reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

No tak moje dziecko turla się i turla po macie gdzie nagle płacz i patrzę a dziecie na deskach lezy :/ musiał główką przy przewrocie uderzyć o podłogę...szkoda że te maty nie sa na pokój :D :p

reklama
A ja sie ucieszylam , a potem mi mina zrzedla... Posadzilam Adasia na podlodze, z tylu dalam poduszke jakby mial glowa rypnac i siedzial tak dosc dlugo bez pomocy i podparcia a potem sie naczytalam w necie ze dziecka nie wolno ZMUSZAC i takie tam :confused: a ja tylko chcialam zobaczyc

Ayni ale gdyby nie był gotowy to by sam nie usiedział tylko by fiknoł od razu ....a pozatym to dzieci ok 6 mies siedza same juz czesto nie mylic z samodzielnym siadaniem bo to dopiero ok 10 miesiaca ...przypomnialo mi sie jak Szymon nauczył sie sam stawac w łozeczku miał 7/8 mies wsac umiał ale juz usiasc spowrotem nie i wygładało to tak ze wstawał w łozeczku chwile postał i płacz bo mu juz nudno ja go sadzałam a za piec min to samo stoi i tak kilkadziesiat razy:-)

Ostatnia edycja:
Hej hej. U nas noc kiepska. Płacze i krzyki,a pobudka o 6...teraz śpi. I dziś Kac konczy pół roku! Jej...jak ten czas szybko leci. Dokładnie o tej porze pół roku temu wylądował na moim brzuchu :-)

GRATULACJE !!! jejku już kolejny półroczniak, a moja 5 dziś skończyła :p

Cloudynka, Gorgusia & Kasieq, najlepszego dla dzieciakow :*

Tygrysie ty to zawsze tak subtelnie cos napiszesz, az sie kazdy inny moze milo poczuc z tym "cudowaniem" . :confused:

Moj M wrocil z nocki i mowi do mnie ze przydal by mu sie wieczorem masaz plecow, a ja na to, ze mi sie przyda jutro spanie do 10.00 :-D Cos czuje, ze kazdy w potrzebie i sie dogadalismy hadlowo :-D Nie moge sie doczekac. Marzy mi sie takie spanie, ze wstaje sama z siebie bo juz mam dosc spania. :sorry2:

Dziewczyny a teraz z innej beczki. Czy kazda ma cos wiecej na wadze podczas okresu i kiedy wam schodzi? Bo to moj pierwszy okres od 1,5 roku i nie pamietam juz :-D niby dzis 3 dzien ale czuje sie nadal jak balon..

Dziękuje:tak::-) Niestety u mnie schodzi dopiero pod koniec, a na dodatek mam straszne bóle w czasie owulacji:baffled::confused:
Oliwka ciagle spi ale juz nic nie oddaje ani gora ani dolem :-D

a Jas od wtorku mowi ciagle TaTa i m dumny chodzi oczywiscie nieistotne jest dla m ze maly to nieswiadomie mowi :baffled:

kasieq fotki rewelacyjne, a w samolocie nie trzeba miec pasow? i mala mogla tak sobie lezec? pytam z ciekawosci bo ja nigdy w samolocie nie bylam :zawstydzona/y: podrozowalam tyko kilka razy do Szwecji i zawsze promem
patrysia tak kupilam stwierdzialm ze za 25zl moze byc heh, a ze ja jeszcze dwojke planuje to sie przyda, Jas uwielbia za nozki sie ciagnac, podciagac nogawki od spodni i ciagnac skarpetki, za to przewraca sie tylko z brzuszka na plecy i z plecow na boki ale na brzuch juz nie
fasolka gratki uzebiebia
Lilijanna o chlebek prosimy
gorgusia naj dla Synka
ayni no bo mi slowa zabraklo i tak napisalam "cudowanie" sorki :zawstydzona/y:;-)ja tez marze zebym sie kiedys sama obudzila a nie zostala obudzona

Tygrysku pasy trzeba mieć tylko podczas startu i lądowania wtedy też maluszek musi siedzieć na kolankach u rodzica.

Tygrys no tak wlasnie myslalam, ze tak niechcacy, bo znow sie poczulam jak Niezidentyfikowany Obiekt Latajacy czyli UFO badz tez nawiedzona :-D

Kasieq, jeju, ale ty szczupla jestes, Tobie to juz nic nie potrzeba, ciazy w ogole po Tobie nie widac, ale Ci wyrosla Lenka, no no , ale zgaduje, ze troche po tatusiu jest z twarzy?

Ja tak sie zastanawiam czy na pozna wiosne moglabym juz kupic spacerowke jakbym miala do PL podrozowac bo moj wozek tez ciezki i mase kombinacji bym miala

Dzięki za komplement :tak: Może wyglądam bo się dobrze kamufluje.. heheh... ale brzuchol jest jeszcze taki na 3 miesiąc ciąży i w bioderkach siedzi tłuszczyk a na wadze 70kg:shocked2::angry::szok::baffled:

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych Maluszkow! Sto lat!

