reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witam was mamusie.
Ja sie dolacze do axy i przyklepie że dzieci nie musza samodzielnie siadac do 8 miesiąca. Nigdzie sie nie spotkalam z takimi sugestiami. Oczywiscie mozna przeczytac ze np większość dzieci zaczyna siadac czy raczkowac w 8 miesiącu życia ale do 1 roku życia nie ma co sie martwic.

Dodam że mój Adas siedzi juz dlugo a wczoraj raz mu sie udalo usiąść chyba przypadkowo. Czasem staje na 4 ale szybko sie rozjezdza. Tzn ze nie jest gotowy jeszcze. Za to ćwiczy mowę i teraz juz na wszystkie zwierzęta mówi Ko.

Taycia wy to bidulaki. Trzymajcie sie.

Axa fajnie ze nie bylo bizabi. Fakt w uk sa bardziej nastawieni na komfort dla obcokrajowcow. U nas nie ma co liczyć na tlumacza w szpitalu czy gdziekolwiek. Umiesz radzić, radz sobie sam. :-/ chociaż tym dzieckom mogliby ułatwić.

U nas dlugi weekend bo dzien krola i jest to dzien wolny od podatkow wiec holendrzy wystawiaja swoje graty, dzieci sprzedaja swoje zabawki. Nasze miasteczko juz jest obwieszone na pomarańczowo i mam nadzieje ze pogoda dopisze bo ma być jakas zabawa. Nad morzem koncert ale niestety sie nie wyrwiemy :(

Witam sobotnio :-)
Lilijanna probowałam ale z tego kuriera niemota jakas jest straszna:eek:

Ayni ja raz zaliczyłam to swieto w holandi i super było zreszta ja pobyt tam dobrze wspominam ogolnie:-)

No my dzis mega długasny spacer zaliczylismy z moim M i Patulinka bo starszaki juz swoimi scieszkami chadzaja;-)i z nami na spacerki srednio:-pale taka kolej rzeczy męzus zabrał mnie do kawiarni na mega lody i kawusie a potem spacerek do lasu...mniam kalorie na spacerku potem spalone:-p .Generalnie jakos fajnie ostatnio u nas ;-) czuje sie jak rok po slubie a nie 16:laugh2: i moj dzis sie mnie pyta kiedy starac sie powinnismy zaczac zeby było 2 lata roznicy :szok:on chyba powaznie mysli:nerd:...pogoda fajna ciepło tylko duszno strasznie i chyba burza bedzie.Na jutro planujemy dziewczynski;-)wypad bo chłopaki na żużel ida :sorry:

Miłeo wieczorku dziewczynki:-)

U mnie dol ze szok, biurokracja koscielna nie zna granic , :no::no:
Macie o tyle trudniej, że nie jesteście na miejscu. U ns poszło rach ciach, ślub zorganizowaliśmy w 14 dni, włącznie z naukami, suknią ślubną (szytą na miarę), orkiestrą, tortem, no wszyściutko. :laugh2:

U nas dlugi weekend bo dzien krola i jest to dzien wolny od podatkow wiec holendrzy wystawiaja swoje graty, dzieci sprzedaja swoje zabawki. Nasze miasteczko juz jest obwieszone na pomarańczowo i mam nadzieje ze pogoda dopisze bo ma być jakas zabawa. Nad morzem koncert ale niestety sie nie wyrwiemy :(
Mi się w ogóle Holandia jako kraj podoba, a taki prezent od księcia dla ludzi to super sprawa. :tak: Ale i tak najbardziej lubię van de Sar'a :-p czy Patrick Kluivert :-p no i bracie de Boerow. Ech kiedyś Holandia miała drużynę.

No my dzis mega długasny spacer zaliczylismy z moim M i Patulinka bo starszaki juz swoimi scieszkami chadzaja;-)i z nami na spacerki srednio:-pale taka kolej rzeczy męzus zabrał mnie do kawiarni na mega lody i kawusie a potem spacerek do lasu...mniam kalorie na spacerku potem spalone:-p .Generalnie jakos fajnie ostatnio u nas ;-) czuje sie jak rok po slubie a nie 16:laugh2: i moj dzis sie mnie pyta kiedy starac sie powinnismy zaczac zeby było 2 lata roznicy :szok:on chyba powaznie mysli:nerd:
Ale, że co, że między drzewami dorosła wersja barum barum tryk? :zawstydzona/y:

My też rodzinnie spacerek zaliczyliśmy, ale jednak zimno było ,znajomi ostatecznie do nas nie przyjechali, bo Ada zaczeła prychac i kichać i zadzwoniłam do nich by o tym powiedzieć, by sami podjęli decyzję czy chcą przyjechać czy nie, bo mają 2 letnią córę, która tyle co wyszła z 1,5 miesięcznego chorowania, a dwa kumpela w ciąży. No i od razu sie wycofali i przełożylismy to na kiedyś indziej.

