reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Gdynianka qrde to się porobiło!!!! trzymamy kciukasy aby było dobrze wsio!!!
co do włosów wiecie co ja się do emka smieje ze zamaist dzidzi na głowie to mi na brzuchu rosną !!! tragedia poprostu dośc że są czarne to jest ich coraz więcej!!! qrczaczek piszecie że na chłopaka ,hmmm a emek tak marzy o córeczce :) co będzie to bedzie aby zdrowe było:) jak nie teraz dziewuszka to nastepna bbedzie:)
KasiaP qrcze z łożyskiem nie dobrze ale wiesz co moze tylko chwile tak bedzie i sie podniesie , u mnei gin mowil ze jakos nachodzi na scianke czy cosik takiego i tez mialy byc krwawienia ale naszczescie nie bylo i wsiorek jest oki -mam nadzieje !!! bo mam dziś taki dziwny ból brzucha ze maskara przeszło troszke ale się strachnełam , i chyba musze przełożyć wizyte u gina o tydz wczesneij bo nie wytrzymam jeszcze 2tyg :wściekła/y:

reklama
maja, ja mam na bank chłopca i żadnych włosów u siebie nie widzę, więc myślę że to nie ma związku z niczym, po prostu u niektórych w ciąży brzuszek się tak włochaci i tyle :) mój mąż też wolałby córkę, ale cóż, będzie chłopak, może następna będzie dziewczynka :)

Kaiu u nas pewno dlatego że przez całe 2lata było mówione Maja Maja Maja i tak mu zostało w główce dziewczynka:) wczoraj lezymy wieczorkiem cos mnei zakulo w brzuchu a emek Maju jak bedziesz grzeczna to taus kupi Ci taka kuchnię super taką ze Ty bedziesz gotowala dla tatusia w swojej kuchni a mamusia w swojej , a jak bedziesz grzeczna i nei bedziesz denerwowała mamusi to kupie Ci jeszcze taki duuuuzy domek dla lalek taki duzy jak Ty :) no i sie smieje a jak dzidzia Cie slucha i nie jest dziewczynka to on hmmm no to kupie Ci samochod na akumulator i bedziesz jezdzil z tatą po parku :) ale musial pomyslec dluzsz chwile co chlopakowi :) a tak naprawde to jak bedzie synek to dopiero zwariuje ze szczescia bo bedzi emogl grac w pilke z nim:) włochaci jak to brzmi ale wiecie co dziewuszki czytałam ze w ciazy niby maja wlaosy na glowie zgestniec a na mojej jest ich coraz mniej wiec wiem gdzie rosna:) jak by co to przeszczep w brzucha na glowe i bedzie giciorek :)

kasia P już wiesz, że chłopak? jak szybko wiedziałas?

gdynianka - nie denerwuj sie, bo to gorsze. i gorsze jest, jesli byłabyś niedotleniona, to brzuszek tez ucierpi na tym. spokojnie, dostaniesz jakieś prednizolany. to są sterydy w tabletkach, ja biorę od 5 tygodnia ciąży. i w ciąży z Helenką też brałam. i to duże dawki. spokojnie. bedzie okej.

Majeczko, ale masz fajnego męża i gada do brzuszka i to takie słodkie, że ojojj :) Mój ta tylko z czasu pomasuje i da całuska... ale żeby jaką inicjatywę pogawędczą? a gdzie tam. nawet nie zauważył, że piersi mi urosły, tylko dopiero jak w sobotę byli znajomi i dziewczyny stiwerdziły "wow ,ale Ci cycki urosły!" powiedział " o, faktycznie."
ja na początku ciąży mówiłam do kropka Zuzia. a teraz po usg jestem w kropce :)
Kasia, ja stwierdzam na własną odpowiedzialność, że tez będzie chłopak :) ale brzuszek i rączki to mi się takie małpkowate robią, że hohoh :)

Gdynianko, będzie dobrze!!! Nie stresuj się na zapas. Jesteśmy z Tobą i Bóg jest z Tobą! W kupie siła! Sciskam CIę mocno!!!

juz jestem, dopiero wróciłam
icon_razz.gif

Kochane szok.. ten mały domniemany chłopczyk to dziewczynka!!! czyli wloski na brzuchu to bujda haha... widzielismy wargi sromowe, pupke wszystko w 3d na 100% dziewczynka!!!!!! ZDROWAAAA!!!!!! wszystko jest ok i az mi ulzylo... Piękna!!! jedynie pempowina wokol szyjki... poki co jest ok bo ciaza mloda ale trzeba kontrolowac czy sie to nie zmieni.. bo jak nie to cesarka.. w 30 tc ostatnia kontrola ma byc, bo potem ciaza bedzie wieksza i moze sie dziecie przydusic
icon_frown.gif
tak sie dziwnie okreciła, że ciezko bedzie jej sie podobno odkrecic...
lozysko przodujace wysoko i dlatego nie czuje mocnych ruchow tylko jakby cos tam bylo ale nie koniecznie... wg usg jestem w 20 tygodniu i 2 dniu
icon_smile.gif

Kochane zakochałam sie w buzce.. w raczkach, w nozkach jeszcze bardziej!!!!

Błoneczko GRATULUJEMY!!!!!!!!! Cieszę się że wszystko oki. 3mamy kciuki za szczęśliwe zakończenie! To teraz spokojnie wybór imienia i "zatowarowanie " ;)

pozdrawiam rodziców i córeczkę ! :)

kurcze musze obejrzec swoje owlosienie heh :-D

Oliwka dzis spala cala noc w swoim lozeczku pochwalilam ja ale co z tego skoro cala noc sie strasznie wiercila i kopala, az tak mocno ze w nasze lozko kopala i gadala, marudzila co chwile sie budzilam bo sie martwilam ze cos sie jej sni i ja przykrywalam eh czuje sie jak przepuszczona przez wirowke, a co do jej chodzenia do nas do lozka to mi zal ja przekladac z powrotem bo ona wtedy urzadza histerie, i potrafi do rana nie spac a my wszyscy o 6.30 codziennie wstajemy, raz ja dala taka niewyspana do przedszkola to spala w przedszkolu i ze stresu ze ja przekladalismy chyba dostala temperature, teraz przekladamy ja tez ale jak juz zasnie u nas, oczywiscie pierwszy raz zasypia ok 20tej w swoim lozeczku, lipiec, sierpien nie bedzie musiala wstawac do przedszkola to wtedy ostro sie wezme za to zeby spala u siebie

lotka bedzie dobrze z tym odzwyczajaniem ja tez mialam z oliwka kilka podejsc, ale za ostatnim razem poszlo dosc szybko bo 5 dni i po krzyku, pisz ta prace pisz, ja sie bronilam niecaly miesiac przed porodem w dresie w dodatku ha ha
futuremammy wszystkiego naj dla Hesi :)
gorgusia nie ogladaj takich rzeczy, ja jem za dwoch ostatnio, po malo ale za to czesto
maluszek mnie tez zgaga dobija, mi platki migdalow pomagaly w 1 ciazy
blonka witamy dziewczynke, moze bedzie jeszcze ok z ta pepowina glowa do gory
kasia dasz rade wazne zeby z dzidzia bylo wszystko ok

reklama
Do góry