reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

haha ja też się cieszę, że nie tyję tak jakbym mogła, bo niby wiele nie jem, ale owoce pochłaniam kilogramami a to sam cukier, no i potrafię zjeść coś o północy, bo jak nie zjem to mam wrażenie, że padnę :D w ogóle działam tak, że jak jestem głodna to tylko usiąść i czekać na jedzenie :D

co do włosków na brzuchu to ja mam teorię, że częściej go oglądam :) ale może faktycznie są ciemniejsze, w ogóle czy ja tam miałam włoski by je było widać? :rofl2:

reklama
Axarai ja nie mam kolczyka w pępku w ogole:) także to nie ja :D

Blonka no ja miałam sporo takiego ciemnego meszku na brzusiu... szybko mi wlosy odrastały :) ale pewnie nie jest to na 100% na chłopca chociaż słyszałam, ze to przez testosteron... kto wie...

Kurde ja tez mam te wloski na brzuchu ciemniejsze i te na rekach przy zgieciu lokcia tez mi tak pociemnialy :szok: ale slyszalam ze to normalne w ciazy ze wlosy ciemnieja po prostu za sprawa hormonow, nie koniecznie testosteron, bo mojej kolezance strasznie sciemnialy wlosy na z blondu na ciemny blond a urodzila coreczke.

Ja dopiero co pochlonelam lodzika a juz kombinuje co by tu zjesc. Pocieszam sie, ze latem bedzie lepiej , bo w upaly nie chce sie tak jesc, choc dzis tez dosc goraco i jakos apetytu mi nie ubywa...

Blonka, powodzenia!!

Pajkaa to sorki;-), no to nie wiem, gdzie czytałam, ale na pewno mam sklerozę ciążową:-D
Głowa mnie boli masakrycznie! Już w nocy miałam problem ze spaniem:-( Jaką tabletkę przeciw bólową, jak już będę umierać można zażyć?

Ostatnia edycja:
Axarai- łyknij paracetamol. Lepsze to niż uporczywy ból głowy. Przecież Maluszek czuje,że Ci coś dokucza.

Ja kolczyk z pępka wyjęłam jakieś 2msc przed ciążą i ta blizna jest straszna... To była oznaka młodzieńczego buntu, a teraz żałuję,że się przekułam.

A włoski na brzuszku mam wyraźnie ciemniejsze i jest więcej...jak smaruję się balsamem to patrzę żeby je ładnie z włosem ułożyć aby estetycznie moja brzusiowa fryzura wyglądała :rofl2::rofl2::rofl2:

Co do jedzenia to mam tak,że nie ma fazy "jestem troszkę głodna" od razu jest faza "jestem potwornie głodna! JEŚĆ! TERAZ!" :-D

Ja wyjęłam kolczyk z pępka rok temu, ale nie mam blizny tylko małą dziurkę jakieś 2 mm, mam nadzieję że się nie rozciągnie za bardzo :) a na ból głowy można paracetamol (apap, panadol), brałam już kilka razy i to spore dawki bo mam migreny, to bezpieczny lek przeciwbólowy więc nie ma się co bać.

Mam doła już dzisiaj... cholerne łożysko przodujące mi wyszło, jest szansa że się podniesie ale jeśli nie, to czy zawsze mnie musi dopaść jakieś dziadostwo? tak sobie wymarzyłam poród rodzinny, chodzenie z brzuszkiem całe lato, a teraz się okaże że być może będę musiała leżeć a potem cesarka? kurka co za życie.
Idę robić pomidorową, wyżyję się na tych pomidorach!

Witam, mam doła jak cho.le.ra... Byłam na kontroli u lekarza rodzinnego, mam zmiany na płucach. Dała mi skierowanie do szpitala, jutro do południa mam się stawić na oddziale. Miejsca nie mogę sobie znaleźć.

Oo, ciekawe! :)
Ja mieszkam niedaleko Mierzei Wiślanej, w przeuroczej wioseczce, której chyba nie ma na mapie: Drewnica.
To jak, mamy do siebie niedaleko? :-)

reklama
Hallo Gwiazdy!!!
Wyjęłam kolczyk z pępka i wyglądam jakoś tak dziwnie:baffled: Nie wiem ale chyba Pajkaa pisała, że kolczyk chce nosić do końca, nie polecam, straszna blizna się robi, jak taki wielki rozstęp, w zasadzie u każdej koleżanki, która nie wyjęła!

O kurcze a ja zupełnie zapomniałam o moim kolczyku, faktycznie to już pora, żeby się go pozbyć na jakiś czas. Poprzednio też wyciągnęłam, jak już byłam w ciąży (nie pamiętam w którym tygodniu) i nie mam żadnego wielkiego śladu, nic się też nie rozciągnęło w miarę powiększającego się brzuszka. Jest ok. :-)

Mnie często boli głowa, tzn. jak nie jestem w ciąży,:-D bo odpukać teraz na razie ok. A i w ciąży ze Starszakiem nie bolała mnie w ogóle. To był dla mnie szok, bo normalnie to mam takie migreny, że leżę, wymiotuje i umieram . Mi moja gin kazała brać wtedy nospę.

Ostatnia edycja:
Do góry