Zjedliśmy sałatkę z kurczakiem no obiadek, lody w domu i jeszcz ciasto się rozmraża. :-p

Lilijanna:-D :-D :-D nie chodziło mi ze tyle kilometrow zrobilismy w lesie :-p,a wersja taka o jakiej myslisz to w nocy bedzie:-p:-D u nas było ciepło dzis choc pochmurnie ok +24:-)

hejo

miśki się udały średnio, bo maluch jakoś marudzić zaczął no i do domu wróciliśmy. ale zdjęcie z miśkiem i na huśtawie mamy :D

Oli nadal doskonali raczkowanie w sensie zrobi 3 kroki i pada :p. ząbków nie mamy nadal.

poza tym u nas dobrze wszystko, tylko mi wysiada wszystko po kolei - kręgosłup, teraz ręka prawa. czekam na mózg :p

aaaa i zapomniałam - Axarai ślicznie się zmienia Twoja Adi, zazdroszczę tak ślicznej córy. pozostałe dzieciaki wrześniowe równie śliczne, kocham Was wszystkie jak swoje :)

spokojnej nocki mamcie.

Witam wieczorowo!
Dziś pojechałam do sklepu by zakupić rzeczy do remontu. Wymyśliłam sobie jedną ścianę w tapecie, znalazłam tapetę moich marzeń iiiiiiiii okazało się że już jej nie ma! Wybrałam inną dość szybko bo zagrożono mi że zostawią mnie w sklepie i odbiorą gdy się zdecyduję.. ;-)

Możecie mi napisać jakiego używacie sprzętu do mierzenia temperatury? Bo ja będąc jeszcze w ciąży wpadłam na iście genialny pomysł i kupiłam termometr w smoczku... a moje dziecko jest bezsmoczkowe ;-)

Martusia ile bilety do zoo u was kosztują?

Witam wieczorowo!
Dziś pojechałam do sklepu by zakupić rzeczy do remontu. Wymyśliłam sobie jedną ścianę w tapecie, znalazłam tapetę moich marzeń iiiiiiiii okazało się że już jej nie ma! Wybrałam inną dość szybko bo zagrożono mi że zostawią mnie w sklepie i odbiorą gdy się zdecyduję.. ;-)

Możecie mi napisać jakiego używacie sprzętu do mierzenia temperatury? Bo ja będąc jeszcze w ciąży wpadłam na iście genialny pomysł i kupiłam termometr w smoczku... a moje dziecko jest bezsmoczkowe ;-)

Martusia ile bilety do zoo u was kosztują?

Cennik Biletów

termometr w smoku tez mamy :)

ayni kocham te Wasze rytualy panstwowe
fasolka heh mloda Mamusia sie robisz, super, ze Dzidzia nastepna :)
Lilijanna caly czas na krzywej i to mocno krzywej jestesmy
perell Twoj Maluszek spi w krotkim rekawku? hih ja mam smoczek elektroniczny zwykly tfuuuuuuuuuuuu termometr mialo byc
verita siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil

reklama
Fasolka35 - osz Ty, ja mam problem ze zdecydowaniem się na seks, bo we łbie kalkuluję, że to oznacza późniejsze iście spać, a jak już dojdzie do skutku to mi tak dobrze, że żałuję, że nie częściej. Ech kobieta być. :-p

Tygrysek - to szukaj tej prostej ino chypko. :tak:

perell - ja mam zwykły termometr elektroniczny za 3 PLN. Mam też strzelający w głowę, ale używałam go dwa razy, wściekła, że tyle kasy wydałam :confused2:
martusia - ważne, że wyprawa mimo wszystko udana :tak:

U nas wczoraj +12 stopni i mżawki, dzisiaj nie wiem ile stopni, ale pewnie podobnie jak wczoraj, no i mżawki ponownie. :confused2:

Do góry