reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

stokrotka z ta piwnica to mi chodzilo ze moze tam wozek
ayni mi nikt nie mowil ile mleka ma pic
malenstwo gratki zabkow
palma mua lof ju

reklama
Oliwier się chyba naprawił w końcu :D

dziś mnie zaskoczył. wzięłam go na kolana do lustra buzią żeby poćwiczyć z nim a on się oparł rączkami o kolanka i sobie siedział tak całkiem przez parę chwil. potem już na brzuszku był i się podniósł rączkami i dupką do czworaków :) ale oczywiście mama tak była zaskoczona że zapomniała z wrażenia że w telefonie ma aparat :(

Ayni to wagę urodzeniową Adaś też miał ładną i teraz duży chłopak się szykuje ;)
Jasminum znajoma mojego męża urodziła niedawno synka chyba z półtora miesiąca temu i on jest tylko na piersi, co 2h je, i prawie 6kg już waży :szok: także jest różnica...
Tygrysek ale w piwnicy to ja bym nie trzymała wózka, nawet na noc. nasz wózek stoi w domu, w korytarzu, złożony.

boże, wieje tak, że mało dachu nie zerwie :szok::szok:

no hej ;)
wróciłam z miasta a tu taka niespo:
dzidziuś wykąpany, zajadał mleczko. dąłam tylko antybiotyk, i hesia padła.
bylo super, Helenka się wybawiła na maxa, ze w samochodzie padła. weszlismy do domu i padła do wyra i spią oboje. ale luzik ;)

Martusia - Guciu lepiej, gorączki nei ma. jest nieżle...

Ayni mój dzieć już też taki duży. Waży 9300g, a przy urodzeniu miał 3500g, więc on podwoił swoją wagę i jeszcze trochę :-D Też jest tylko na piersi, no i od miesiąca coś tam podjadamy, tzn. mamy mniej więcej jeden posiłek stały.
A mój Starszak urodził się z wagą 3300g, a już jak miał 6 tygodni to ważył 5400g. A teraz jest chudziutki i waży (tylko) 23 kg.Myślę, że naszym malutkim nie trzeba ograniczać mleka. Bo przecież jeśli dziecko jest na piersi to i tak nie wiadomo ile pije i jak można te porcje zmniejszyć? A mój np. zazwyczaj pije po 3 minuty, więc ciągle się zastanawiam ile zdąży wypić i wydaje mi się, że niewiele.

Marlena78 nie martw się, przynajmniej ręce Ci się szybko nie męczą, jak nosisz Małą :-). Poza tym to dziewczynka, więc jest szczuplejsza :-D.
Perell ja też tęsknie za latem, albo choć za wiosną. Już mam dosyć tej kurtki, czapki i jeszcze rękawiczki - i wózkiem nie mogę przejechać, bo niektórzy chodników przed domem nie odgarniają. A przecież za 2 tygodnie święta!? Masakra, pójdziemy do święconki w śniegu? :baffled:

Dziewczyny a mój Mały ma od około 1,5 tygodnia szorskie policzki, raz mniej, a raz mocniej, ale ma. Tak myślę, że to od jedzonka, ale szczerze nie wiem od czego konkretnie, może od słoiczka, bo tak mi pasuje mniej więcej. Wiecie jak się można tego pozbyć, czym posmarować?

Marlenko wiesz jak Oli jadł - 180ml co 3h i po nim też nie bardzo widać że tyle je. i zawsze mam słuchanie od pediatry naszej od szczepień że mało przybiera...
Perell śnieg ujdzie ale ten wiatr straszny ;/
Palma a Nataszka znowu daje w kość?

Ostatnia edycja:
Martusia Oli teraz tez duzy:tak:wg mojej :tak:Mnie bardzo to dziwi ze Ona teraz tak ladnie je a waga stoi ,to co Ona tyle kalori spala...dzisiaj znowu kupke ,siuski do badania dalam ostatnio bylo wsio ok

Anmika moja tez ma suche, ja stawiam na suche powietrze , chociaz i czasem jakies pryszczyki sa uczuleniowe tak jak dzisiaj (chyba zoltko) do obserwacji

reklama
Anmika to może być powietrze albo coś uczula dziecia.
Marlena bo ja uważam że jak dzieci są ruchliwe bardzo (jak mój Oli) to spalają to zaraz. a jak jeszcze tendencja do ulewania to już w ogóle. ale mam nadzieję, że teraz jak już Oli minął ten nieszczęsny 3 centyl wagowy to da mu spokój w końcu... no i badania nas znowu też czekają...

Do góry