reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

no to ja sie dolaczam obzarta po sama szyje.To chyba z tego spadku stresu tak mnie na jedzenie wzielo. Poszlam po pracy do lekarza spytac sie co z tym cisnieniem i z tymi swiatelkami w tunelu, ktore widze. Tak wiec cisnienie niskie u kobiet w ciazy poczatkowej jest calkowicie normalne, a te wygwizdy w moich oczach, a potem bol glowy to faktycznie migrena z aura i mozliwe, ze zupelnie zniknie po ciazy. Moze ja powodowac zwiekszony progesteron. Jak juz sie dowiedzialam, co mi jest to sie w koncu zluzowalam. Zdazylam sie tylko na mojego wkurzyc bo wrocilam od lekarza a on znow tepy wzrok i w playstacje gra. stanelam przed nim, stoje a on nie odrywajac oczu od gry pyta co jest. Stalam tak z minute potem juz nie wytrzymalam i powiedzialam mu tylko, ze nie bede mu zawracac glowy zadnymi niewaznymi sprawami lekarskimi skoro ma tak wazna gre do wykonania i jak pier...lam drzwiami to sie do tej pory dziwie, ze z zawiasow nie pospadaly.Oj bede ja dzisiaj gryzc!!!! Potem poszlam sie objezc zupka z mlodej kapusty i tak leze sama w pokoju z wielkim bebzolem i gotujacym wodoglowiem...

Ostatnia edycja:
reklama
monaliza oj moj by za mna polecial jakbym tak trzasnela mnie uspokoic heh chyba ;-)
Kaisa ja tez dzis bylam w Tesco ale Cie nie widzialam heh :-D

Monaliza miałam ci pisac o ciśnieniu i zapomniałam o ja skleroza:zawstydzona/y:Ja mam taz niskie u ginki mi wychodziło 90/50 i mówiła że nic się nie dzieje że własnie niskie nie szkodzi,nigdy wczesniej nie miałam problemów z ciśnieniem więc troche byłam zdziwiona tak niskim,w tamtym tyg mierzyłam u mamy i wyszło mi 106/58 wiec utrzymuje mi się to niskie jednak.Ale jak mówia ze ok to tak musi byc i nie ma się co martwic i dzidzia męczyc.W ogóle to ja dzis nie gryze to usg mnie ucieszyło ze dzidziek zdrowy.:tak:
Meżo mnie dzis w sklepie na truskawy namawiał,ale jak pomyslałam ze pewnie sa bezsmakowe to jakos nie miałam ochoty,ale takie zamrożone mam i taki zblędowany koktajl bym chętnie wciągneła,jogurcik naturalny tez się znajdzie w lodóweczce do tego chyba sobie strzelę zaraz szklaneczkę takiego mixa:tak:

Ostatnia edycja:
A ja właśnie wcisnęłam połowę arbuza:-) nawet nie kroiłam, tylko przecięłam go na połowę i wyjadałam łyżką:-)

Zaczyna mnie dopadać trzęsiawka przed jutrzejszym usg, mam je na 18, ale najpierw z moim dzieciem na 11 do laryngologa do kontroli (miał zapalenie uszka). Zaraz urwisa będziemy kąpać.
Misiek dzisiaj na moje pytanie czy kocha mamusię z głośnym śmiechem przeczącą kręcił główką;-) I jak tu wierzyć, ze dzieci nas kochają hahaha

No cóż tak piszecie o różnych smakowitych jedzonkach, że aż sama bym zjadła jakiś jogurcik z owocami. Ale jestem u rodziców chwilowo bo mój mąż wyjechał na szkolenie i nie wiem czy znajdę cosik u nich smakowitego w lodówce. Póki co zjadłam dwie mandarynki ale jeszcze czuję niedosyt. A jak pomyślę, że pojutrze środa popielcowa to aż mi jakoś żal, ze trzeba się będzie choć trochę w przyjemnościach ograniczyć.

Idę poszperać w lodówce...

No cóż musi wystarczyć jogurcik naturalny z dodatkiem dżemu wiśniowego. Ale to też pycha.

Ostatnia edycja:
Dobry :) Witam się porannie z kawusią (zbożową :sorry2:) i pytam jumabe - o co chodzi ze środą popielcową ? Że post czy co ?;-)

gdynianka - heheh kochany synuś, to zaprzeczenie napewno miało oznaczać TAAAK !! :-D:tak:;-)

Wsunęłam kanapki z powidłami :happy2:, własnej roboty i z serkiem białym i myślę co by tu na obiad zrobić ?
Czy któraś z Was robiła spagetti Carbonara, bo za Chiny nie potrafie skumać o co z tym żółtkiem chodzi ?:confused:

Dzień dobry kochane. Dziś humor jakby lepszy... mam ochotę wybrać się na rynek do Krakowa ale tak sama to jakoś nie bardzo....

witam sie
najpierw sie przebudzilam o 23:30 i jak sie polozyłam spać śnił mi sie mój kolega, który 5 lat temu popełnił samobójstwo... mówił mi , że chce założyć rodzinę itd...
laugh.gif
przebudzilam sie...usnęlam to znowu śnił się mój tata zmarły..., że wcale nie umarł tylko miał alzheimera i się non stop gubil... znowu sie obudziłam... potem śniło mi się, ze po lactovaginum zaczęłam krwawić żywą krwią i straciłam ciaże... jestem padnięta...

Nagapalma to mieszkasz kolo mnie :) tzn ja w dąbrowie górniczej:)

reklama
Do góry