reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Czy moje dziecie jedyne zostało co się nie chce przewracać. Nie chcę wyolbrzymiać, ale martwię się już. No nic, jutro idziemy na szczepienie to zapytam lekarki, co i jak. Mam nadzieję, że taka jego "uroda", bo mam już teraz stracha :-(.
A moje dziecię urodziło się 12 września, więc myślałam, że dziś na suwaczku wyskoczy 6 miesięcy, a tu zonk! :baffled: Bo te suwaczki liczą w dniach i przez skrócony miesiąc luty brakuje mu 2 dni. Też tak macie?

Ostatnia edycja:
reklama
heloł :)

Katarek to wynalazek numer 1 ... mamy już od Beniamina :) MEGA !!!

My dziś do 7.00 spaliśmy bo Beniamin obudził wszystkich :D... ale Leo zjadł i poszedł się skimać... teraz gada na macie :)....

Zdrowiejcie dziewczyny i niech już dzieciaki nic nie łapią, bo to dopiero do głowy można dostać... a u nas znowu ZNOWU śnieg pada ;(

Anmilka pokazuje idealnie 6 miesięcy... Więc wszystkiego najlepszego dla kolejnego PÓŁROCZNIAKA :D

super z tymi pierwszymi slowami u nas jest "tata"

ayni ja mam niebieskie rolety
anmika no wlasnie naaaaaaaaaaaaaaaaj moj tez jest z 12 wrzesnia i wlasnie bez sensu z tym suwaczkiem
czekajjjjjjjjjjjjjjjjjj wskoczylo 6 miesiecy ze ma dzis

Tygrysku ja też zyczę Twojemu Jaśkowi wszystkiego najlpszego, zdrówka przede wszystkim. Życzenia zdrówka i radości dla Wszystkich sześciomiesięczniaków!!!!
Tygrysku Tobie ładnie wyskakuje 6 m-cy a mi nie :baffled:

Taycia-[/B] tak popatrzyłam na Twoje suwaczki i jeśli dobrze wyliczyłam to między moimi bobasami prawie że taka sama różnica będzie :-) I teraz mnie pociesz że to nie takie trudne i da rady się ogarnąć :-D:-D

Powiem Ci,ze ja bardzo sie ciesze,ze dzieci sa w tak malej roznicy wiekowej. Ma to oczywiscie swoje plusy i minusy,ale ja dostrzegam wiecej plusow. Czasami dadza mi popalic...ale da sie zyc. Wiekszosc czasu sa latwi do ogarniecia, maja wspolna drzemke w tym samym czasie dzieki czemu moge chwile odsapnac,a najbardziej sie ciesze,ze Starszak nie byl na tyle duzy by zrozumiec,ze byl kiedys jedynakiem i dostosowal sie do nowej sytuacji szybko + beda jak bracia blizniacy beda sie w to samo bawic,wiec jeszcze 2-3 lata i bede miec spokoj...no chyba,ze zapragniemy dla nich siostrzyczki :tak: lub 3 Muszkietera ;-)

STO LAT DLA POLROCZNIAKOW!!!! DUZO ZDROWKA !!!

witam sie sniadaniowo. Im jasniej sie robi z rana tym wczesniej wstaje moj ksieciuniu, dzis o 7.00 rano... Z godzine pobawi sie u siebie w lozeczku, ale co chwile krzyczy, spiewa, kopie nogami , przewraca sie tam, dzis dal koncert mniej wiecej taki : "Ada ada ada ada" ! Nie wiem czy wspominal ktoras z Adek stad, czy probowal sie nauczyc swojego imienia :D Mamamama i babababa juz mu sie znudzilo. Czasem zadaduje i gugu jest ponadczasowe i nie wychodzi z mody.

wasze pociechy tez wczesniej wstaja ? macie mocno pozaslaniane okna?

Hania wstaje między 5 a 6 i po godzinie lub dwóch ma jeszcze godzinną drzemkę. Ja okien w ogóle nie zasłaniam, ale ona tak wstaje nawet jak jeszcze jest ciemno na dworze więc nie ma to większego znaczenia.

Czy moje dziecie jedyne zostało co się nie chce przewracać. Nie chcę wyolbrzymiać, ale martwię się już. No nic, jutro idziemy na szczepienie to zapytam lekarki, co i jak. Mam nadzieję, że taka jego "uroda", bo mam już teraz stracha :-(.
A moje dziecię urodziło się 12 września, więc myślałam, że dziś na suwaczku wyskoczy 6 miesięcy, a tu zonk! :baffled: Bo te suwaczki liczą w dniach i przez skrócony miesiąc luty brakuje mu 2 dni. Też tak macie?

Może spróbuj z nim troszkę poćwiczyć te przewroty, może musi załapać o co chodzi. Spróbuj postawić obok niego lustro, jak leży na pleckach, przewróć go na boczek i pokaż odbicie, może to go sprowokuje do obracania się, najpierw na boczek potem na brzuszek. Hania szybko zaczęła się przewracać, jak ją kładłam w łazience na przewijaku bokiem do lustra to tam kukała.

No ja pocwiczyłam z Marcelkiem i potem raz dwa szło...niekiedy trzeba dziecku pokazac aby załapało ;)

Ja lubie jak jest ciemno także rolety mus u nas :))

reklama
Mój Mały przewraca się na boczek już od jakiegoś czasu. Tylko na brzuch nie bardzo. Ćwiczę z nim już długo, tzn. po trochę każdego dnia. W lewą stronę jak go popchnę to daje radę, ale sam jak leży to nie bierze się za przewroty w ogóle. Odwraca się na bok po zabawkę a pupa mu zostaje. Albo podnosi nogi do góry i odwraca się na bok, puszcza nogi i wraca do leżenia na plecach. Lustro ma na macie i wykrzywia się nieraz do niego niemiłosiernie, ale do przewrotów nie zachęca :baffled:. No nic będziemy próbować dalej, może on po prostu taki leniuszek? Mam taką nadzieję.

edit: Tygrysek to jak to zrobiłaś, że wyskakuje Ci w suwaczku że Jaś ma 6 miesięcy? Czemu mi tak nie wyskakuje?

Do góry