reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja też jutro mam wizytę i USG genetyczne o 18.30 i chyba zwariuje do tego czasu. O niczym innym nie myślę......
Chciałabym żeby mój M ze mną poszedł, tylko jestem zbyt uparta, żeby mu o tym powiedzieć. Chciałabym, żeby on tak sam z siebie. Przesadzam????
No i w sumie musielibyśmy gdzieś naszego Starszaka zawieź na ten czas.
A w ciąży ze Starszakiem chodził, bo chciał, nic nie mówiłam. Och sama nie wiem.................

Ostatnia edycja:
reklama
Anmika, faceci sa tacy niedomyslni, że jak wyraźnie mu nie powiesz, że ma jechać to sam z siebie nie skuma :-) Jak masz do kogo podrzucić Starszaka to jedźcie razem, będziesz się bezpieczniej czuła. Poza tym to tak fajnie scala związek. :tak:

No i nie bądź uparta ;-)

No i jeszcze dopisze, że mój też w poprzedniej ciąży chodził bez pytania, a teraz musiałam mu powiedzieć, że ma iść. I bardzo sie ucieszył, bo myslał, że nie mówie bo chce chodzić sama. Tacy są właśnie faceci

Ostatnia edycja:
Lolcia witam, gdzie mieszkasz na wyspach, ja jestem z Dublina. Przyznaje, że nie ma co liczyć na opiekę w Irlandii ale jeszcze są prywatni ginekolodzy, na szczęście:)

hehe, dziewczyny mój organizm żyje sobie swoim życiem hodując naszą już prawie limonkę. Dzisiaj poczułam śmieszne, dziwne łaskotanie jak to określić w podbrzuszu, ciutkę wyżej. Popukałam lekko palcem i przestało ;p Oczywiście jestem realistką, na 99% to były bąbelki ale w jelitach :DD Mąż rozpromieniony mimo iż tłumaczę, że to niemożliwe by było to :DD Teraz boli mnie pępek, ale z zewnątrz, jakbym miała siniaka. Patrzę, lekko biały kawałek skóy się zrobił jakby się rozciągał. Kurczę, mam nadzieję, że mi z czasem nie wypchnie pępka na wierzch ;pp

Kasieq- ja jestem z okolic Liverpoolu, ale planuje za jakis miesiac zjechac juz do PL...bo tu to jakas porazka jest :p poza tym w PL mam mame, babcie...zawsze ktos pomoze mi przy dzidzi ;)

Anmika- pewnie,że mu powiedz. Faceci to taki inny gatunek, który nie wie,że ich bardzo w takich momentach potrzebujemy. To on poczuje się doceniony, gdy poprosisz o jego towarzystwo ;)

Dziewczyny, myślicie,że brak objawów na tym etapie nie jest niepokojący? Już nawet piersi prawie nie czuję... i się nakręcam :(

zanetka kciuki zacisniete
amnika musisz powiedziec m bo oni to strasznie niedomyslni sa a co do starszaka to ja oliwke wezme chociaz na minute ze mna na usg zeby mogla bardziej obrazowo zobaczyc ze w brzuszku mieszka dzidzia

Lolcia to widzę, że wyspy się od siebie nie różnią jeśli chodzi o podejście do ciężarnej:/ Moja mama już zaoferowała pomoc przy maleństwie. Przyjedzie do nas po porodzie na cały miesiąc żeby nas wprowadzić w zupełnie obcy dla nas świat.... hehehe. Kochana mamusia:)

reklama
Gorgusia kochana nie ma sie czym martwić napewno mnóstwo objawów jak kiedyś dziewczyny pisały nieświadczy ze z dzidzia wsio oki! kochana ja ból piersi mialam tylko jakies 3tyg i od 9tyg ten ból mi nie znany pozneij tylko kilka dni mdlosci a tak nic pozatym no oprocz mdlosci teraz ale tylko teraz bo mam infekcje wiec kochana głowa do góry wsio jest oki!!!:)
Anmika powiedz faceci czasami mało kumaci ,mój wczoraj myslał ze chce isc sama na to usg i tak czekal do ostatniej minuty i zapytal czy tez moze wejsc a dla mnei oczywiste ze idzie ze mna a on myslal ze ja nie chce bo nic nie mowie a przeciez to takie oczywiste:) a jak macie z kim zostawic Starszaka to super bo lekarka by mogla dziwnie patzrec ze z dzieckiem wchodzicie na usg bynajmneij tu jest tak ze nei mozna w szpitalu byc na usg z dzieciaczkeim a Młodemu zawsze mozesz pokazac zdjecie dzidizusia:) bedzie dobrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Zanetka mega kciukasy&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Lolcia no niestety tu mają inne podejscie do wszystkiego :/ nie tylko ciezarne ale jest duzo dziewczyn ktora jest zadowolona z ich systemu choc dla mnie ciezko to zrozumeic
Martusia a Oliwka ile ma juz latek??

Do góry