reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
a dzis mialam odlot. cisnienie mi nagle gwaltownie spadlo i malo brakowalo, bym stracila w kuchni przytomnosc. na szczescie byl maz. a teraz mam stracha, bo w poniedz zaczyna nocki i bede sama z Tomem. wymyslilam ze kupie i schowam w lodowce jakas kawe w puszce, albo napoj energet. jednorazowe wypicie czegos takiego raczej dzidzi nie zaszkodzi, a to lepsze niz bym miala zemdlec bedac sama z dzieckiem w domu. normalnie kawa parzona mi cisnienie podnosi, no ale jak tak nagle sie slabnie to nie ma czasu na gotowanie wody i parzenie... masakra jakas. :-(

kurcze, niefajnie! napopj energetyczny to chyba kiepski pomysl, bo tam nie tylko kofeina ale inne potworne swinstwa. ja mam w szafie mnostwo jakis czekoladowych drobiazgow i jak sie czuje lekko slabsza to wystarczy, ze ugryze kwalek wafelka/batona i od razu lepiej. A mozesz zadzwonic do swojego lekarza i mu powiedziec co sie stalo? moze cos zaradzi?

Wczoraj będąc na zakupach pytałam o kremy na rozstępy- z niedowierzaniem panie pytały czy to na pewno dla mnie :-D jednak wyglądam młodziej niż to wynika z moich lat. Jak dziecko :-D
Mam super masło kakaowe- smaruję nim codziennie brzuszek, a raz w tygodniu całe ciało, bo strasznie tłuste to jest, ale skóra po tym specyfiku ma się super! Ciągle gładka i jakby świeżo nasmarowana.
Teraz kupię balsam z Palmersa, bo mają fajne kosmetyki, a nie drogie :)

Życzę Wam miłej i spokojnej niedzieli Kochane Ciężarówki!

ja kupilam Mustele ale pani w aptece powiedziala, ze najlepszy jest zwykly olejek z migdalow. Ja takich zwyklych kosmetykow przeciwrozstepowych sie balam, bo sa z reguly dosc silne i maja wyciagi z cytrusow i jakis inne dziwactwa. Mustela jest fajna, bo zawiera substancje tylko i wylacznie bezpieczne w ciazy ale jest dosc droga. Olejek migdalowy rownie bezpieczny a bardzo tani :)

wkleje Wam cos, nie wiem czy czytalyscie, moze ktoras bedzie chciala sie przylaczyc
https://www.babyboom.pl/forum/mozesz-pomoc-zobacz-f220/prosimy-o-pomoc-57135/
ja kiedys bardzo duzo pomagalam w tym dziale teraz nie jestem w stanie, to moze ktoras z Was

juz sie wlaczylam przez mame05 i carolinee. Mama nadzieje, ze uda sie pomoc. choc szczerze mowiac ciezko mi czasem zaufac w hstorie na tym watku...

kurcze, niefajnie! napopj energetyczny to chyba kiepski pomysl, bo tam nie tylko kofeina ale inne potworne swinstwa. ja mam w szafie mnostwo jakis czekoladowych drobiazgow i jak sie czuje lekko slabsza to wystarczy, ze ugryze kwalek wafelka/batona i od razu lepiej. A mozesz zadzwonic do swojego lekarza i mu powiedziec co sie stalo? moze cos zaradzi?

ja kupilam Mustele ale pani w aptece powiedziala, ze najlepszy jest zwykly olejek z migdalow. Ja takich zwyklych kosmetykow przeciwrozstepowych sie balam, bo sa z reguly dosc silne i maja wyciagi z cytrusow i jakis inne dziwactwa. Mustela jest fajna, bo zawiera substancje tylko i wylacznie bezpieczne w ciazy ale jest dosc droga. Olejek migdalowy rownie bezpieczny a bardzo tani :)

juz sie wlaczylam przez mame05 i carolinee. Mama nadzieje, ze uda sie pomoc. choc szczerze mowiac ciezko mi czasem zaufac w hstorie na tym watku...
pok olejek migdalowy - gdzie to kupic? bo mi sie kojazy z tymi malymi olejkami co sie dodaje do ciast haha

