reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Jumabe między 12 a 16 tc. więc my powinnyśmy mniej więcej za miesiąc.
Patrysia nie wiem gdzie jest Belfast, moja rodzinka mieszka przy ul Gdyńskiej, to gdzieś w tych rejonach?
Pajka mój ginek zaleca badania prenatalne każdej ciężarnej, chodziła do niego moja kuzynka (urodziła córeczkę 7 stycznia br), ma 25 lat i też była na badaniach prenatalnych.

zaleca każdy lekarz ... tylko czy daje skierowanie na NFZ?? bo ja o tym pisze :):) każdy sobie moze zrobic za kase :) zalecane jest :) ale na NFZ nie każdy lekarz juz jest taki chętny:) ja mimo wieku 27 lat mialam na nfz:)

Jumabe ale test pappa najlepiej robic wtedy jak jest usg genetyczne bo to daje cały obraz wszystkiego. Test pappa da Ci tylko % możliwość chorób genetycznych...a to sama mozesz wydedukować , ze im jesteś starsza tym większe prawdopodobienstwo, ze bedzie dzidzia chora na Downa np...ale wcale tak nie musi byc dlatego te testy pappa nie są dość wiarygodne

reklama
MANTEZOWA aaa tak to było;))to witaj ponownie :D
GDYNIANKA na Belfast wjeżdżasz po prawej stronie koło urzedu jak jedziesz na Kartuzy pod tymi torami podjeżdzasz;)

A weźcie się :-D żeśta się rozpisały jak szalone, nie chce mi się czytać, coś tam o badaniach było - ja się nie znam, ale nie muszę , ja chodze do kliniki leczenia niepłodności najlepiej wyposażonej na Śląsku, więc napewo wszystko i tak będę miałą zapewnione jeśli o badania chodzi - tak mi się przynjamniej wydaje :eek:

Dobra przejdzmy do rzeczy - która chętna na żurek ? ;-) Bo własnie zapodaje ?????

Mam dziś wizytę o 18.30 trzymajta kciuki za nas, co by wszystko było okej :-):tak:;-)

A weźcie się :-D żeśta się rozpisały jak szalone, nie chce mi się czytać, coś tam o badaniach było - ja się nie znam, ale nie muszę , ja chodze do kliniki leczenia niepłodności najlepiej wyposażonej na Śląsku, więc napewo wszystko i tak będę miałą zapewnione jeśli o badania chodzi - tak mi się przynjamniej wydaje :eek:

Dobra przejdzmy do rzeczy - która chętna na żurek ? ;-) Bo własnie zapodaje ?????

Mam dziś wizytę o 18.30 trzymajta kciuki za nas, co by wszystko było okej :-):tak:;-)

Najpierw zjem a potem kciuki zacisnę żebym głodna nie siedziała :) tylko wieczorem zdaj relację z wizyty bo bedziemy czekać z niecierpliwością. Ja mam wizytę jutro na 18.45

martusia , mentezowa - już posłałam DHL-em do Was :) :tak:;-)

A ja se ide dołożyć drugi talerz, a co se bede żałowała :-D

mente - dam znać :)

Hej:-)
Słuchajcie, jak to jest z tymi wszystkimi ziołami?? Bo ja od początku ciąży jadam dużo sosów, które doprawiam obficie najróżniejszymi ziołami, a nagle dzisiaj przez przypadek buszując po necie przeczytałam, że nawet zioła prowansalskie mogą powodować poronienie :no:
Jestem w szoku i oczywiście automatycznie zestresowana...
Czy ktoś jadał w ciąży i nie zaszkodziły mu?????

Nagapalma, trzymam kciuki :-)

Pajkaa dzięki za wyczerpującą odpowiedz. :-)
Nagaplama napewno wszystko ok będzie :tak:.
Pierwszy dzien bez wymiotów:-D ,oby tak dalej ale poprzestawiało mi sie ze "słodyczy". to tylko mięsko;-),na przemian z ogórkami kiszonymi . Męzuś mi wczoraj kupił ulubioną czekolade a ja nawet nie spróbowałam kostki :szok:.
Moja córka dziś sie zapytała czy bedzie miała rodzeństwo:szok: a ja na to skąd te przypuszczenia a ona bo wymiotuje i dziwne rzeczy jem.Nic człowieku nie ukryjesz :cool2:przed wscibskim potomstwem;-).

reklama
nagapalma, żurek z chęcią! no i kciuki trzymam za dziś, ja dopiero za tydzień na to USG (to ważne, po 12 tygodniu), zaczynam mieć stracha. urwałam się dziś z roboty na małe zakupy i zamiast choćby symbolicznego drobiazgu dla astronauty, kupiłam sobie trzy koszulki. czy jestem wyrodną matką??? ;)

Do góry