reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

monaliza zuch brawo

reszcie nie odpisze bo padam

eh zazdroszcze babc do pomocy, zazdroszcze, cencie bo to wielki Skrab, ja to bym mogla pojsc do pracy jedynie biorac Maluchy pod pache hih :baffled:

aaa wiecie co dzisiaj odkrylam lustra w przymierzalniach sklepowych pogrubiaja ;-):-D:-D

reklama
WITAM!

Tak teraz to ja musze kilka razy podchodzić i "ratowac"dziecia bo poturla się tam gdzie nie ma :D

CLOUDYNKO no ja też nie moge się nadziwić no ale jak wiemy dzieciaczki sa różne ;)

Witam z łóżka jeszcze. Fakt babcia to by sie przydała zwłaszcza na obczyźnie gdzie jesteśmy sami . Tak sobie myślę dobrze że chociaż syn w miarę duży że sie moze nią zająć ale ja zawsze powtarzam to nie jego dziecko więc nie jego obowiązek. Zresztą ja wnuków też nie zamierzam nianczyc. A jak będzie czas pokaże.
Moja się nie turla, nie przewraca,jedyne co to w kółko kręci ,i wczoraj spelzla z kocyka na dywan .

Monaliza jakieś antybiotyki można brać, gdy karmisz. Ja brałam w grudniu, jak byłam chora, ale miałam mega zawalone gardło, bolało że spać nie mogłam. A jeśli masz tylko gorączke to może jeszcze poczekaj? W sumie to każdy antybiotyk w jakimś stopniu przenika do mleka matki (może w najgorszym przypadku spowodować uczulenie u dziecka i konieczność odstawienia od piersi), ale czasem lepiej wziąć gdy nie ma innego sposobu. Ja sie naczytałam dużo o tych antybiotykach, bo byłam zrozpaczona że muszę brać i zaszkodzę Małemu, ale w konsekwencji wyczytałam, że przenika w bardzo niewielkim procencie i większą szkodą byłoby przestać karmić.

Sorki, że nie odpisze Wam, ale nie wiem w ogóle co u Was, bo nie czytałam. U nas choróbsk ciąg dalszy. Starszak ma straszny kaszel, katar wrócił i gorączka. Mały ma katar (byłam u lekarza, na szczęście osluchowo ok), w nocy nos zapchany na maksa, chyba spływa mu do gardła, bo aż się krztusi, spać nie może przez to. Stosuje tylko wodę morską, te krople Euphorbium mogę mu dać? Mam gruchę do wyciągania smarków, ale kiepsko mi idzie. Czy ten aspirator frida faktycznie jest lepszy? Dostanę go w aptece?
Acha i na dodatek gardło mnie boli i mam katar. I sama w domku, bo akurat M ma dziś pracującą sobotę :no:.
Zdrówka!!!!

Patrysia ten antybiotyk ze względu na torbiel jaki miałam na korzeniu zęba, który mi wczoraj wyrwali. Lekarz się wczoraj wstrzymał ze względu na to, ze karmie, ale dostałam gorączki wiec muszę do niego zadzwonić a nie wiem co mam mówić. Oni się tu nie znają bo mało która kobieta karmi piersią.

reklama
Do góry