reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Hej! No to wedle prośby Axarai napisze co u nas. :cool2: Ząbkowanie do potęgi N-tej! :hmm: Wiem, że nie jeden Adrian tak boleśnie je przechodzi i współczuję wszystkim tym dzieciaczkom, które tak muszą cierpieć.:-( Dziś doszło już do tego, że odmawiał cycka przez 12 godzin. Zjadł pół 1/3 słoiczka obiadku, 3 łyżeczki owoców i pół kubeczka jogurciku. Wypił 100ml herbatki. To tyle przez 12h. Cały dzień marudny nic mu nie pasuje. Ostatecznie przypomniał se o cycku o 19 i o 21 po kąpieli, po czym poszedł spać. Cały dzień gryzł gryzł i gryzł, moje palce, gumowa szczoteczkę do zębów, schłodzoną marchewkę i 2 gryzaki i wszystko co napatoczyło mu się pod rączki.:growl: Zalegający katar dalej ma. Spływa mu do gardła i powoduje kaszel i charczenie. Wszyscy lekarze (3) mówią, że to nic groźnego.:eek: Trwa to już 6 tygodni.:oo2: Zastanawiam się nad skonsultowaniem tego z kolejnym lekarzem, bo dla mnie to NIE normalne. Od niedzieli Adriano siedzi sam.:-D Poza tym ładnie już przekręca się z plecków na brzuszek i pełza do tyłu, a raczej ślizga się po panelach ;P Umie tez "kosi kosi", a teraz jestem na etapie uczenia go papa.:-p Ile wazy i mierzy nie wiem, bo ciągle zapominam go zmierzyć, a kontroli jeszcze nie mieliśmy a powinniśmy już niedługo mieć bo tu są między 7 a 9 miesiącem. To by było na tyle u nas. Zaglądam tu czasami, ale na pisanie jakoś weny brak. Często wpadam na Galerię i powiem, że rosną nam dzieciaczki oj rosną :tak: Nim sie obejrzymy, będziemy świętować roczek :-) Fasolka uwielbiam patrzyć jak Twój piesek tuli się do Pati :happy: Mój puki co, to podchodzi od czasu do czasu i wącha (czytaj: jak pełny pampek albo się ulało :-D). Marlena uwielbiam oczka Twojej córci - są jedyne w swoim rodzaju :rolleyes2:Axarai Twoja Adi jest po prostu cudna, ślicznie wygląda w tych kolczykach :tak: i tak jak mój Adi (hehe) uwielbia bajeczki. Mój to już nałogowiec. Często wyłączam TV, bo nic do niego nie dociera tak ogląda :-p Lilijanna jak czytam co wyprawia twoja Weronisia to jestem w szoku:szok::szok: Stawiam stówę, że będzie pierwszym wrześniowym dzieciaczkiem, który pójdzie na nogi :tak::tak:Wszystkie nasze dzieciaczki są przekochane :wink:Przepraszam, że nie napisałam do reszty dziewczyn, ale słyszę, że dziecko mi w niani kwęka. Dobranoc i słodkich snów wszystkim życzę xxxxxx

Ostatnia edycja:
Bebe85 - brawo za wytrwałość
Martusia - super Oli
anmika - mi Weronika w nocy tak krzyczała + płacz jak w ciągu dnia robiła ćwiczenia i pojawiały się postępy typu, raczkowanie, siadanie itp.
Taycia - idź do lekarza, weekend się zbliża, a dzieci kochają chorować w weekendy, więc niech zobaczy go.

Wszystkiego dobrego dla 7miesięczniaków.

Axarai - a Kacowi tak ogólnie, poza tą jedną sytuacją co nie zrozumiał to podobało mu się czy nie za bardzo?
Fasolka35 - super 3/4 spodenki ma Pati.

