reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Powoli zaczynam myśleć nad zaproszeniami na roczek. Adrianna miała taki wierszyk, teraz szukam czegoś w tym stylu dla Weroniki i póki co nie natknęłam się. :dry:

Trochę się boję przemiany takiej:
mam wkrótce przestać być niemowlakiem,
tak mi przynajmniej mówią rodzice.
A co jeżeli sobie nie życzę?
Już raz zmieniałam się z noworodka
w niemowlę właśnie. Czy coś mnie spotka
dobrego jeśli wydorośleję?
Co o tym myśleć? Czy mieć nadzieję
że jako dziecku w końcu pozwolą
sprawdzić co siedzi w kontaktach? Solą
dadzą się bawić lub grzebać w szafkach
dotąd zamkniętych? Albo w zabawkach
trzymać papierki do rozdzierania
na które "banknot" mówiła mama?
Czy z tej przemiany będzie wynikać
że będę mogła dotknąć czajnika
kiedy tak sobie gwiżdże wesoło?
Meble przestaną mnie pukać w czoło
jeżeli będę dzieckiem nazwana?
Jeśli nie – to po co mi taka zamiana?

Może Wy coś podpowiecie?

reklama
Witam z ranca :-p:-D

Liljanna zawsze tak jest jak po urlopie wraca ja szczesliwa bo normalny rytm dnia wraca :-p niedobra zona ;-):-D moja tez i piaskownica plaza działka łazikuje wkoncu dziecko potrzebuje roznych bodzcow do rozwoju :-p:-D

No i słoneczko od ranca :-) miłego dnia:-D

Lilijanna super wierszyk :tak:

Ostatnia edycja:
Hallo Kofane!
Z tymi kolorami dla dzieci, to regionalnie było. W Mazowieckim, właśnie w różu chłopcy chodzili, wiem z praktyki :-) U nas Pomorze i Kujawy, chłopcy w niebieskim, gdzie indziej nie wiem.
Lilijanna tak truskawki przed podaniem, bo beza za mocno nasiąka. A wierszyków nie znam niestety :)
A My dziś 34 stopnie, czyli w praktyce 50 śmigamy nad jezioro :)

Lili do Twojego wierszyka jest taka końcówka

Jeśli odpowiedz znasz to nie zwlekaj
- wpadnij, dam torta spróbować, czekam.

Dziś juz mija pierwszy roczek
na mej główce pierwszy loczek
więc zapraszam Was do siebie
zabawimy się jak w niebie
Będzie tort a na nim świeczka
uśmiechnięte me usteczka
oprócz tortu mnóstwo soku
i tak będzie już co roku

Przedreptałem kawał drogi,
Aż mnie teraz bolą nogi.
Oraz ręce rozbolały,
Na czworaka wędrowały.
Zapytacie dokąd to?
Na imprezę, że hoho.
Bo mi roczek właśnie mija,
A to dla mnie ważna chwila.

Kupiłam Krystianowi Garnuszek klocuszek FP i nie ma dziecka ;))) Wyciąga i wkłada klocki, bawi się pokrywką, no nareszcie coś co go zainteresowało na dłużej!

Dzisiaj 4letnia dziewczynka dała buziaka mojemu synkowi, szybko chłopak zaczyna, szybko ;)

Dzięki dziewczyny.

Weronika spuściła ze stołu moją komórkę, która rozpadła się na 3 części. Dziecko popatrzyło, pozbierało części i położyło na stół i patrzy wzrokiem "mamo to nie ja". :cool2:

Czesc Mamusie!

Dzisiaj Mikus pierwszy raz stanal sam przytrzymujac sie kanapy. Puchlam z dumy :-D moja grubasna kuleczka!

Mikus od kiedy Maz wyprowadzil sie do innego pokoju (obstawiam,ze wybudzal Nas swoim chrapaniem ;-)) przesypia cale noce w lozeczku. Brakuje mi mojego partnera,wiec zastanawiamy sie powoli nad wyprowadzeniem Mikusia do Starszaka.

Mamy,ktore juz macie dzieci... wyprowadzilyscie juz swoje pociechy z sypialni?
Starszak wyprowadzil sie po roczku i zaklimatyzowanie zajelo mu zaledwie kilka dni.

Pozdrawiam goraco!

Czy ktores z dzieci nadal nie ma zebow czy tylko Mikus zostal?

Witam :-)
Tycia gratki no to teraz juz sie rozkreci na całego ;-):-D

Ja dzis rano pomyłam okna i teraz sie lenie :-p rano jeszcze byłysmy na spacerku i zakupach a teraz czekam az sie ochłodzi troche:cool2: mała ostatnio słaby apetyt miała i teraz odrabia zaległosni co chwile ammmm woła :-p

A tak sie dzis relaksuje jak młoda przysypia ;-)

1000447_567145173342715_289545562_n[1].jpg

Załączniki

• 1000447_567145173342715_289545562_n[1].jpg
    1000447_567145173342715_289545562_n[1].jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 40
Awersja ''Cappuccino '' Mirella Righini zaczełam czytac wiec trudno powiedziec czy dobra;-) dostałam od psiapsiólki jakies trzy mies temu i jakos czasu nie było :-p:-) Powiesc ''bezpruderyjny obraz zycia dzisiejszych paryzanek":cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry