reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Kochane sorki, że dziś tak nie na bieżąco.
Kaci śpi cały czas, trochę pije, ale mówią, że za mało, pewnie będzie kroplówka. Dostał temperatury 39 stopni, lekarz mówił, że to normalne. kroplówka z przeciwbólowym i gorączkowym lekiem, dalej śpi.
Ja nie wiem jak w PL dzieci puszczają do domu w ten sam dzień:szok: M mówi, że wygląda straszne osłabiony.
Dziękuję Wam za troskę.

reklama
Helloł, moj smyku padl:-)dzis spal tylko 30min przez caly dzien i stekal i stekla a pogoda jak do spania! hehe jak dobrze bo mezu ma nocke, jutro tez,dwojki jakos leca ale jak jeszcze ma nocke nie lubie tak:-pmimo tego,że czasem bym go walnela:-D

RiSia o jeju masakra. 3 mam ksciuki,żeby z Toba bylo wszystko okej ! z synkiem mam nadzieje,że mimo wszystko tez bedzie okej! zdrowka i tulam mocno!

Merlin zakochalam sie!! zdjecie Krzysia z czapa najpiekniejsze dla mnie! a z tym teatrem to dobre,posmialam sie troszke

Future wow jak on ładnie siedzi! szok ! kochana matka wariatka:-D

Monaliza
śliczne dziewczynki ! :) oo i sanki juz zaliczone :-D

Axa Ty sie o wszystkich troszczysz to jak my mialybysmy zapomniec o Was:* zdrowka dla synka! mam nadzieje,że jutro juz bedzie lepiej

Ja dzis odwiedzilam zus. I to jak szybko 10 min. I juz napisalam podanie o dodatkowe 4tyg wiec mam z glowy... uff jedno mniej...

verita no maluchom właśnie nigdy nie jest zimno najlepiej by cały dzień tarzali się w śniegu heh
merlin a z czym związane jest to, ze obchodzisz dwa razy Nowy Rok możesz opowiedzieć bo ciekawa jestem :-p

Jestem wyznania prawosławnego i wszystkie święta które obchodzimy są wg kalendarza juliańskiego czyli o około 2 tygodnie później niż nasz kalendarz. Dlatego też obchodzę wigilię 6 stycznia :) A Krzyś dzięki temu ma dwa razy święta :-p

Merlin o to fajnie i dodatkowa imprezka może byc.No poza tym rokiem bo karmisz.A tutaj macie znajomych z którym obchodzicie Stary Nowy Rok?

Mykam Marcelitka myc,usypiac,potem kolacja i mycie Alanka,Marcelek obudzi się jeszcze z 5 razy do północy.Mężo ma nockę muszę sama ogarnąc toważystwo

Tutaj raczej nie ale kiedyś urządziłam takiego sylwestra dla znajomych i całkiem fajnie sie bawiliśmy :tak: W Białymstoku i podlasiu jest to bardziej popularne A tak w ogóle to ten nowy rok był dla mnie chyba jedynym trzeźwym od czasów podstawówki :zawstydzona/y::-p

Mój Krzyś to też sowa i tez na dłuższy sen dopiero zasypia o północy i na dzień dzisiejszy nie umiem tego zmienić :dry:

hejo

dziec mnie wykancza no nie mam sily nawet pisac o tym. ogladalam wiadomosci i kurka co to sie dzieje... policjant zmasakrowal zone nozem kilka ulic ode mnie. matka dzieciobojczyni. czasem zaluje ze swiat sie nie skonczyl jednak...

Risia o masz... teraz Tobie cos... zdrowka i zdrowka i zdrowka
Patrysia ale Ci fajnie ze szkrabami :p
Axa usciskaj Kacka :)
Monaliza witam z powrotem :)

Szkraboli obudzil sie po 5h i wrzask od nowa. ale to nie kolka bo nie ten placz. skok predzej... wedlug kalendarza skokow jeszcze 3tyg podobno... nie zgadzam sie.

Nie martw się jakoś to wszystko minie. Jak spał 5 godzin to i tak bajka mój śpi w ciągu dnia po 30minut a ja wtedy latam na paluszkach jak opętana robiąc wszystko cichutko żeby go nie obudzić :wściekła/y: I też jak płacze to nie wiem czy kolka, czy brzuszek go boli a moze ząbki a może skok rozwojowy co raz więcej tych " a moze..." jedno pocieszenie kolki teraz mogą być wywołane przez dłuzsze napięcie raczej ustępują po 3 mc a jak brzuszek to raczej od pokarmu bolący ...Nauczyłam sie już ze jak nerwowo zsobie grzebie w buzi i płacze to już nie czekam kiedy bedzie gorzej i będzie wył tylko zapuszczam mu camelie i nie daje łapk do buzi zanim nie zacznie działać a później mamy ciszę i spokój :tak:

Kochane sorki, że dziś tak nie na bieżąco.
Kaci śpi cały czas, trochę pije, ale mówią, że za mało, pewnie będzie kroplówka. Dostał temperatury 39 stopni, lekarz mówił, że to normalne. kroplówka z przeciwbólowym i gorączkowym lekiem, dalej śpi.
Ja nie wiem jak w PL dzieci puszczają do domu w ten sam dzień:szok: M mówi, że wygląda straszne osłabiony.
Dziękuję Wam za troskę.

Trzymajcie sie ! Nie martw sie to normalne że jest osłabiony to przez te leki i ogólnie znieczulenie A mało pije bo śpi - wszystko bedzie dobrze :tak:

Helloł, moj smyku padl:-)dzis spal tylko 30min przez caly dzien i stekal i stekla a pogoda jak do spania! hehe jak dobrze bo mezu ma nocke, jutro tez,dwojki jakos leca ale jak jeszcze ma nocke nie lubie tak:-pmimo tego,że czasem bym go walnela:-D

RiSia o jeju masakra. 3 mam ksciuki,żeby z Toba bylo wszystko okej ! z synkiem mam nadzieje,że mimo wszystko tez bedzie okej! zdrowka i tulam mocno!

Merlin zakochalam sie!! zdjecie Krzysia z czapa najpiekniejsze dla mnie! a z tym teatrem to dobre,posmialam sie troszke

Future wow jak on ładnie siedzi! szok ! kochana matka wariatka:-D

Monaliza
śliczne dziewczynki ! :) oo i sanki juz zaliczone :-D

Axa Ty sie o wszystkich troszczysz to jak my mialybysmy zapomniec o Was:* zdrowka dla synka! mam nadzieje,że jutro juz bedzie lepiej

Ja dzis odwiedzilam zus. I to jak szybko 10 min. I juz napisalam podanie o dodatkowe 4tyg wiec mam z glowy... uff jedno mniej...

Dziekujemy ! On jest taka pyzka i jak mu jeszcze zakładam czapke to sama ze śmiechu nie wyrabiam :-D Widze ze i u ciebie drzemki po 30 minut w ciągu dnia yhhh meczące to jest...
Ja ogólnie nie lubię być w nocy sama.

a rozszerzyłaś mu dietę o coś ? może go brzuszek zabolał mój tak ma jak go zaboli to właśnie nagle zaczyna wyć albo jak go dziąsła swędzą

nie jeszcze nie. tylko mleko ale obstawiam bol brzuszka (nie kolke) lub dziaselka bo dzisiaj strasznie gryzaka dziamga i na moim palcu cwiczyl dziaselka to dosc mocno.

ja w ogole nie wiem: moj malz jest przeciwny zeby dac mu cos wczesniej niz w 5 mscu. a dlaczego? bo tak pediatra powiedziala ze najlepiej w 5... no rece opadaja.

ja daję camelie która jest homeopatyczna i generalnie jest chyba najsłabsza ale takiemu maluszkowi wystarczy przecież daje sie tylko jak sie coś dzieje a nie rutynowo sie wlewa... Martusia z całym szacunkiem ale to ty wytrzymujesz wrzask dziecka i przede wszystkim on cierpi i Ty cierpisz ja bym dała i nawet sie nie pytała, a lekarce może chodziło o te mocniejsze maści lub o to ze wg jej tabelki to dziąsła powinny dopiero w 5 miesiącu dokuczać. Czasem mnie denerwują lekarze tak jak ci którzy mi wmawiali potówki a to była skaza białkowa

reklama
ale ja mowilam o diecie ze malz tak slepo zasluchany w pediatre.

a co do tego czy daje cos malemu na bol: pewnie! i reaguje zaraz jak tylko zobacze ze robi podkowke. w ogole staram sie zeby jak najmniej plakal... az taka wyrodna nie jestem!

Do góry