Kasieq - dokupiliscie dodatkowe miejsce zebys mogla dzidzie spokojnie polozyc? my lecimy za miesiac i ja nie wiem jak to bedzie. Starszak wysiedziec nie moze 2 minut,a Mikus ostatnio tez tylko z nim chodzic na rekach. Wspolczuje wszystkim lecacym ,a w szczegolnosci siedzacych obok nas ... :-(

Tygrysek - moje dziecko nadal nie wie co to sa nozki :-) za ciezkie zeby podnosic :tak:

Od wczoraj meczymy sie z biegunka. Kaszle juz mniej to teraz biedny sie meczy z kupa. Ach , szok normalnie... A Starszak znowu psika... ja zwariuje...
Pozdrowienia!

Nie dokupowaliśmy miejsca. Po prostu samolot nie był pełny mogliśmy sobie zająć 3 miejsca:)

Nie odpisze bo ledwom zywa. Od wczoraj odezwal sie bol zeba, ktory byl juz do usuniecia w czasie ciazy. Na 11.45 moze sie wcisne do dentysty. Mam sraczke ze strachu. :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Monaliza dasz rade! Oby to była sraczka tylko ze strachy bo tu dziewczyny straszą jelitówką. &&&&&&&&&&& za dentystę!!!

A ja sie ucieszylam , a potem mi mina zrzedla... Posadzilam Adasia na podlodze, z tylu dalam poduszke jakby mial glowa rypnac i siedzial tak dosc dlugo bez pomocy i podparcia a potem sie naczytalam w necie ze dziecka nie wolno ZMUSZAC i takie tam :confused: a ja tylko chcialam zobaczyc
Od jednego razu nic Mu się nie stanie, ale fakt należałoby poczekać, aż dziecko samo będzie gotowe. Choć tak jak Fasolka pisała, ja jak wczoraj też z ciekawości "posadziłam" Weronikę to ta od razu bach na plecy. :-)

Ayni nic się nie bój, ja też kilka razy moją posadziłam, ale ona zamiast do tyłu to do przodu po zabawki sięga i na brzuchy ląduje:-D

Cloundynka, ja to Ciebie chyba myslami przywolalam, ciesze sie, ze zagladasz!
no widzisz... to już wiem co mnie dzisiaj tak wołało "wejdź na foruuuum..." :-D;-)

zaraz walne m komorka o sciane zostalam z malym zeby ten sie wyspal patrze a on nie spi tylko na tel gra ku....wa

Lotka fajna ta butelka, tylko szkoda, ze mala, a nie wieksza bo zaraz za mala bedzie bo moj tylko mleko pije nic wiecej, my ogolnie uzywamy aventa tylko ten starszy typ
ja tak jak Ty bede gluten z chlebkiem wprowadzac nie pamietam zebym cos Oliwce "cudowala"
Cloudynka gratki za sesje i powodzenia w mgr,jeszcze troche i bedziesz Pania mgr ;-), a z kim Mala zostaje jak Ty do pracy?
anmika lacze sie w bolu dokladnie mam tak samo (tylko mnie jeszcze zab boli ;-)) doskonale Cie rozumiem jak Oliwka byla mniejsza to jeszcze babcia byla na chodzie i mogla mi pomoc a teraz juz niedomaga i musze dac rade sama, zdrowka,mnie tez to boli, ze nie moge byc na 100% z mala, no bo jest maly a w jeden pokoj ich nie wpuszcze :crazy:
anusienka sasiadka nie ...;-)
kasieq no polska rzeczywistosc, co do zeba to placilabym 150zl gdyby poprzednia dentystka nie chciala oszczedzac i mi go nie schrz...popsula :wściekła/y:a tak 450zl lub rwanie
DOBRANOC ;-)
Tygrysku, z teściową Zuzaka będę zostawiać. Teściowie mieszkają za płotem, więc mama męża będzie przychodziła o 6.30, poczeka aż mała się obudzi, przebierze, nakarmi i zabierze do siebie. :happy2:

reklama
juz jestem po.Tragedia jak teraz boli. Okazalo sie, ze mialam torbiel na korzeniu:szok:Powinnam brac antybiotyk ale z racji tego, zem karmiaca,to sie wstrzymalismy. doktor dal mi swoj prywatny nr tel. i jakby cos zaczelo sie dziac to nie bede miala wyjscia. slaba jestem, leb mi peka, dziaslo boli, do d..y z tym wszystkim. a to moja wina, ze tak dlugo czekalam. dziewczyny leczyc zeby, ale to juz!

dzieki za kciukasy:tak::tak:

Do góry