reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Jasminum- Ciebie też witam po dłuższej nieobecności:-) Super że Córcia tak dobrze się rozwija ;-) A co do śpiewania to z tym aaa mój ma to samo :-D

Pije 2 kawę..ehh a mały ma niespożyte zapasy energii i nie w głowie mu spanie...

reklama
Nata uspana :) Mam luz do 24 :))

Przyszły szmatki z Troll-a :-D jedną odsyłam spowrotem, bo dupiata jakaś;-):tak:

Była dziś u mnie kuleżanka z córcią, która ma roczek i powiedziała mi, że jej nyna też rączkowa była, ale aż :-D tak jak moja, to nieeee .... buuuuuu... i co ja mam z tym fantem zrobić ?????????
Jutro babcia wraca na wieś , zostaję z nyną sama .... ahhhhhhhhh .... wolę o tym nie myśleć narazie :)
Młoda śmiała się dziś do koleżanki jak szalona :)

jasminum - bardzo łądnie i szybko się Twoja córa rozwija :tak::-)

mafu
- małe śpiewaki nam rosnął

merlin - a to nikt ci nie powiedział, ze miałąś cieplutko okryc maluszka, a potem szybko odkryć wszytsko i on by od razu nasiusiał ? ale syncio ci rośnie 8300 :szok: duży chłopczyk :)

maluszek
- to idę czytac na odpowiedni wątek :)

future - niestety , ale dasz radę ;-):tak::-D:-D

Własnie mnie to troche zastanawia z ta wit D bo pierwszy raz spotykam sie ze jak iles tam mm wypija to nie trzeba dawac :confused2:a byłam dzis u lekarza i miałam spytac ,ale skleroza:cool:

Palma- to są śpiewaki-rozdartki :-D ja mówię wszystkim że on tak głos ćwiczy i kiedyś będzie pięknie śpiewał :-D:-D

Co do wit D to ja też słyszalam ze dobrze do roku podawać.. Często oznakiem braku wit D. jest wzmożona potliwość dziecka. Ja też karmię MM i w sumie mi nic lekarz takiego nie powiedział. Ciekawe..Ale to jest właśnie to: Co lekarz to inna opinia..I jak tu nie zwariować??

Ostatnia edycja:
wiecie co ja jednak znowu zaczne dawac mu ta D. jak to powiedzial mi jeden lekarz jak Oli mial jeszcze 6 paluszek 'lepiej miec nadmiar niz niedomiar'...

Stokrotko moj Oli ma mokra glowke nie tylko jak go karmie. jak spi, jak jest w czapie. stopki tez mokre. nie przegrzewam go a czasem nawet pol dnia bez skarpetek zeby wietrzyl swoje male smrodki :p a ubieram normalnie: body, spodenki, bluzka. jak sie wsciekna z kaloryferami to body na dlugi, spodenki, skarpetki.

no nic. od jutra mu znowu daje. i podejscie numer 2 do zlapania siuskow :p

a ja dzis padlam na 2h. w sumie wszyscy padlismy ;)

Mi pediatra kazała dawać wit D (codziennie 2 szkapsułki ) one mają 400 czegoś tam ;-), oprócz tego od 3 miesiąca 5 - 10 kropelek cebion muliti i do 5 kropelek cebion C, a że kieruję się własną intuicją , to daję cidziennie jedną kapsułkę wit D, a witaminki raz cebion multi, a raz cebion c, ok 3-5 kropli i to tak co 2-3 dni, nie codziennie. Mała zdrowa. Ktoś coś pisał, ze zdiecko jak je powyżej litra mleka dziennie, to nie trzeba dawać, może dziecko wypijać litr mleka dziennie ??????? :szok::szok: moja małą średnio 600 ml wypija :tak:

Palma - ja pisalam. bo mi tak powiedziala lekarka dzis. no ale moj tez nie wypija litr mleka dziennie. gdyby pil wazyl by chyba z 10 kg :p.

oprocz D daje 5 kropli biogai, espumisam zamiast colinoxu, cebion 5 kropelek. jak dotad tylko raz mial kaszel i katar.

kurde ja glupia pipa jestem sie slucham lekarzy a moja matczyna intuicja od poczatku mowila 'dawaj D dalej!'... brak slow.

reklama
Acha! Dziewczyny! Wczoraj zakupilam w tajemnicy bilety na mecz w Dublinie-gra Polska Irlandia ale sluchajcie!Dla calej naszej czworki! Dziewczynki jada z nami! Moj B jeszcze o niczym nie wie:-)

Ja swojemu pod choinkę kupiłam bilet na ten mecz. :-) Nie boisz się pójść na mecz z takim małym dzieciątkiem? Przecież tam będzie strasznie głośno :szok:

Do góry