reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Nadrabiam weekend, jestem w pracy i cichaczem podczytuję.

Jumabe – zdrówka życzę, a antybiotyk jak był potrzebny to nie ma co się smucić, dziecko szybko regeneruje się, gorzej zapewne jest z mężem :-p

Maja16 – tłumacz sobie, że wygraliście walkę w pierwszych tygodniach ciąży, więc i teraz będzie dobrze, bo dlaczego miałoby być źle? Będzie dobrze! :tak:

Lotka81 – ja piję kawę prawie zawsze rano, pół na pół z mlekiem, koleżanka ma też bardzo niskie ciśnienie i jej lekarz powiedział, że zdrowiej jest wypić kawę niż takie nagłe spadki ciśnienia. Postaraj się dużo odpoczywać i jak wstajesz to delikatnie, nie gwałtownie. Ale to pewnie wszystko wiesz. I tak jak Kasieq pisze, mi pomaga coś słodkiego na takie zachwiania ciśnienia, najlepsze, że nigdy nie miałam z tym problemu, a teraz nawet odczuwam ból głowy z tyłu głowy. :confused2:

Polisia – a bo te urwisy brzuszkowe działają znienacka, to nie jest tak, że mam chce to kopniak będzie, uczą nas cierpliwości od samego początku :laugh2:

Annemase – trzymam kciuki by dobre myśli wróciły i Aniołek pozostał w sercu i pamięci, ale nie przykrywał radości z tej ciąży. Wiem, że to trudne, ale warto, dziecię w brzuszku odczuwa nasze dobre i złe nastroje i trzeba robić wszystko by te nastroje i humorki dawały mu pozytywnej energii. :tak: Co do terminu porodu – dziecko samo decyduje i tu ani wyrocznia lekarz, ani Twoje błagania czy plany nie pomogą :-p

Jasminum82 – mi rozstępy wyskoczyły jakoś 2 tygodnie przed porodem, a myślałam, że uniknę, moja mama w 3 ciążach ich nie zaznała, łudziłam się, że to dziedziczne, teraz się smaruję, ale bardziej dla zasady. Jak będą chciały wyjść i tak wylezą, potem bardzo ładnie pomaga laser. ;-)

Anmika – nigdy nie wiadomo kiedy powiedzieć, kiedy jest ten dobry moment, trzymam kciuki za dobrą decyzję :tak:

Pozdrawiam słonecznie z Poznania, słońce na dworze, ale ja mam i tak lenia, bo muszę siedzieć w pracy, a chciałabym pospacerować sobie z Adzikiem. :confused2:

reklama
Witam serdecznie:-)
Jestem w ciąży 11tydz. i 2 dzień:-) (pierwsza ciąża) ale dopiero teraz jakoś mam czas poczytać na forum nowych, ciekawych rzeczy o ciąży. Dlatego też postanowiłam dołączyć do Waszego forum:-). Termin mam na 23 września:). W środę idę na USG a w czwartek mam badania prenatalne i trochę się ich obawiam... Pozdrawiam Wszystkie Przyszłe Mamy:)

czesc dzolchy!
Wlasnie z Polski przyszla paczka a wlasciwie 6 bo sie tyle nakupowalam na allegro. Pierwsze do czego sie dorwalam to maszynka do mierzenia tetna u plodu. Dziewczyny pol godziny szukalam, juz oczywiscie histeria, ze cos jest nie tak i... w koncu! na samym dole, tak strasznie nisko uslyszalam delikatne, strasznie szybkie bicie serduszka malenstwa! Poplakalam sie jak bobr!!!Juz teraz bede spokojniejsza, napewno codziennie bede sprawdzac. Smieje sie teeraz , ze maluszek ma moze z 5 cm, takie to malenkie a tyle pak dla niego przyszlo. Ale mam super humorek!!!
Witaj agnis w naszym gronie! Mamy identyczny termin porodu!!!

Dziewczyny,a co z nasza Palemką się dzieje?
Monaliza fajnie tak słyszeć serduszko kiedy tylko chcesz. Byłabym się tylko,ze dzieć się gdzieś schowa i bym panikowała...

ja dzis jestem wykonczona prawie 4 godziny biegalam po miescie nawet nie wiem kiedy to zlecialo, bylam w dwoch lumpach i zlowilam przepiekne ubranka dla dzidzi

fasolka, demetrios ja tez mam w czwartek wizyte stresuje sie strasznie, chociaz do tej pory mialamraczej luz, ale stresuje sie bo jeszcze nie mialam zadnego usg
Kasia tylko nie przesadz z tym goracym czasem
maja u mnie rano minus 9,5 bylo a myslalam ze juz zime mamy za soba
anmika smutne to z synkiem, ale ja bym powiedziala
agnis witaj
monaliza mi tez lezka poleciala

Cześćdziewuszki

Agnis
witaj w naszym gronie:)
monaliza to super że możesz sobie słuchać serduszka maluszka teraz kiedy chcesz:) Na pewno teraz będziesz dużo spokojniejsza. Sama się zastanawiałam nad zakupem takiego detektora. Ile zapłaciłaś za niego i z jakiej firmy jeśli można wiedzieć?

Następne USG dopiero po świętach:/ Osiwieje do tego czasu. Już bym chciała poczuć mojego maluszka!

martusia1605- ja też dziś lumpek odwiedziłam i niestety nic nie kupiłam, jakoś tak nic nie było....
anmika- na pewno synkowi było ciężko, ale myślę, że teraz można już mu powiedzieć.
Monaliza- super, że teraz masz taką kontrolę nad maluchem.
agnis87- witaj :)
Co do rozstępów to ja mam z okresu dojrzewania na piersiach, na pupie i udach troszkę też, smaruję się Fissanem ale wiem, że niestety nie jestem w stanie ich uniknąć :/ trudno się mówi.
Jutro o 17:30 mam wizytę i prenatalne bardzo proszę o trzymanie &&&&& bo tak strasznie się boję :(

Ostatnia edycja:
reklama
;) widzę, ze nie jestem sama z tymi wszystkimi schizami i zmartwieniami, czy oby napewno z Fasolka wszystko dobrze... :) od jakiegos czasu jestem na Wyspach, a tu wszystko tak dziwnie działa...o ciazy dowiedzialam sie podczas styczniowego pobytu w PL i w przeciagu 2-3 tyg mialam juz 2 usg, pierwsze stwierdzajace ciaze (byl pecherzyk), a na drugim slychac bylo bijace serduszko Fasolki, a tutaj? heh mialam jedno spotkanie z polozna, ktora tylko zrobila ze mna wywiad i zalozyla ksiazke ciazy, kolejna wizyte mam 26 marca...na szczescie wyslali mi list ze szpitala ze 7 marca mam miec usg i juz nie moge sie doczekac, bo w zasadzie to nie wiem co sie dzieje z moja dzidzia...a jeszcze do tego naczytalam sie o poronieniach o ktorych kobiety dowiaduja sie dopiero podczas usg i tak sie zamartwiam...widze ze wiele z Was mialo juz badania prenatalne, oczywiscie ja jeszcze nie i tez mnie to wkurza, bo nic nie wiem ;\ to moja pierwsza dzidzia i mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku ;) Pozdrawiam... ;) P.

Do góry