reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam się:-)
Aj ta lista zakazanych rzeczy...a tyle by się chciało;-) W poprzedniej ciąży miałam ciągle ochotę na piwo (a normalnie nie przepadam) i colę. Pozwalałam sobie więc na małe szaleństwo i od czasu do czasu wypiłam szklaneczkę piwa bezalkoholowego lub odrobinę coli. No i byłam okropnie mięsożerna. Jak to mawia mój ginek, wszystko w granicach zdrowego rozsądku. A w tej ciąży jedzenie zupełnie mnie nie kręci, poza owocami, a co do picia to mam ochotę jedynie na mleko i zbożówkę, oraz na kawę, ale tą mam zakazaną...
Milęgo dni

reklama
Gdynianka ja mialam to samo ochota na piwo nieziemska i na cole... teraz ani jedno ani drogie wiec moze dziewczynka bedzie :D

Witam sie. Ja mialam dzis głupie sny. Nie związane z ciążą,ale tak głupie,że szok... i w ogóle źle spałam. Dziewczyny... objawy poszły i praktycznie nic już nie mam i od dziś sie stosuję czy wszystko ok... wizyta za 3tyg. Niech juz te ruchy będą,bo oszaleję...
Co do zakazanych to ja bez ryb wedzonych,serów plesniowych, niektórych herbat ziolowych,kawa tylko lekka z mlekiem,tatar odpada i sushi tylko na ciepło bez surowej ryby. Cola mi teraz po prostu nie odpowiada i pije samą wode,karmi czasem się napiję. I chyba tyle tego zakazanego :)
Spaaaaaać mi się chce.
Miłego dnia Kochane.

no więc i ja piję kawę :) ale 50ml i reszta to gorące mleko w mega dużym kubku :) jest jej bardzo mało ale za to nie chcę więcej kawy :)
zajadam pomarańcze choć już dawno dawno nie miałam na nie ochoty
serek orzechowo ananasowy :) i chleb koniecznie słonecznikowy pyszny :) no i oczywiście całą ciążę piję melisę ale zaparzam 1 torebkę w dużym dzbanku i w rezultacie wypijam 1 saszetkę :)

ja też dzisiaj mam wizytę i w nocy to aż koszmary miałam :( tak się boję

Hejka :) koszmary to ja miewam właściwie każdej nocy... wkurza mnie to bo budzę się mało wyspana :/
Powiedzcie mi, czy któraś z Was jest zapisana na stronach do testowania opinii? Ja jestem na streetcom-ie i ambasada trendów. I dziś właśnie przyszła do mnie paczka z ambasady do testowania bulionetek knorra :) 30 podwójnych opakowań :D Część oczywiście do rozdania ale i tak się cieszę :)

ja mogłabym jeść pomarańcze i być podłączona na stałe do soku pomarańczowego :)) mięso mnie odrzuca, ale jem z rozsądku :)
podobno mięso wcina się na chłopca a cytrusy na dziewczynkę haha, ale to chyba tyle w tym prawdy co z jedzeniem słodkiego i słonego :) bo ja mogłabym jeść słone paluszki, zagryzać pomarańczami i byłoby mi dobrze :D

a o do zakazanych to sery są zakazane, ale tylko z niepasteryzowanego mleka, ja po prostu zawsze patrzę na to czy jest wyraźna informacje, że jest z mleka pasteryzowanego :) a tak to na szczęście piwo mnie nie ciągnie, cola nie smakuje więc ufff :D

też mi odeszły troszkę objawy, ale może to już czas by przestało mdlić? ale już bym chciała poczuć coś i ja Gorgusia wtedy bym wiedziała co tam w brzuszku się dzieje!

co do jedzenia to ja jem to na co mam ochote slucham organizmu mimo, ze ktos tu to krytykowal, w pierwszej ciazy tez jadlam to na co mialam apetyt i dziecko urodzilo sie zdrowe jak ryba, pewnie jakbym sie wczytala w to co wolno a co nie to by wyszlo, ze nic nie wolno

ja dzis mam mega przezycia mala placze od 2 w nocy wszystko sie chyba nalozylo nowe lozko i wczorajsze spory z ulubiona kolezanka z przedszkola i to ze ponoc ja wczoraj jaks chlopiec uderzyl w przedszkolu plakala ale sama postanowila ze do przedszkola idzie moje dziecko ktore zawsze trzeba bylo sila z przedszkola wyciagac zostalo dzis tam z placzem a jej ulubiona Pani bedzie dopiero o 14 ale udalo mi sie z nia rano porozmawiac eh boli

też mi odeszły troszkę objawy, ale może to już czas by przestało mdlić? ale już bym chciała poczuć coś i ja
Gorgusia wtedy bym wiedziała co tam w brzuszku się dzieje![/QUOTE]

Mnie tez przestało mdlić,jakos mam wiecej energii tylko teraz czesciej boli mnie głowa:( jak nie mialam apetytu tak od dobrego tyg jem i slodkiego mi sie chce :p i szczerze to nie wiem czy nie lepiej nie miec apetytu :p ja tez chcialabym poczuc juz ruchy choc wiem ,że jak dzidzia bedzie miala leniwy dzien i bedzie sie mniej odzywac to pewnie tez bede sobie wkrecac...

reklama
Bubus jak zapisac sie na te strony testowe, na czym to polega, oni za darmo przysylaja czy jak?? podaj dokladne adresy tych stron jesli to za darmo

Do góry