Lecę do sypialni, bo Weronika coś mi się przebudza i nerwowo śpi. Może odreagowuje to bieganie po ogrodzie. :confused2:

Witam tradycyjnie z kawą;-)pranie sie pierze młoda wygibasy wyczynia na macie:cool2: starsze poszły do szkoły .Ja dzis tradycyjnie uziemiona czekam na kurierow jak co piatek:cool2:ale zeby nie było nudno umowiłam sie z kolezanka ma wpasc na kawe z dziecmi corcia ma 15mies a syn 4 lata wesoło bedzie :cool2::-D łoda od 2 w nocy spała bardzo niespokojnie :dry:obstawiam zeby i wrazenia z dnia....

ZDROWKA chorym :-) i miłego dnia mamuski:-D:-D

Hej:)
A my dziś w końcu w domu.Przez 3 dni kursowałam gdzieś ciągle,zakupy,pogrzeb babci,przychodnia neanotologiczna,więcej zakupów a w domu sajgon.W końcu może ogarnę troche w domu,troche jutro i muszę iśc ogarnąc na moim skalniaku po zimie.Spacerek porządny zrobimy nie muszę się nigdzie śpieszyc:-)
Heh pochwaliłam Marcela że lepiej śpi i dziś znowu cyc częściej:-p
U mnie już 20 stopni,chyba będzie piękny dzionek i Wam też takiego życzę:-)

Zazdroszcze Wam pogody... u Nas kolo +11'C,ale czesciowo deszczowo...

U Mikusia troszke lepiej... tzn. ostatni Panadol dalismy mu o 21.30 (zbil nawet o 37,2'C),ale juz z rana o 7 mial 38,6'C,wiec dalam mu Nurofen. Jest bardzo marudny, poszedl spac juz po 2 h (zazwyczaj wytrzymuje 3h)...

Zobaczymy jak dzisiaj bedzie i jesli bedzie lekka poprawa (tzn. temp bedzie spadala) to nie pojdziemy do lekarza,a jak bedzie nadal rosla pomimo lekow obnizajacych to pojdziemy na pewno ( u Nas lekarze przyjmuja tez w weekendy ;-),bo sluzba zdrowia wszedzie prywatna).

Pozdrowienia!

Hallo Kobitki!!!
Anusienka dzięki za raporcik!!! Cieszę się, że u was ok:-) Moje chłopaki w zasadzie bezobjawowo przechodzili ząbkowanie, jedynie ślinotok był. Ciekawe jak będzie u Adi, na razie nic się nie dzieje, ba nawet się nie ślini. Jej w ogóle ślina nie leci:szok: Wyobrażacie sobie, dla mnie to szok po Kacu i Emilu którzy się ślinili jak stado bernardynów.
Taycia Kaci miał gorączkę przez trzy tygodnie, w tym może 4 dni bez, po 40 stopni, lekarze mówili, że nic się nie dzieje. Masakra. Zdrówka dla Małego.
Beacia ja tez się przekonałam, że nie można mówić dobrych rzeczy o naszych dzieciach, bo zaraz jest odwrotnie. Jak powiem, że Adi ładnie śpi, to potem nie śpi wcale:-)
Lilijanna Młodemu bardzo się podobało, i pewnie jak by pani nie powiedziała, że płakał, to by sam nic nie powiedział. Wszystko mu pasowało, i szkoła i panie. Tylko, że jak pójdzie do tej specjalnej zerówki, a mam wielką nadzieję że tak, to będzie chodził do innej szkoły bo tu zerówki nie ma, a za rok wróci wtedy tu.
Fasolka miłej zabawy w dzieciowym gronie:-)
Już weekend. M wraca z pracy, i będziemy tapetować, no chyba, że jeszcze nie będzie padać to do centrum pojedziemy na spacer, ale niestety wczoraj 30 stopni w cieniu, a na weekend zapowiadają 13 i deszcz:baffled:

Axa - Starszak kiedys mial przez tydzien i to wysoka do 40'C i tez niby nic sie nie dzialo...moze to jakas wirusowka?
Jak zakupy wczorajsze? kupilas sobie cos lub dzieciom?
Ja juz nigdy nie chwalic Malego,bo jest tak jak mowisz... :tak::tak::tak: Nunus juz spi godzine... biedny niech spi. Organizm sie regeneruje. Biedne chore Dziecko :*

reklama
Do góry