reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

dziendoberek

ja kapie w wanience wkladanej do duzej wanny

wczoraj zostalam podwojna ciocia dwoch maluszkow od dwoch siost mojego m

buziole

reklama
dziendoberek

ja kapie w wanience wkladanej do duzej wanny

wczoraj zostalam podwojna ciocia dwoch maluszkow od dwoch siost mojego m

buziole

No właśnie tak najlepiej kąpać, ale co jak się nie ma wanny, tylko prysznic? Chyba będę go wkładać bezpośrednio do brodzika i napuszczę mu wody, tylko na pewno więcej wody wyjdzie na jeden raz.

Gratuluję Ciociu!!! Zdrówka dla dzidziusiów i ich mam! Ach kiedy to było!

Witam laseczki :-) u mnie snieg lezy ale dzis słonko wyszło i od razu energi wiecej:cool2:do tego mała znowu przespała od 19.30 do 6.30 i matka wyspana i zrelaksowana :zawstydzona/y:;-):-) dobra wiadomosc dostałam wczoraj moja przyjaciołka zafasolkowała i bardzo sie ciesze :-D no i nareszcie wracaja do kraju na stałe i bede ja miała blisko :-)

Moja kapie w małej wstawionej w duza i tak bedzie sie kapac jeszcze bo mam wanne duza rogowa i wody duzo trzeba aby ja choc troche zapełnic:cool2: a chlapie bardzo ale co tam powyciera sie kafle a dziecko mega szczesliwe :-D

Szkoda ze Patrycja całkowice zlikwidowała kato ale wiadomo dzieci najwazniejsze ,ja co prawdo ostatnio nie za czesto pisze ale wpadam i czytam nie wybieram sie nigdzie stad chyba ze mnie same wykopiecie:-p;-):-)

Miłego dzionka :-) i niech wkoncu ciepło sie zrobi nooooooooo:cool2:

Ja się razem z małą kąpię w dużej. Tzn. wchodzę i najpierw ją myję, popluska się a potem M ją bierze do spania a ja się mogę spokojnie wykąpać. A płyn leję jej 2 nakrętki. Czasami też wstawiam małą wanienkę do dużej.

Co wy robicie, że wasze dzieci całą noc przesypiają?????????????

tez bym chciala wiedziec czemu spia cale noce a mja jak noworodek :-):-)
Jak masz prysznic to moze wieksza miske okragla.
Ja moja czesto pod prysznicem myje, zwlaszcza rano jak sie obkupka, przyzwyczaila sie juz.jak bedzie stac bedzie jeszcze lateiwj bo teraz jedna reka ja trzymam a droua prysznic i ciezko umyc dokladnie.

Ja już trzeci raz piszę bo laptop coś nawala. Musze formata mu zastosować bo cierpliwość mi się skończyła.

My też mamy prysznic otwart bez kabiny czy brodzika i chyba kupię wielka miskę i będę kąpać na siedząco. Zazdroszcze wam tych wanien... tutaj wanna to luksus!

Jasminum widzisz mój to się chyba przysluchal mojej rozmowy z panią doktor. Ponarzekalam ze kiedyś ładnie sypial a teraz sie budzi na mleko itd i na nastepny dzień już się nie wybudzil haha i tal do dziś. Może porozmawiaj z baby? U nas to chyba z przezwyczajenia się budził po burzliwym okresie tak mu zostało.

Moje dziecię też się budzi i sama nie wiem już czy z głodu czy .... no właśnie czemu?
Tym bardziej, że przed spaniem opróżnia dwie piersi (które wczoraj były naprawde pełne, bo jadł podwieczorek więc mleko dostał rzadziej) i za 3 godziny już się odzywał. Próbowałam mu włożyć smoczka, za nic sobie nie dał. Dopiero jak go wzięłam do łóżka, to wziął smoka i usnął. I spał kolejne 3 godziny (czyli 6h bez picia) ale kolejna pobudka była za 2 godziny na piciu i później znów za 2 i już smok wtedy nie pomógł. I tak jeszcze za każdym razem gdy uda mi się oszukać go smokiem zastanawiam się czy nie jest głodny.
Ja chyba za dużo myślę, ze Starszakiem tak nie miałam, tylko on był całkiem inny. Jak tylko skończył 2 miesiące to budził się w nocy tylko raz do picia i tak już zostało, w ogóle dużo spał, w dzień też. No ale każde dziecko inne. JA zawsze się pocieszam w takiej chwilach, że najważniejsze by zdrowe były nasze dzieciaczki. Resztę przeżyjemy i jeszcze z sentymentem będziemy wspominać.
Ja mam prysznic duży, zamykany, mogę włożyć do niego wannę bez problemu, tylko tak po skosie, więc trochę gorszy dostęp będę miała, ale chyba zacznę tak robić, bo zabraniać dziecku pluskania to bezsensu.
A wanna też mi się marzy, choć 8 lat temu, gdy robiliśmy remont dobrowolnie się jej pozbyłam - jaka głupia byłam!!!
Powinnam się wziąć za sprawozdanie, które muszę zrobić do pracy, ale weny i chęci brak, wolę siedzieć na BB. Może ja też powinnam konto zlikwidować?

Ostatnia edycja:
reklama
Animka sily, Ja tez sie pocieszam ale ze blizej juz konca tego wstawania w nocy w koncu to juz prawie pol roku, przeciez nie beda wstawac do 10 lat ??:szok: U mnie z synem tez bylo inaczej ale nie powiem ze lepiej po prostu spalam z nim ale teraz juz tego bledu nie popelnie. Dzis w nocy mala przez godzine marudzila,plakala za kazdym razem jak ja do lozeczka dawalam. Posadzilam ja i ona zasypia na siedzaca a co ja klade do w placz. W koncu polozylam ja na brzuchu i usnela, to dalam ja na bok podparlam misiem i jakos pospala te 2 godzinki. Ja nie wiem czy ona glodna czy spac nie umie jeszcze?

Do góry