu jak piernik w dodatku m dzis nie ubral malej bluzy do przedszkola bo zapomnial wrrr to na jaka cho.... ma przygotowane wszystko na rano na lozku pytam??
Ostatnia edycja:
K
Kasieq
Gość
Miałam zapalenie zatok tuż przez zajściem w ciąże. Jak na razie tylko raz zimno na ustach wyskoczyło i odpukać żadnych inny wirusów i choróbsk. Myślę,że to taka pora na chorowanie. Pogoda się zmienia, ciepło i wirusy fruwają gdzie chcą:/
Dużo zdrówka wszystkim chorowitym i szybkiego powrotu do zdrowia!!
Dużo zdrówka wszystkim chorowitym i szybkiego powrotu do zdrowia!!
maluszek2012
Fanka BB :)
Kochane chcialabym sie Was zapytać czy miałyście juz badanie antygen HBS(żółtaczka typu B) i odczyn VDRL (choroby weneryczne np kiła) jak dobrze znalazłam tłumaczenie tych skrutów jestem ciekawa ile one kosztuja?? bo nie wiem ile kasy przygotowac... a do bankomatu mam daleko także musze wczesniej sie przyszykowac no i jeszcze kojarzycie ile grupa krwi kosztuje? mialam robiona w szpitalu ale jednak musze zrobic jeszcze raz... bede wdzieczna za odpowiedzi :*
Agathe - witam wśród nas i życze powodzenia
Maluszek2012 - miałam te badania ale nie pomogę co do określenia kosztów (pakiet zakładowy ).
Dziewczyny, żeczę nam wszystkim aby wraz z rozkwitem wiosny poprawiało się nasze samopoczucie i zdrowie naszych maluszków.
Wróciłam do pracy... dzisiaj nawet miałam troszkę energii hehehe ale od 19 - śpię . Zaczęłam 16 tydzień i jestem podekscytowana. Następna wizytę mam 12.04... niech ten czas leci
Maluszek2012 - miałam te badania ale nie pomogę co do określenia kosztów (pakiet zakładowy ).
Dziewczyny, żeczę nam wszystkim aby wraz z rozkwitem wiosny poprawiało się nasze samopoczucie i zdrowie naszych maluszków.
Wróciłam do pracy... dzisiaj nawet miałam troszkę energii hehehe ale od 19 - śpię . Zaczęłam 16 tydzień i jestem podekscytowana. Następna wizytę mam 12.04... niech ten czas leci
R
RiSiA
Gość
Maluszek to wszystko zalezy od tego gdzie robisz... ja pytałamw diagnostyce to kiła 20 zł co do reszty nie wiem, ale zadzwon i zapytaj w laboratorium...
Agathe witaj
Agathe witaj
reklama
maluszek2012 ceny są różne zależnie od laboratorium. Za grupę krwii u nas średnio 40zł. Jak ostatnio robiłam to w jednym laboratorium zawołali 35zł i pobranie dopiero następnego dnia (przyjść rano i stanąć w kolejkę), w drugim laboratorium zażyczyli sobie 45zł i też czekać. Wkurzyłam się i pojechałam do prywatnej kliniki gdzie pobrali mi krew od razu i zapłaciłam 40zł. O dziwo to jedno jak patrzyłam z droższych badań, ob, morfologia wychodziła mniej jak i hormony tarczycy.