reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

smyk dopiero zasnal, ilez te chore dzieci maja energii to ja nie mam pytan :p

no i 3dni w zlobku a wczoraj glut, temperatura, kaszel dzis to samo. cala noc z nami spal. masakra. tosmy sie nachodzili juz :p

Lili woze obiad i podwieczorek bo na tyle Oli zostaje, tzn od 10 do 13,14. a oni odgrzewaja w mikrofali, z cateringiem sie pogniewali. a gdyby zostawal na wiecej godzin to wtedy od sniadania posilki.
Pati dziekuje przekaze ;)
Awersja masz Ci los, zdrowka duzo!

my takze sie migamy od szczepien, od 7 msca mam spokoj, jeszcze. ale musze isc z malym do lekarza z powodu zmian skornych na pupie, po zaswiadczenie ze moze uczeszczac do zlobka i zeby uszy obejrzala. no to sie nie obejdzie bez gadki. ojoj, bedzie wesolo. :)

reklama
awersja na fb jest fajna grupa stop nop ktora mowi jak sobie radzi z sanepidem itd. wysle ci linka do ich strony ale na fb jest lepiej bo mozesz osobiscie spytac co i jak, i jest duz osob z Krakowa co ci pomoga poradza Strona główna
co do szczepien to moja mama zglosila po prostu ze nie mieszkamy w pl i spokoj,

awersja u nas spokój z sanepidem, nie przyszło ani jedno pismo. Michał był zarejestrowany wcześniej w innej przychodni i tam nas strasznie naciskali i straszyli i nie wiem czy czegoś nie wysłali do sanepidu, zmieniłam przychodnie jak mały miał 7 miesiecy, poszlismy do znajomej od tesciowej pediatry (mój maż z jej dziecmi na rowerach śmigał) i tam powiedziała nam że ona niczego nigdzie nie zgłasza. maja nasze oświadczenie w przychodni w razie kontroli z sanepidu i tyle. A na prywatnej wizycie u tej pediatry ona nam powiedziała ze swoich dzieci tez nie szczepiła na wszystko bo nie widziała w tym jakieś potrzeby, to samo nasza sąsiadka tez pediatra tez nie szczepiła syna na wszystko. a te 30 lat temu to i tak była garstka szczepionek w porównaniu do dzisiejszych czasów.

a gadanie lekarzy najlepiej zbyć dając im do podpisania oświadczenie o tym że oni biorą odpowiedzialność za to ze szczepionka jest bezpieczna a za ewentualne powikłania wypłacą odszkodowanie.. nikt tego nie podpisze i gęba się zamyka...

martusia zdrówka dla małego, niby tylko katar a wymęczy nawet dorosłego... a mały dobrze ze kaszle przy katarze, bo odksztusi te gluty z oskrzeli jak mu tam spływaja, możesz mu podać flegamine jak to mokry kaszel ale nie dawaj na noc bo to wykrztusne

U nas od dwóch dni katar, tknięta przeczuciem zaglądam do gęby i wypatrzyłam, że górna trójka idzie. Dobrze, że tylko tak reaguje a nie jak Tośka Awersji!! :baffled:Ostatnio jak szły czwórki wszystkie na raz zresztą to chyba z trzy tygodnie smarkała. Poszłyśmy na dwór. Dzisiaj niezły mrozik to przynajmniej trochę babolców wymroziło i jak wieczorem zasypiała to trochę lepiej oddychała. Zobaczymy jak nocka.
My jutro też mamy gościa pół roku starszego więc będzie zabawa, będzie się działo....:-D
Miłego wieczoru!

Rany boskie!!!
Koniec świata!!! hehe
Lili nie gotuje!!!
Jestem z Ciebie dumna hehe
:-p

Z nowości: Tosia je widelcem :-)
Brawo, Weronika też widelcem wcina, łyżką również, ale tam połowa idzie do buziaka, połowa na stół. Jedynie jogurt z płatkami cały do buzi wpada, jakoś jogurtowi nie popuści. :-p

Vaerita, Awersja - zdrówka dla dzieciaków.

A Weronika znowu pupa obszczypana, aż ranki są, lata dziś w gaciach samych. I chyba jednak muszę zmienić pieluchy. Jak ją przebiorę od razu jest ok, jak nie wyłapię to jest koszmar. Sama przychodzi i szlacha i pokazuje na pupę i mówi "ała", a mi serce pęka. No delikatna jak tatuś normalnie. ;-)

Witam się wieczorowo z maseczką błotną na twarzy :)

Rok się dopiero zaczął a już 4 moje koleżanki urodziły potomstwo. Jak na razie są dwie dziewczyny i dwóch chłopców. Kryśka będzie miała z kim biegać na podwórku.

Awersja brawo dla Antosi :) Krystianek też wcina widelcem i łyżką, tak go to pochłania że przez chwile nie broi.

A u nas dziś wypadek. Dziecko się wywaliło na sankach i zaryło czołem w glebę. Fifa na czole jak śliwka:no:. Ryczałam razem z nią. Ale na szczęście szybko przeszło. Spała po tych emocjach 3 godziny i wstała jak skowronek. UFF!!!
Weekend minął fajnie. Pierwszy dzień dzieciaki się ładnie bawiły, buźki sobie dawali i się przytulali, drugiego dnia wyrywali sobie zabawki a trzeciego się "tłukli":-D
Rok się dopiero zaczął a już 4 moje koleżanki urodziły potomstwo. Jak na razie są dwie dziewczyny i dwóch chłopców. Kryśka będzie miała z kim biegać na podwórku.

Perell, Krystian będzie najstarszy i będzie dowodził małolatami!!

reklama
Dziewczyny dziś też zaliczyły glebę na sankach, też był ryk, ale im się nic nie stało, poza tym, że nie wiedziały co się stało. :-p

Do góry