reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

martusia czemu nie w piwnicy?
u mojej mamy jest calkiem zadbana wozkarnia i wszyscy tam wozki trzymaja
nawet śp. sasiad zrobil podjazd do wozkow

reklama
bo w piwnicy, jeśli jest gdzieś pod mieszkaniami w dole głęboko, nie dość, że pleśń, grzyby, szczury, myszy to zwyczajnie tam śmierdzi. piwnica nie jest miejscem na wózek, chyba że bardzo czysta.

wózkarnia a piwnica to dwie inne rzeczy.

Też jest tylko na piersi, no i od miesiąca coś tam podjadamy, tzn. mamy mniej więcej jeden posiłek stały.
Bo przecież jeśli dziecko jest na piersi to i tak nie wiadomo ile pije i jak można te porcje zmniejszyć? A mój np. zazwyczaj pije po 3 minuty, więc ciągle się zastanawiam ile zdąży wypić i wydaje mi się, że niewiele.

Anmika,ja cyca dawalam tylko przez 4 miesiace, a potem juz mm. Na cycku slabo przybieral i byl ponizej przecietnej. Dopiero na sztucznym mleczku tak szybko przybral.
To co oni mowia, to tylko porady, a wiele mam po prostu robi po swojemu. Wiadomo, ze dziecko nie zawsze je tyle, co pisza na etykiecie/ schemacie.
Moj Adas glodny napewno nie bedzie chodzil, jesli bedzie chcial jesc w nocy to nie widze przeszkod, zeby mu nie dac, no ale w wieku 9 miesiecy przy 5 porcjach mleka to moze juz bym sie zaczela zastanawiac...

Najbardziej to sie zirytowal moj maz :-D juz od razu sie uniosl, ze dziecku ktos mleka zaluje:rofl2:

Co do polikow, jesli Szymus nie ma innych niepokojacych objawow, np z trawieniem, jedzeniem itd to nie przejmuj sie polikami, u nas tez tak bylo i u kolezanki, po kilku razach smarowania kremem po polikach ani sladu. Po prostu sucha skora. Ja mam masc nagnietkowa, ale chyba kazdy krem dla bejbisow bedzie dobry.

Martusia milo sie czyta takie dobre wiesci! Moze O. mial jakies gorsze dni?
A coz, pediatrzy juz tacy sa, tylko ich wykresy interesuja. Chociaz ja bardzo lubie moja pediatre, za to nie lubie jednej pielegniarki, stara baba pieprzy czasem takie glupoty ze ostatnio myslalam , ze z siebie wyjde. :confused2:

Martusia a ja mam zawsze słuchane że mój za dużo je.. A 6 tyg temu dostawał tylko cycka ;-) Więc nie wiem co mi powie teraz gdy dostaje słoik dziennie i kaszkę na noc..

Mam pytanie, jak wasze dzieci pokazują wam że chcą jeść? Bo mój mi 'kaszle' na cycki hahaha ;-)

Ja tylko na chwilkę. Padam na twarz. Cały dzień za zakupach spędziliśmy. Młoda obkupiona, mamusia i tatuś też, obczaiłam wózek który mam zamiar kopić, leciutki, super jeździ i na 100% bierzemy, ale w PL bo taniej :tak::-D

No i oczywiście nie mogłam zapomnieć o naszym Półroczniaku Adasiu, Wszystkiego Najlepszego Smyku Rośnij Zdrowo
images.jpg
Dobranoc !

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    8,7 KB · Wyświetleń: 84
Perell ale sie usmialam :D

Maly kiedys po prostu "obgryzal" nerwowo piastki i szukal buzka, ale te czasy juz dawno minely. Teraz jak marudzi, to wsadzam mu zgietego palca do buzi i jak zaczyna ssac jak najety to znaczy , ze glodny, a jak nie, to po prostu chce cos innego .

Pare razy cos tam szukal po moim cycku, a ja sie smialam z niego, ze wczesniej nie chcial stamtad jesc a teraz sobie przypomnial a tam juz nic nie ma :-D Jak jeszcze karmilam i przyjechala moja mama to tez sie do jej cyckow przystawial :-D

Dobranoc :)))))))))))))))

Kasiu dziekuje bardzo :*
I co ? Zdecydowalas sie na tego Moodda czy cos innego jeszcze wymyslilas? Cos taka tajemnicza :D

Ostatnia edycja:
A ja właśnie nie do końca potrafię stwierdzić, kiedy chce jeść. Raczej daję mu tak schematycznie, mniej więcej o stałych porach (jeśli się uda) albo bo idzie spać lub idziemy na spacer. Jak chcę go nakarmić, kładę go na łóżko, na poduszkę i jak on widzi, że ja się już rozbieram i zbliżam do niego to pyszczek ma już otwarty. :-D A jakbym z jakiegoś powodu przeciągała, to już się denerwuje. Tylko zdziwiona jestem, że on tak krótko pije, tak jak pisałam 2-3 minuty. Dziś pił raz przez 5 minut :szok:. Chciałabym wiedzieć z ciekawości ile on przez ten czas wypije.

Za to ostatnio Mały zaczął wyraźnie pokazywać, kiedy jest zmęczony. Trze oczka i tak się wtula we mnie - pocieszne to i takie cuuuuuuuudowne.

Pochwalę się, że (o ile nic się nie zmieni) w niedziele jedziemy na taką sesyjkę zdjęciowo do chrzestnej Małego. Jej psiapsiółka jest fotografem i będziemy się opstrykiwać. NIe będzie to całkiem profesjonalnie, bo w domu, ale mam nadzieję, że fajnie będzie. No i niezapomniana pamiątka.

Dobranoc dziewczyny!!!!

Cześć dziewczyny!
Wszystkie jeszcze śpią, odpoczywają, czy może już sprzątacie?
Moje mniejsze dziecię obudziło się o 5.20 :baffled:, ale na szczęście raczyło jeszcze zasnąć. Pobudkę zrobił o 6.30, a Starszak 10 minut później. Och tak pospać do 8!!! Marzenie, ale w sumie sama matka jest sobie winna, po co chodzi spać o północy? Wczoraj pierwszy raz mi się zdarzyło, że nie słyszałam Małego w nocy. M mi go podał do łóżka i budzi mnie, a ja w ciężkim szoku. Kompletnie nic nie słyszałam. No nic, trzeba chatę ogarnąć. :cool:
Życzę miłego dnia.

Martusia a ja mam zawsze słuchane że mój za dużo je.. A 6 tyg temu dostawał tylko cycka ;-) Więc nie wiem co mi powie teraz gdy dostaje słoik dziennie i kaszkę na noc..

Mam pytanie, jak wasze dzieci pokazują wam że chcą jeść? Bo mój mi 'kaszle' na cycki hahaha ;-)

moja jest wtedy marudna, zaczyna stękać i kwękać a jak zobaczy butlę lub słoiczek to się uspokaja i czeka zniecierpliwiona a jak zbyt długo to trwa zanim jej dam to o matko, dziecko wyje bo z głodu umiera. Ale przeważnie mamy mniej więcej stałe pory. Zawsze coś zje, a jak jest mniej głodna to po prostu mniej zje i tyle,a jak za mało to dorabiam.

reklama

Tak moja tez mi daje znaki, zaczyna tak smiac sie gardlowo tak ze nie pomyslisz tego i patrzy na biust, co zabawniejesze syn mial ten sam rodzaj smiechu wiec jak ona to zrobila po raz pierwszy ok miesiaca zycia tobylam pewna ze jesc chce :-D

Do góry