reklama
U nas moje imieniny, 3latka Ady, roczek Weroniki i urodziny tatusia. Wymyśliłam, że jednak zrobię urodziny Ady i moje imieniny w pakiecie, a potem Weroniki urodziny i A. chciałam zrobić w pakiecie, ale roczek to roczek i musi być tylko roczek, więc pakiet ten pozostawię na rok następny.Och Lili to bedzie sie u Was dzialo u Nas imprezy trzy, urodziny Starszaka, Mlodego i imieniny Tatuska ;-)
Kup mu kilka kartoników w różnych rozmiarach, różne faktury. Swoją drogą przestań liczyć na to, że dziecko w tym wieku posiedzi przy czymś dłużej. Nawet Adrianna wytrzymuje do 15 minut przy jednej zabawce, to co ją bardziej zajmuje to malowanie rękami no i piaskownica.taycia dobrze że jesteś bo mam do Ciebie zapytanie ;-) Jakie zabawki królują u was? Czy starszak i Mikuś mają jakieś zabawki które ich pochłaniają?? Bo ja bym z chęcia zakupiła mojemu coś z czego się ucieszy... Ostatnio dostał szczeniaczka kiwaczka z FP ale słabo mu odpowiada..
Jaki kochany.Dzisiaj Mikołaj postanowił wstać o 5.40 ... a ja o 23 wczoraj pracę skończyłam.
Kac przeżył lot? Bo nie wierzę, że to pytanie nie padło?My z Adi i Kacem czekamy na nich, bo jeszcze ich nie widzieliśmy, prosto z dworca pojechali po auto. Kaci jak jeszcze raz zapyta kiedy będą zostanie wyrzucony za okno!
Kup lovi 360, bo babcia musi mieć wygodę.Dziewczyny ja z innej beczki. Chciałam zapytać o kubek dla Małego. Teraz pije z niekapka NUK, potrzebuję drugi bo będzie jeździł do babci. Zastanawiam się czy nie kupić innego, ale jaki? Kupić kapek (jaki?) czy np. ten Lovi 360? Który, że tak powiem przybliża drogę do picia z normalnego kubka? Acha chodzi też o to , żeby się nadawał na spacery.
sorki, że na tym wątku, ale zależy mi na szybkiej odpowiedzi
Hej hej hej. :-) Weronika wczoraj poszła na spacer z pchaczem. A jaka zadowolona.my mamy Lovi 360 i jest super. faktycznie nie-kapek nic z niego nie leci jak nie trzeba, przy innych Ada ciągle była mokra na brzuszku itp (tylko w razie upadku trochę chlapie) . Po piciu z niego Młoda już sobie fajnie radzi ze zwykłymi kubkami/butelkami nawet, ale nie od razu umiała z niego pić.
Tak chłop w domu i cała organizacja dnia pada.Witam w przelocie chłop w domu i czasu na wsystko brak ;-)
Ha, ja mam ten sam problem z Adrianną, tzn. odwrotnie, o ile nie jest w sukience albo spódniczce, albo bluzeczce typowo dziewczcęcej to jest chłopakiem. Od urodzenia. Nie ważne, że są akcenty różowe, jak np. buty. Jak jej ubiorę szare spodnie i szarą bluzkę NIKT nie chce powiedzieć, że to dziewczynka.Co do jego włosków.. myślałam że już nikt nie będzie miał wątpliwości że to chłopczyk a jednak... Dziecko w niebieskim wózku, ubrane całe na niebiesko (akurat tak się złożyło), z fryzem 4 mm a tu jakiś babol mówi swojemu dziecku 'popatrz jaka dziewczynka'. Padłam na cyce.
Nikt jeszcze nie powiedział że to chłopiec, zawsze słyszę dziewczynka! Myślałam że to przez te długie włosy... a tu masz ci... Co tylko ktoś mi go zaczepi to od razu bez wachania mówią dziewczynka.
Najlepsze rzeczy to te najprostsze.ja mojej dalam zwykły kubek plastikowy ale jak sie ucieszyla i pomachala rękami to wszystko poleciało na kocyk. dobrze że gorąco na dworze
Powiem tak, pytałam już o to tutaj i dostałam odpowiedź od stokrotki, że rozmiarówka jest normalna, odpowiada metce, ale moja koleżanka zakupiła kombinezon dla swojej córki, która tej zimy mieć będzie pół roku, zgodnie z rozmiarówką i w kombinezon wszedł jej długi 2,5 letni wtedy syn. Nie wiem może kombinezon miał złą metkę przyczepioną, bo stokrotka kupowała tam sporo rzeczy i nie marudziła nic, że coś nie tak.Dziewczyny jak wypada rozmiarówka ciuszków z 5 10 15, w miare normalnie? Jest wyprzedaż do 60%.
Boziu jak człowiek tu zajrzy raz dziennie to doba się wydłuża.
hej hej. :-) Weronika wczoraj poszła na spacer z pchaczem. A jaka zadowolona.
