reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Awersja laska i nie polemizuj :-p:-D

Perell fakt moze to spojowki a nie zadne alregiczne:-)

Dziewczyny jak radza sobie wasze maluszki z tymi upałami ,u nas juz ktorys dzien z z tem powyzej 30 C i jak na poczatku super to teraz widze ze mała bardzo marudna jest w domu wsadzam ja do wanienki w ciagu dnia zeby schłodzic ja troszke ale to tylko na chwile pomaga spi czesciej ale krotko generalnie widze ze meczy sie .

reklama
witam, zaczynam sie bac tych upalow w pl, u nas tylko prze jeden dien bylo ponad 20 stopni i mala marudna w nocy sie budzi a co dopiero w polsce w wierzowcu u mojej mamy gdzie jest jak w piekarniku w nocy

Awersja milo was zobaczyc, slicznie wygladacie obie! Antosia jak wyrosla! Tylko nie wiem czemu ja sobie Ciebie zawsze wyobrazalam jako brunetke?

Moj wczoraj mial problemy z zasnieciem i do 22 sie darl i jeczal. Moze to przez te upaly?
Perrel, uwielbiam Krystianka, przemywaj czesto oczko,a nie ropnieje?

Dzięki dziewczyny za miłe słowa.
Sporo schudłam, ale jeszcze mi trochę brakuje do wyglądu sprzed ciąży niestety.

Ayni
brunetką nigdy nie byłam
Zawsze rozjaśniałam włosy, a teraz odpuściłam i póki co mam swój naturalny kolor, ale to się pewnie skończy hehe.

Co do upałów, to masakra.
Tośka jest marudna - w sumie to jej się nie dziwię, ja też ledwo żyję.
Ze spaniem jest źle - śpi jak mysz pod miotłą, byle odgłos i się budzi i już nie zaśnie.
W sumie w ciągu dnia ma 2 drzemki po ok. 30-45 minut.
Wstaje o 5 i idzie spać ok. 21 ale z wielkim płaczem.
Spocona cała, bo gania za kotami i namiętnie ćwiczy wstawanie i chodzenie przy meblach.
Że jej się tak chce w taki upał, to się dziwię. Ja to najchętniej bym się przespała przy takiej pogodzie albo chociaż położyła, no ale trzeba za dzieckiem ganiać.

Generalnie to przez te upały się mi Tośka poprzestawiała ze spaniem i widzę, że nie najlepiej te upały znosi.
Wpływ pewnie na to też ma, że się nam plan dnia rozjechał.
Do tej pory wychodziłyśmy na spacer o 9 rano i tak chodziłyśmy 3-4 godziny.
Wtedy ona spała, a teraz tego nie ma, bo przecież nie wyjdę na taką patelnię z dzieckiem.
Wychodzimy na chwilę rano przed ósmą i wieczorem koło 18.

Do tego idzie drugi ząbek.

Wszystko razem wzięte sprawia, że hmmmm.... moje dziecko jest trudne w obsłudze i momentami mam dość młodej damy.

Awersja no u nas własnie tak samo bo spacer był dłuzszy z rana minimum 2-3h a teraz godzinka ok 8 i do domu po południu tez był bardzo długi spacer i młoda fajnie sie wyspała zawsze a teraz kicha wczoraj wyszłysmy o 18.30 i była taka duchota ze mała cała spocona po 15 min i wrociłysmy do domu i w wanience siedziała i sie pluskała .Pocieszam sie ze od jutra ma powoli tem spadac tylko zeby znowu nie było tak ze z upału sie zimnica zrobi :dry:bo u nas to jakos tak dziwnie z ta pogoda

Ayni no właśnie nie ropieje, teraz już w ogóle nie widać żeby mu coś z oczkami było, dziwna sprawa. Mój przedwczoraj się darł i ryczał jak miał zasnąć..

Krystian upały znosi nawet dobrze, ciągle coś psoci! Dziś gotowałam mu zupkę i tak jakoś cicho było.. wchodzę do pokoju i czuję zapach nawilżanych chusteczek, wchodzę dalej, a tam Krystian stoi z chusteczką i wyciera mi szafkę, a przy jego nóżkach pół opakowania chustek...
Teraz dorwał sie do truskawek i bialutkie wyjściowe body jest całe różowe ale to nic.. jestem ponad to!

A mi ktoś dziecko podmienił od 3 dni po prostu wszystko na nie płacz z byle powodu i jęczę cały dzień, upały chyba po mamie znosi niezbyt fajnie:-( my tez wczoraj bylismy na spacerze o 18 i była taka parówa ze po 20 min wróciłyśmy do domu
Dziewczyny czy waszym dzieciom tez zdarza się popłakiwać przez sen??? Ala od trzech nocy strasznie jęczy w nocy kreci sie a nawet siada w łóżeczku:szok: i robi to wszystko spiąć

reklama
Moja nieraz płacze albo jeczy jak zaśnie. Na ogół w dzień zaśnie a po chwili zaniesie sie i znow sama zaśnie. Ja moje dziecko też zostawiłam w łóżeczku z chusteczkami. Potem patrzę co tyle białego tam leży a to powyciagane chusteczki. A mówię nie wolno to nie słucha.
Wczoraj miała zabawę zwalala wszystko z ławy a syn dawał z powrotem. Ale się wkurzala.

Do góry