reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Hallo Kochane!
Beacia Ty sobie zmień awatar, bo z niego tak śniegiem sypie!:-)
Anmika jedyne co wiem, że jak dzieć ma skazę białkową, a pije z cyca, to niestety, ale mama też ma w tedy dietkę. Szwagierki córka miała 2 lata, i jej przeszło, później już normalnie jadła.
No kochane jutro o 5 rano ruszamy do Pl. Czy ktoś może przyjechać mnie spakować!
Taycia czy Ty możesz mi powiedzieć jak się spakowałaś do samolotu???????? Ja mam 1500 rzeczy!

reklama
Axarai wiem, że powinnam mieć dietę - mówiła lekarka. Od tygodnia zero mleka, jogurtów, serów, czekolady (tu musze się przyznać, że nie mogę odłożyć na 100%:zawstydzona/y:). Właśnie czy coś pominęłam? A co z jajkami?

Ja uwielbiam się pakować na wakacje (z racji tego co mnie czeka) ale Tobie Axarai nie zazdroszczę. Sama jak sobie pomyślę o wakacjach z dwójką dzieci to chyba przyczepkę weźniemy, bo już w zeszłym roku lekko nie było:rofl2:

Axarai - ja nie wiem jak dalismy rade. Mielismy dwa duze bagaze (15 kg i 20kg), 2 podreczne (jeden walizka, drugi duza torba - tam mialam mleko ,butelki ,deserki itp), fotelik do samochodu i wozek.

Nastepne wakacje co najmniej za rok. Toc to bylo szalenstwo! :szok:;-)

Anmika - u Nas skaza objawila sie czerwonymi krostkami na ciele + czerwone, swiecace policzki po zjedzeniu nabialu. Do dzisiaj Starszak jak za duzo go zje to wlasnie widac po krostkowatych policzkach.... :crazy:

Dziewczyna - ja tez od poniedzialku do pracy :confused2:

Anmika u nas byly najpierw tak jak u Was czerwone szorstkie policzki, krostki w zgieciach lokci i kolanek, plamki suche na ciele na brzuszku,wiecznie zatkany nosek i tak coraz wiecej wszystkiego... poprawa jest, nie jem nabialu, slodkiego itd maly dostaje leki, kapiel tylko w czystej wodzie i co drugi dzien w platkach owsianych. Smarowanie mascia na recepte robiona bez konserwantow itd. Ja wczesniej duzoo jadlam mleka i jego przetwory... na testy sa za mali, nam lekarz powiedzial,ze kilka lat bedzie ta skaza ale wyrosnie z tego...

Anmika na testy za wcześnie były by nie miarodajne,można zrobic z krwi ale i tak się raczej nie sprawdzą,robi się przeważnie po 3 roku życia.Z tego co piszesz Twój mały nie ma dużej tej skazy skoro tylko zmiany na policzkach a ty tak dużo tego nabiału jadłaś,ja wystarczyło ze zjadłam odrobinke nabiału a mały był zakrościały,paskudne poliki i pęknięcia za uszami.Ze starszakiem miałam to samo co z Marcelkiem.Nie wyrósł jeszcze niestety ale jest już troche lepiej bo ma okresy że zje i zupkę ze śmietanką przekwaszoną i jogurcik i jest ok ale jak zajada za często to mamy nawroty.Ale przeważnie to dzieci wyrastają do 2-3 roku życia,a czasami i szybciej.
Jeśli to faktycznie skaza a nie uczulenie na mleko krowie to jajka też w odstawkę.Ale może to uczulenie na czekoladę bo to też silny alergen.Odstaw wszystko a jak zmiany z buzi zejdą to wtedy zjedz jajeczko i obserwuj czy ok.
Dziewczyna,Taycia oj dziewczynki współczuję tego powrotu do pracy:-(będzie ciężko maluszki zostawic,ale co począc takie czasy:-(Przykre to bardzo
Ja na urlopie prawie do końca kwietnia a potem na wychowawczy bezpłatny,nie mam pojęcia jak my to zrobimy z jedną pensją boję się pomyslec:-(
Axa to samo dziś pomyslałam że to przez ten głupi awatar:crazy:A pomyslec że jakiś czas temu mi się podobał,chyba cos z głową miałam:-D

Axa już się poprawiam:-)Mam nadzieje że jak jutro wstane to będzie tak w ogródku:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiedziałm, że w krzaczorach siedzicie:-)
Tygrysek walizka Ady taka mała ze szpitala jak się rodziła, moja torba jamnik + Ady spanie(kocyki i takie tam), jamnik M i Kaca. Do tego jedna z żarełem dla wszystkich, i jeden jamnik z duperelami. No i łóżeczko turystyczne. A Kaci jeszcze plecak zabiera z zabawkami swoimi. No lipa nie:baffled: Do samolotu bym się nie zmieściła!
Beacia max 140 może jechać, bo inaczej w czapkę ma. Na autobanie to mało jest:-)
No to Kofane idę spać, ale nie wiem czy zasnę, budziki na 4:30 nastawione:baffled:

reklama
Axarai szczęśliwej podróży Wam życzę! Oby minęła szybko i bezproblemowo! No i czekamy na Ciebie w naszym pięknym kraju, może wiosnę nam przywieziesz?

Do góry