Hej robią się dorosłe te nasze maleństwa ;-):-( Ada też najszczęśliwsza na nóżkach a wózek coraz bardzie BE jest
anmika rozmiarówka w 5-10-15 jest normalna, ani zawyżona ani zaniżona ;-) Też skorzystałam z wyprzedaży i kupiłam Krystianowi kurtkę w rozm. 86 na jesień.. co najwyżej rękawki mu podwinę ;-)
Body 86 już mu zakładam, za to spodenki 86 są jeszcze ciut za duże
Lili no właśnie liczę na to że posiedzi bo córeczka koleżanki miesiąc starsza grzecznie zajmuję się jedną zabawką, czasami nawet uśnie przy tym ;-) Sąsiad 20dni młodszy też potrafi godzinę spędzić na jednej rzeczy...
Moja koleżanka ubiera swoją córeczkę całą na różowo, w tym różowy smoczek, kolczyki, wózek czarny odziany różowym kocykiem i wszyscy mówią że to chłopiec... Nie wiem w czym rzecz...
Verita ja bym nazwała ślub i chrzciny ale to ja, lubię mieć wszystko dokładnie poopisywane ;-)
Body 86 już mu zakładam, za to spodenki 86 są jeszcze ciut za duże
Lili no właśnie liczę na to że posiedzi bo córeczka koleżanki miesiąc starsza grzecznie zajmuję się jedną zabawką, czasami nawet uśnie przy tym ;-) Sąsiad 20dni młodszy też potrafi godzinę spędzić na jednej rzeczy...
Moja koleżanka ubiera swoją córeczkę całą na różowo, w tym różowy smoczek, kolczyki, wózek czarny odziany różowym kocykiem i wszyscy mówią że to chłopiec... Nie wiem w czym rzecz...
Verita ja bym nazwała ślub i chrzciny ale to ja, lubię mieć wszystko dokładnie poopisywane ;-)
T
taycia
Gość
Czesc Mamuski!
Mikolajek chyba wyczul,ze jak mama ma wolne to On pospi dluzej i tak wstal dzisiaj o 6.40. Rekord normalnie!!!! Szkoda,ze nie wstaje tak jak dzien wczesniej pracuje i wracam w nocy do domu :-)
Perell - tak sobie jeszcze myslalam,ze Mikus lubi takie grajace ksiazeczki i lubi sie nawet nia bawic
Mikula cos mleka z rana pic nie chce ? Dzisiaj musialam dac mu dwa razy kaszke,ktorej tez super chetnie nie jadl...moze na zabki?
Mikolajek chyba wyczul,ze jak mama ma wolne to On pospi dluzej i tak wstal dzisiaj o 6.40. Rekord normalnie!!!! Szkoda,ze nie wstaje tak jak dzien wczesniej pracuje i wracam w nocy do domu :-)
Perell - tak sobie jeszcze myslalam,ze Mikus lubi takie grajace ksiazeczki i lubi sie nawet nia bawic
Mikula cos mleka z rana pic nie chce ? Dzisiaj musialam dac mu dwa razy kaszke,ktorej tez super chetnie nie jadl...moze na zabki?
Załączniki
axarai
dziecioholiczka......
Hallo Kobitki!
Wczoraj przyjechali o 19, więc Lilijanna wyobraź sobie ile razy Kaci się jeszcze zapytał razy
Auto kupione, piękne! Dziś M z tatą pojechali załatwiać ręszte, i jeszcze nie wrócili, a jutro rano już wyjeżdżają, jestem taka wściekła, że bez kija nie podchodź
Perell mojego Kaca też za dziewczynkę brali, i to nie dlatego że długie włosy, bo w czapce nie było widać. Ale jak chłopaka biorą za dziewczynkę to nic, znaczy, że taki ładny. Gorzej jak dziewczynkę biorą za chłopca Na szczęście Adi nigdy nikt nie pomylił z chłopcem, nawet jak kolczyków nie miała:-)
Wczoraj przyjechali o 19, więc Lilijanna wyobraź sobie ile razy Kaci się jeszcze zapytał razy
Auto kupione, piękne! Dziś M z tatą pojechali załatwiać ręszte, i jeszcze nie wrócili, a jutro rano już wyjeżdżają, jestem taka wściekła, że bez kija nie podchodź
Perell mojego Kaca też za dziewczynkę brali, i to nie dlatego że długie włosy, bo w czapce nie było widać. Ale jak chłopaka biorą za dziewczynkę to nic, znaczy, że taki ładny. Gorzej jak dziewczynkę biorą za chłopca Na szczęście Adi nigdy nikt nie pomylił z chłopcem, nawet jak kolczyków nie miała:-)
axarai - mi jak Adę mylą na chłopaka to tłumaczą się "bo ona ma takie anielskie loczki" A takie loczki przeważnie u chłopaków właśnie są.
O to fajnie, że zakupy udane.
Perell - a to dziwne te dzieci jakieś takie.
Taycia - oby na zęby.
Verita - ślub i chrzciny
Kasieczek - ale najbardziej zadowolona, dumna to byłam chyba ja.
O to fajnie, że zakupy udane.
Perell - a to dziwne te dzieci jakieś takie.
Taycia - oby na zęby.
Verita - ślub i chrzciny
Kasieczek - ale najbardziej zadowolona, dumna to byłam chyba ja.
reklama