reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2012 ;)

Co tam robita? Ja mialam ogladac Dirty Dancing, bo jeszcze nie widzialam
Jakim cudem?

A w kwestii ślubu i chrzcin, połaczylismy to razem - 24. 11 .2012 odbył się nasz ślub i chrzciny młodszej córki no i weselicho.
To fajnie, że tak Wam się udało, musiało być pięknie. :tak: Dużo zdrowia dla Was i szczęścia.

Ja na swojej ulicy w NL widze tylko 1 sasiada ktory z kolega smiga na rowerze, reszta siedzi w domu z play station czy innymi wymyslami naszej cywilizacji bleeeeee. Nie wiem jeszcze jak to zrobie ale chcialabym zeby moj syn mial dziecinstwo podobne do mojego, nie takie tam asocjalne siedzenie w domu z elektronika i jakies dodatkowe lekcje pianina czy yogi dla dzieci :rofl2:
Mam taki sam plan działania.
A swoją drogą nie tylko w NL brak dzieci na dworze. Tutaj też niestety. Tutaj dzieci bawią się w ogródkach, jak mają rodzeństwo to mają szczęście, w innym przypadku bawią się same. Jest kilka mam, które chodzą na place zabaw, ale na palcach dwóch rąk idzie je policzyć.

Ada np. maluje kredą na ulicy, koszt zabawy 5,99 PLN. W tym roku będzie już bardziej kumata niż w zeszłym to pogramy w pajaca. ;-)

reklama
Lilijanna... oj tam oj;-)raz nie zawsze:-D
Ayni powiem Ci ze fakt ze duza roznica pod tym wzgledem moze i dobra ;-),ale nam zal troche ze ona tak sama bedzie tz miedzy Szymonem i Dorota jest dwa lata roznicy i to było super (no mi było czasami ciezko z ogarnieciem wszystkiego )ale dla nich było to dobre bo razem sie bawili rozwijali itp Moj czasmi w zartach mowi ze teraz dla niej rodzenstwo z mała roznica by sie przydało :-pale to juz nierealne:nerd:.

Powiem ze i u nas mało dzieci na placu zabaw czy boisku ,ale na szczescie nie dotyczy to moich dzieci ja z nimi wiecznie albo plac zabaw albo wycieczki do lasu itp zawsze była kreda do malowania klas na chodniku czy innych arcydzieł itp do teraz oni latem 80% czasu spedzaja na dworze basen,rowery ,rolki boisko:-)i nie moge sie doczekac wiosny lata kied z mała bedziemy ''poznawac swiat ''pokazywac biedronki ,ptaszki itp ech rozmazyłam sie:-p:-D

Mała jeszcze spi Dorotka poszła Cendi wyprowadzic a ja sniadanko ide dobre zrobic;-) a potem idziemy we trzy do koscioła bo poielec dzis:-)

Miłego dzionka laseczki:-)

Mała usypia przed nocą na rekach u mojego m albo u mnie, albo przy cycu. Sama nigdy- a w dzień z kolei czesto sama zasnie. Ja też Amnika nie kontroluje tego ile razy wstaję i o jakiej porze, czasami sobie obiecuje ze bede zapisywac, ale jestem taka padnieta że karmie na spiaco.

Co zrobic aby suwaczek pokazywał się pod kazda odpowiedzią?

tylko sprawdzam
juz widze ze Ci sie udalo z suwaczkami ;)
jak by co to tu jest dzial do testowania
https://www.babyboom.pl/forum/testy-f43/jak-wstawic-suwaczek-w-profilu-testy-14254/
tamte posty Twoje polaczylam.

Czy ja się kiedyś wyspie???
nie ;-)

WITAM:)

Dzieci bawią się a Marcelek przyglada(bardzo lubi patrzeć jak się bawią od razu taki happy nawet gada do nich hihi):)

TYGRYSEK i jak odpowiedz jest?
ANMIKA hihi w niedziele 3 lutego szwagier sie pyta mnie ile Marcelek ma a ja mówie że teraz 3 lutego kończy 4 miesiące i tak siedze siedze i mówię hehe przeciez dzisiaj jest 3 luty to dzisiaj kończy 4 miesiące :D
OLIWIA my też tak mieliśmy :))kościelny razem z chrztem pierworodnego :))
MARTUSIA może do dermatologa?jakaś alergia się wdała?
FASOLKA no dobry pomysł z tym duużym papierem :)i tą kredą na ulicy...

u nas sasiedzi (wlasciciele) calego domu maja swoj wlasny wypasiony plac zabaw i moja Oliwka, Syn wlascicieli pol roku mlodszy i jeszcze taka 7 letnia Ola kolejnych sasiadow siedza na tym placu caly dzien od switu do nocy, teraz w sezonie bedzie jeszcze wiecej dzieci bo sasiad wybudowal dom sam tu nie mieszka ale wynajmuje rodzinie z 3 dzieci, a ze mieszkamy w lesie to maluchy bezpieczne i tylko z okna ktoras spoglada albo czasem sie opalamy wszytskie mamusie hih maluchy nawet posilki jedza na dworzu tylko im zanosimy siadaja wszystie w drewnianym domku i jedza, no i jeszcze Jas dojdzie i w czerwcu wlascicielka rodzi,eh ja chce wiosne!

patrysia nadal zednego odzewu :-(

jesli ktos korzytsa z programu rossne to niech sie zaloguje na stronie i wypelni ankiete dostanie 10% dodatkowej znizki na jednorazowe zakupy od 21-28.02

reklama
Witam się,

Ja mam dużo młodsze rodzeństwo, brat 9lat młodszy, siostra 11...Masakra, szczególnie siostra, musiałam pomagać mamie, chodzić z nią na spacery, odpierać z przedszkola itp...nie fundujcie tego waszym dzieciom, pamiętam, że np w wakaje szliśmy całą paczką nad wodę, a ja zawsze z "ogonem" potem zamiast siedzieć ze wszystkimi to pilnowałam, żeby się nie utpiła, albo budowałam zamki z piasku...:baffled: itp...

Ja też chciałabym żeby moje dzieci nie siedziały w domu...czekam z niecierpliwością na wiosnę i lato bo starszak lubi się bawić na podwórku i potem w domu spokojniejszy jak się wybiega:tak: U mnie gdzie się nie wykręcę to las bo ja w parku narodowym mieszkam i duzo spacerowałam z Wojtkiem, teraz z dwójką to nie wiem czy dam radę sama...ale będziemy próbować.

Do góry