reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Martusia u nas szmer wyszedł dopiero na szczepieniu teraz po roczku, pediatra też mówi, że raczej czynnościowe, ale sprawdzić trzeba. Wczoraj też byłam u pediatry i też słyszała. My tą wizytę co mamy prywatną to echo od razu robią a państwowo to się okaże :) dlatego mam dwie wizyty, poza tym wolę potwierdzić.

jedna z lekarek w luxmedzie wystawiła skierowanie na echo ale kardiolog w tym samym dniu stwierdziła że nie ma potrzeby, natomiast poprosiła bym przyszła z Olim jak będzie zdrowy za jakieś 3,4 msce no i teraz jest ten czas.

reklama
Moja na te placki na dziobku dostała od pediatry masc Cortineff na noc mam smarowac a w dzien linomagiem i juz fajna poprawe widze od czwartku :-)
No to super, jakoś tak nas serca bolą, jak maluchom coś tam wyskoczy, niby wiemy, że to nic wielkiego, ale zawsze.

Lili parapety mam wysoko a grzejnik w pokoju za szafką więc nie ma obaw że Oli coś zmajstruje ;) a co do tych ceramicznych wieszadeł kiedyś mi położna mówiła ze to wylęgarnia pleśni, grzybów itp... zawsze stawiałam taką już filiżankę po przejściach z wodą lub jakiś gorszy ręcznik...
A to wszystko zależy czy ktoś o to dba, bo zalewać wodą tylko to może i niepożądane towarzystwo się wykluć. Zakładam, że filiżankę myć będziesz, te wieszadła też się myje. Moje czyściutkie. Ręcznik też wieszam, przy okazji suszą się po kąpielach, bo zimą wiadomo wszystko schnie gorzej.

tutaj link do tych oszustów
LITTLEBABY.PL - WSZYSTKO DLA TWOJEGO DZIECKA !!!

my dziś na zakupach :-D młody dostał inne auto, nocnik i śpiworek zimowy :-D jak obfocę to wstawię :tak:
Ocho, miesiąc wakacji to się koleżanka zaczyna rozkręcać na nowo. :-p

no właśnie, któraś z Was sadza na nocnik, choćby dla oswojenia? ;) ja się już przymierzam do kupna.
Polecam w Ikei są świetne, szkoda, że już mam, bo bym zaraz kupiła, są za 19,99 PLN i mają tą wkładkę wyjmowaną, do tego są eleganckie na małe dupki. My mamy z ikei, ale starszą wersję. Weronika kilka razy siedziała, 2 czy 3 udało jej się tam coś zrobić, jakoś nie kojarzy, żeby to powiązać z wypróżnianiem się, do tego ona mi nie usiedzi tam, bo to struś pędziwiatr. Mamy też nakładkę i ta jest o tyle fajowa, bo Weronika robi siusiu czy kupkę jak siostra. Nie jest to jednak czynność, o którą dbam, ot przy okazji jak widzę, że coś się zaczyna dziać. Wysadzam też przed kąpielą i po spaniu. Kilka pieluch zostało uratowanych. :tak:

Mamy taki - - - > LILLA Nocnik - IKEA
Ten jest super - - - > LOCKIG Nocnik - IKEA

Ostatnia edycja:
Lilijanna dzięki za linki, fajne te nocniki, nie to co w sklepach :/ a w ogóle ostatnio reklama grającego nocnika FP - no to już mi ręce opadły trochę....
Izuś i jak podawanie Julci enterolu, przemycasz jakoś? udaje się?

od wczoraj Oli smarowany linomagiem na polikach, jest nieco lepiej, ale no ślini się na potęgę. odmówił jedzenia chlebka jak np daję do parówki czy jajecznicy a co ciekawe ode mnie zje.

ja dalej kaszel jak nie wiem, do 3 nie spałam tak dusił :/

Przez jakiś czas myślałam o zakupie nocnika z fanfarami hahaha ale mi przeszło. Ja tam jeszcze nie planuję zakupów nocnikowych ale te z ikei bardzo fajne! Martusia ciesz się że je! Mój panicz chlebka notorycznie odmawia, parówek też nie ale na nich mi nie zależy, noi ostatnio jogurciki też nie.. ale za to zupki i inne konkrety jak najbardziej ;-) Stokrotka zdjęcia!! Ja czekam :-) Krystiano stwierdził że jednak opłaca mu się w nocy obudzić by się herbatki napić.. i tak dzisiaj 3 razy go poiłam. Dzisiaj zapodam mu wodę, ciekawe czy dalej będzie mu się opłacać ;-)

Lilijanna dokładnie jak sie nie wymieni wody i nie umyje to obojetnie czy to nawilzacz czy filizanka itp to sie wychoduje dziadostwo:-p

Młoda marudna dalej ale nic dziwnego jak hurtowo wychodza znowu te zeby :no:

reklama
Izuś o świetnie :) właśnie miałam pytać czy się polepsza.
Perell to mówisz że Krystek też wybredny? hehe mój mi podjadł kotleta, tak mu dawałam po kawałeczku patrzę a tu już ponad połowy nie ma ;) dziś wciągnął całą michę zupy kalafiorowej.

ja dalej kaszlę że masakra. chyba będe musiała znowu iść do szamanki.

Do góry