no wlasnie z tym moim ginem to tak, ze przez telefon malo rozmowny jest. najlepiej to jak bym przyszla do gabinetu i oczywiscie skasuje wtedy za wizyte, norma :-) zapas slodkosci juz zrobilam, zamiast tego napoju energet kupie jeszcze kawe w puszce - widzialam takie cos u nas w sklepie. i slyszalam o jakichs herbatkach ziolowych, ktore mozna w ciazy, a troche podnosza cisnienie. dowiem sie w aptece co i jak. czekam tylko az Tom wstanie z drzemki i idziemy na spacerek ;-)

Jak dla mnie jednak mustela nie jest warta swojej ceny. Palmers to też seria specjalnie dla kobiet w ciąży i przystepniejsze ceny ok.45zł za 400ml balsamu. Na bazie masła kakaowego z wit E. Lubie tą serię.

witam przyszłe mamy.Sama jestem mamą 13 miesięcznegi Igorka więc licze na waszą pomoc Pisze prace licencjacką na temat cięcie cesarskie na życzenie. Jeżeli któraś z Pan miala ochote mi pomóc prosze o wypełnienie ankiety. ankieta składa sie z 2 czesci to tylko 30 pytan z góry serdecznie dziekuje
Brak obsługi Cookies cz.1
Brak obsługi Cookies cz2

jestem prawie połoozna wiec gdybyscie mialy jakies pytania smiało możecie pisac na prv. Pozdrawiam was i wasze dzieciątka
smilie1.gif

a ja jestem jakas inna w ogole mnie nie interesuje ze moge miec rozstepy, niczym nie smaruje i mam to w nosie heh i o dziwo po Oliwce nie mam albo nie widze bo nie zwracam na to uwagi chociaz jakbym miala jakies wielkie to by sie pewnie nie dalo nie zauwazyc

Ja raczej to całe smarowanie to tak dla własnej przyjemności uskuteczniam. Nie mam tendencji ani do postępów,ani do cellulitu,ale chce po prostu robić coś dla siebie.

a ja jestem jakas inna w ogole mnie nie interesuje ze moge miec rozstepy, niczym nie smaruje i mam to w nosie heh i o dziwo po Oliwce nie mam albo nie widze bo nie zwracam na to uwagi chociaz jakbym miala jakies wielkie to by sie pewnie nie dalo nie zauwazyc

Ja też jak na razie nie przejmuję się rozstępami, może dlatego, że nigdy ich nie zaznałam a brzuszek wciąż jeszcze malutki :), koleżanka mówiła, że najlepiej jest się smarować zwykłą oliwką jak dla dzieci a nie jakimiś specyfikami. Tak też wyczytałam w książce o ciąży.

dziewuszki a ja mam taaakiego stracha ze maskara!!!:wściekła/y: boję sie o dzidziusia i ryczeć mi się chce od wczoraj :( ehhhh do czwartku musze wytrzymac ale boje sie jak nigdy mam zle przeczucia:wściekła/y:

Ja też się boję i czekam z niecierpliwością do wizyty. Mam już pierwsze wyniki badań, morfologia, mocz. Zawsze, przed ciążą miałam wszystko w normie a teraz jakieś nadwyżki i zniżki mi się pojawiły, ale niewielkie, dlatego tak bardzo się nie przejmuję. Najbardziej martwią mnie różne świństwa w moczu, ale wyczytałam, że może to być przyczyną diety warzywnej i mlecznej a ja ostatnio głownie na tym jadę bo od mięsa mnie odrzuca :(

reklama
Lotka olejek migdałowy ja kupuje w sklepie ze zdrową żywnością (w Opolu). Problem w tym że nie w każdym mieście są takie sklepy.

Mam tak przesuszoną i swędzącą skórę na brzuchu, że siłą rzeczy muszę się smarować. Na razie używam na zmianę olejku Eucerin (w składzie olejki naturalne) i migdałowego.

Do góry