reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witam nowe wrzesnióweczki cieplutko.

Ayni i Gorgusia - bardzo Wam dziękuję za wsparcie. Każde słowa otuchy sprawiają, że myślę coraz pozytywniej. Czekam niecierpliwie do tego 12 tygodnia.

Ayini jest temat brzuszkowy, tam niektóre dziewczyny to mają niezłe domki już!!!! :) a mój coś stanąl w miejscu noooooo
w ogóle mam stresik przed jutrem, rany!

Mary Anne witaj :) wyniki są przy badaniu, ja mam takie jutro i właśnie mam stresik, Gorgusia też jutro ma, więc we dwie pewnie czekamy na tą godzinę! :))
Aggie witaj :) zawsze podobała mi się taka w miarę niewielka ale rozsądna róznica między dziecmi :))))

gorgusia, polisia powodzenia jutro na badaniach
fasolka co kupilas dla dzidzi?
Witam serdecznie nowe mamusie
ja zdjecia jeszcze dlugo nie wkleje jedno juz bylo a drugie to wkleje dopiero jak bede pewna ze dzidzie fotografuje a nie tluszcz

NOOOO dzieki , ze mnie troche nakierowalyscie. Glupia nie sprawdzilam, slepo wchodze na subskrybcje tematow i sie dziewie, ze sie brzuchem nikt nie chwali. Moj byl jak nie byl az tu nagle wyskoczyl w kosmos, jest ogromny! Zrobie dzis jakas fotke moze to sie pochwale tez. Pomimo, ze mam jak to nazywacie ciaze spozywcza, spory magazyn tluszczu sprzed ciazy jeszcze, ale sie go nie wstydze ;p mysle tylko , co bedzie pozniej, chyba przestane sie miescic w drzwiach i bede tym brzuchem zahaczac :D

Witajcie.
Jak tak czytam o tym co jecie, co gotujecie, co planujecie upichcić to aż wszystko mi się w brzuchu przewraca - z jednej strony z głodu, a z drugiej strony z mdłości. Jak mi to niedługo nie minie to chyba zwariuję. Co wieczór walczę z nudnościami, wymiotami i bólem żołądka. Mam już tego dość :(((

oj bidulo tulam mocno a pytalaś ginka bo są specjalne tabsy dla kobiet w ciazy na mdłosci i wymioty...

Ja najedzona i myślę o cappuccinku waniliowym teraz:tak:tylko nie ma mi kto zrobic,trzeba będzię tyłek samemu ruszyc:dry:
A truskawy wczoraj wciągnełam.Zrobiłam taki bardziej mrożony koktajl, truskawy tylko troche rozmroziłam i zblędowałam z cukrem i z niewielkim dodatkiem jogurtu naturalnego,pychaaa.Tak siorbałam że az gardzioł zaczął bolec.Zapiłam ciepłą herbatką i przeszło:tak:
A dziś gotuję fasolkę po bretońsku bo się Arturowi zachciało.Wraca z pracy o 21 to sobie odgrzeje i będe go miała z głowy:tak:

hmmm ja fasolke mam jutro :D bo mi Paatrysia smaka narobila :D ale dzisiaj zjadlam opakowanie lodów tiramisu 9 pierogów z jagodami i 9 z truskawkami jeszcze czekają na mnie serowo-jagodowe:D

Hej dziewczyny :) Podczytuje sobie Was od jakiegos czasu i postanowilam, ze jak po badaniu okaze sie ze dzidzia dalej jest w brzuchu to dolacze :) Wczoraj bylismy u lekarza i jak najbardziej jest :)) Balam sie bo raz juz maialam pusty pecherzyk i tak sie cieszylam na ciaze a tu bach pusto :(, ale teraz na razie wszysko wyglada ok. Oprocz wynikow leukocytow, ktorych mam duzo za duzo a mianowicie 16 tysiecy i skierowanie na jakies kolejne badanie bialka czy cos. Ktoras z Was miala takie cus?

To pokrótce - pierwsza ciaza, 10-ty tydzien, termin na 20 wrzesnia, zadnych mdlosci, zadnych dolegliwosci, jedynie uczucie zamulenia i pełnosci bleehh, smaki tez takie sobie, tylko od kawy mnie odrzucilo i do kwasnego ciagnie, ale bez przesady. Podobno to na chlopaka :D.

Badania prenatalne umowione na 11 marca, boje sie jak glupia... No i wizyta u dentysty brrrrrrr.

Jak dlugo sie czeka na wyniki tych bada prenatalnych? Tyle sie slyszy o chorych dzieciach :( i jak tu sie nie stresowac..

witamy wśrod nas:) do opisywania wizyt jest osobny wątek :)

Cześć, znalazłam ten wątek, nie wiem czy jest to wątek głowny wrześniówek 2012 ale postanowiłam sie przedstawić. Jestem w prawie 9 tygodniu ciąży, która totalnie mnie zaskoczyła. Mam juz prawie 14miesięczną córeczkę no i z tego co mi wiadomo drugie w drodze. byłam u lekarza 2 tygodnie temu- serduszko już biło ale ciąża była mniejsza niż wyliczony tydzień- zobaczymy jak to się dalej potoczy :happy2:. Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamy.

witaj :)
mamy osobne wątki do przedstawiania się i opisywania wizyt jak i wklejania fotek z wizyt zapraszam również tam:)

A tak w ogole dziewczyny, to zamierzam dzis pstryknac fotke telefonem, bo jak brzucha nie bylo tak mi teraz wystrzelil ogromny jest!! Co prawda, mialam "troszke" sadelka sprzed ciazy, ale teraz na prawie 10 tyg to brzucho wyglada na duzy i juz sie zastanawiam co bedzie dalej ! Czy ktoras chcialaby tez wrzucic fotke aby porownac ?
no to czekam na fotencje:)

Pajka
oj ja tez mam smaka na pierogi z jagodami lub truskawkami,chodzą za mną od jakiegos czasu:tak:może w piatek nalepie bo na jutro juz krokieciki z kapustką zaplanowałam.

Lotka hop hop jak po wczorajszym usg?

Czytałam, że już drugi chłopiec jest, gratuluję. Ja już się czuję calkiem dobrze i szczerze mówiąc czasem mnie to stresuje, bo mam wrazenie że aż za dobrze. Mylałyście juz o tym kiedy poczujemy pierwsze ruchy naszych maluszków? Podobno w drugiej ciąży trochę szybciej się czuje. Ja już czekam :-)

Ostatnia edycja:
To pokrótce - pierwsza ciaza, 10-ty tydzien, termin na 20 wrzesnia, zadnych mdlosci, zadnych dolegliwosci, jedynie uczucie zamulenia i pełnosci bleehh, smaki tez takie sobie, tylko od kawy mnie odrzucilo i do kwasnego ciagnie, ale bez przesady. Podobno to na chlopaka :D.

Mnie w pierwszej ciązy odzucalo od kawy i slodyczy a wcale nie mam chłopca tylko córcie wiec to chyba jakieś zabobony naszych babć :-)

Cześć, znalazłam ten wątek, nie wiem czy jest to wątek głowny wrześniówek 2012 ale postanowiłam sie przedstawić. Jestem w prawie 9 tygodniu ciąży, która totalnie mnie zaskoczyła. Mam juz prawie 14miesięczną córeczkę no i z tego co mi wiadomo drugie w drodze. byłam u lekarza 2 tygodnie temu- serduszko już biło ale ciąża była mniejsza niż wyliczony tydzień- zobaczymy jak to się dalej potoczy :happy2:. Pozdrawiam wszystkie wrześniowe mamy.

Witam wśród nas

reklama
Do góry