reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kobity!
Współczuję pogody! U nas dokładnie w kratkę, jeden dzień upał, drugi pada i 16 stopni. Szału dostaje z ubieraniem dzieciaków, a szczególnie Kaca do przedszkola:baffled:
Adi wczoraj zaczęła sama siadać, myślę, że umiała to wcześniej, no ale po co próbować, jak obok mama jest. Zaczyna też coś gadolić. I dym też się zaczyna, Adi stara się dokicać do Kaca i sprzątnąć mu jakąś zabawkę, a mój perfekcyjny, szanujący zabawki synuś szału dostaje jak mu Atka znakuje śliną sprzęty, i wrzeszczy. Co raz częściej słychać "Ada nie wolno!" albo "mama zabierz ją!!!"
Mój M niestety gdzieś po drodze (po raz drugi zresztą) popełnił błąd taktyczny, i Ada jak go widzi chce na rączki, i musi ją nosić, a jak posadzi to jest ryk. Tak myślę, że to jego wina, bo jak miał ją pilnować, to wolał ją nosić, niz np się z nią pobawić na podłodze. Mi takich numerów nie robi:-)

reklama
Witam :-) leje jak diabli chyba mnie jasny trafi:wściekła/y::no: młoda mi zafajdoliła cała posciel zas paluchy popchała tak do dzioba ze całe mleko ktore chwile wczesniej zjadła poszło:dry: pierze sie ale gdzie to wysusze to nie wiem
:nerd: zapowiada sie dzien .....:no:

ojoj ale afera ;-)
Liliana wcale teraz dom nie wyglada :no:, wszystko mam powywalane z szaf, schowkow i do jednego okna nawet dojsc nie moge, mala mi rozgrzebuje wiec czekam az syn sie nia zajmie a on w tym tyg juz drugi dzien w szkole bo ma egzaminy i tylko na to i na konsultacje musi jezdzic , a dzis wlasnie ma konsultacje. Moj jak wroci po pracy to nie ma sily sam z nia siedziec a przy nim to zadna robota bo " po co ci to? albo to sie moze przydac".....:angry:
Oczywiscie balagan tylko w jednym pokoju ale mnie trafia.Pogoda u nas fatalna, duszno, zimno, pochmurnie.
Fasolka moja tez zrobila niespodzianke, po obiadku znajoma nia machala na wszystkie strony ,o jak sie dziecko cieszylo,az zwymiotowalo na nia, a ja ja nastraszylam ze zupka ze sloika byla to ona szybko ciuchy z siebie i prac poleciala. Dobrze ze na przebranie wziela( z Londynu wpadli to mieli zapas czystych ubran)

tak to jest jak się dzieckiem młynka kręci :-D

Hallo Kobity!
Współczuję pogody! U nas dokładnie w kratkę, jeden dzień upał, drugi pada i 16 stopni. Szału dostaje z ubieraniem dzieciaków, a szczególnie Kaca do przedszkola:baffled:
Adi wczoraj zaczęła sama siadać, myślę, że umiała to wcześniej, no ale po co próbować, jak obok mama jest. Zaczyna też coś gadolić. I dym też się zaczyna, Adi stara się dokicać do Kaca i sprzątnąć mu jakąś zabawkę, a mój perfekcyjny, szanujący zabawki synuś szału dostaje jak mu Atka znakuje śliną sprzęty, i wrzeszczy. Co raz częściej słychać "Ada nie wolno!" albo "mama zabierz ją!!!"
Mój M niestety gdzieś po drodze (po raz drugi zresztą) popełnił błąd taktyczny, i Ada jak go widzi chce na rączki, i musi ją nosić, a jak posadzi to jest ryk. Tak myślę, że to jego wina, bo jak miał ją pilnować, to wolał ją nosić, niz np się z nią pobawić na podłodze. Mi takich numerów nie robi:-)

no Adik jest cwaniara pierwsza klasa;-)

u nas od rana leje i końca nie widać :wściekła/y: chyba trzeba będzie łódź wynająć jak tak dalej pójdzie :no:

w kwestii kupsztala: dziś był normalny brązowy nawet już nie zielony :szok:
jagód nie daje w ogóle, banany i owszem sa w deserkach, ale nie sądziłam,że to może mieć wpływ :no: poza tym nie zauważyłam żeby czarna kupa pojawiała sie po 2 dniach nie robienia, musze sobie zapisać kiedy co i zobaczę czy to ma jakiś związek :tak:
w sumie to już głupia jestem...zapakowałam do pojemnika ta dzisiejszą i zobaczymy co w badaniu wyjdzie...tylko jeśli ona nie jest czarna to tej krwi nie wykryją:confused:

poza tym u nas w mieście można się zapisać na darmowe usg dla dzieciaczków od 9 msc....sponsorowanych przez Fundację McDonalda :-D
udało mi sie dostać na listę mimo, iż młody 9 msc skończy tydzień po tych badaniach ;-)

z nowinek....junior zaczął sie podciągać za górną ramę łóżeczka, póki co tylko na kolanka i to mnie martwi bo to chyba niewskazane raczej co?

Hej

stokrotka
obniż poziom w łóżeczko żeby młody nie wypadł. To nie jest nie wskazane chyba każde dziecko tak robi, oczywiście jak już jest bardziej mobilne:) Lena tak robiła:tak:
Fasolka współczuje :/ Lena też tak paluchy wsadza, ale nie zdarzyło jej się po jedzenie.
Verita no ja tez taka głupia byłam po mleku bawić się z dzieckiem zaczęłam i ją do góry podniosłam to mi prosto w oko zwróciła :baffled:
Axa brawo dla Ady, rozkręca się:-)

Miłego dnia

Stokrotka obniz lozeczko bo ani sie obejrzysz mlody Ci wstanie ;)
Axa Adi dostaje rozruchu :)

u nas druga dolna jedynka w natarciu ale Oli jakos nie pokazuje ze go boli czy cos. poza tym znowu leje, co chce wyjsc to chmura sie obrywa slowem kisimy sie w domu :/

Musze wam powieziec nowinke ze moja rodzina sie powieksza i tak w lutym bedziemy mieli dzidzie :-):-D, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Udalo sie w 2 cyklu staran :tak:.

Verita - jeszcze raz gratulację, czekałam na suwak, super.

Fasolka35 i axarai - wsiego dobrego dla dziewuszek Waszych, ukochać, wycałować, wypieścić ---> eeee śpią? Obudzić i wycałować, ukochać, wypieścić ode mnie. :tak:

Znikam, chora jestem, kaszel mnie męczy, katar mnie męczy. A. mi marudzi, żebym zrobiłą sobie inhalację i chyba będe musiała posłuchać go.

Acha u nas dzisiaj 25 stopni było. :-p

Verita super gratuluję!! Dbaj o siebie, nie przemęczaj się tak z porządkami!!

U nas ciepło, dziś trochę pokropiło ale nie znacząco. Krystian dalej zębów nie ma, za to przemieszcza się przy meblach i to mu naprawdę fajnie wychodzi, już umie lądować na dupcię wrazie co. Nie chce zmieniać pieluszki, normalnie mi ucieka.. chyc na brzuszek, do raczków gotowi start.. Dalej nie przesypia całej nocy, zawsze musi być ten cycoch ;-)

Wszystkiego dobrego dla 9miesięcznych dzieciaczków! Rośnijcie zdrowo ;-*

reklama
Verita gratulację z całego serca!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i dzidzi.
A ja dziś byłam u gina, zbadała mnie i mówi, że super, wszystko ze mną ok i dodała: "Ale zabezpieczać się nie będziemy?". A ja mówie, że będziemy. I tak mi się w sumie dziwnie zrobiło.... Na dodatek powiedział mi, że akurat dokładnie dziś mam jajeczkowanie, czyli?:baffled: Eeee tak mnie sentymenty wzięły, ale nie nie, na serio to o dzidziolku już nie myślę, raczej?
A tak w temacie, to chciałam zapytać Was właśnie o antykoncepcję, bo ja się zastanawiam. Tzn. teraz gin przepisała mi jakieś tabsy, bo karmie. Ale jak skończe karmić, to polecała mi pierścień NuvaRing.

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych Maluchów kończących już 9 miesięcy! Sto lat! Zdrówka dla Was! :-)

Do góry