P
patrysia*
Gość
GDYNIANKA ja jestem z Żukowa fajnie na forum pisać z osobami którzy mieszkają "koło" mnie )ja jedynie będę robić to usg gdzie przezierność itp.a reszty nie...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
GDYNIANKA ja jestem z Żukowa fajnie na forum pisać z osobami którzy mieszkają "koło" mnie )ja jedynie będę robić to usg gdzie przezierność itp.a reszty nie...
Matki, które ukończyły 35 lat obowiązkowo muszą robić badania prenatalne, młodsze mamusie tylko jeśli tego chcą. Ja osobiście nawet gdybym nie musiała to i tak zrobiłabym te badania, daje do matce czas na oswojenie się z ewentualną chorobą dziecka, przygotowaniem się. Jak robiłam te badania z Miśkiem to nie ukrywam, że okropnie się bałam. Pewnie tym razem też tak będzie, ale mam nadzieję, że badania niczego nie wykażą, czego i wam życzę:-)
no własnie do końca nie wiem po co mi ta krew, ale nie muszę za to dopłacać więc luz
Ja wogole nie wiem o jakim badaniu mowicie. Moj gin kazal mi przyjsc juz w 12 tc ale nic nie wspominal o USG genetycznym.
Co prawda mam 22 lata ale z niektorych wypowiedzi wyczytalam ze kazda ciezarna powinna zrobic te badania.
Hmm...
Matki, które ukończyły 35 lat obowiązkowo muszą robić badania prenatalne, młodsze mamusie tylko jeśli tego chcą. Ja osobiście nawet gdybym nie musiała to i tak zrobiłabym te badania, daje do matce czas na oswojenie się z ewentualną chorobą dziecka, przygotowaniem się. Jak robiłam te badania z Miśkiem to nie ukrywam, że okropnie się bałam. Pewnie tym razem też tak będzie, ale mam nadzieję, że badania niczego nie wykażą, czego i wam życzę:-)
Pisałyście o płci dziecka, Misiek pokazał siusiaka dokładnie w 20 tc, na usg prenatalnym. Od początku ciąży nie myślałam o nim inaczej jak o chłopcu, a teraz z kolei o mojej Fasolce myślę tylko w rodzaju żeńskim;-)
Mam nadzieję,że uda mi się dzisiaj poczytać wszystko co do tej pory naskrobałyście, ale wróciłam dzisiaj na oddział po weekendowej przepustce i nie wiem jeszcze co będą mi dzisiaj robić. Miłego dnia dla wszystkich Mamuś Wrześniowych:-)
Gdynianka a kiedy te badania się robi tj. w którym tygodniu bo coś sobie kojarzę jakoś ok. 16. teraz gin mi nic jeszcze nie mówił i nie zdziwię się jak nie powie bo on daje minimum badań. W poprzedniej ciąży tamten gin o tym wspominał ale wtedy za test Pappa musiałabym płacić bo miałam jeszcze 34 lata i stwierdził, że mogę zrobić ale w sytuacji gdy zakładam, zę jeśli coś wyjdzie nie tak to robię amniopunkcję a ja tego już nie chciałam robić. Teraz jest niby bezpłatne ale prawdę mówiąc to boję się co jakby coś wyszło nie tak. A moja dalsza kuzynka tak właśnie miała. Test papa wskazywał na jakieś prawdopodobieństwo choroby i miała amniopunkcję. Na szczęście wszystko wyszło ok i dzidzia urodziła się zdrowa. To prawda, ze gdyby wykryć w ten sposób chorobę i dzięki temu móc pomóc dziecku jeszcze w łonie matki albo tuż po urodzeniu to tak, ale co jak wykaże chorobę na którą nic się nie poradzi? Niby można się przygotować do niej ale z drugiej strony całą ciążę myśleć i się stresować dodatkowo.
MANTEZOWA sama chciałam napisac bo cos mi znajoma się wydajesz tak jestem styczniówką 2010
GDYNIANKA bardzo chętnie))mieszkam w ogóle na tzw Belfascie nie wiem czy wiesz o czym pisze?