reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Nom Marcelek też w kłębek się zwija i do góry rwie hehe a i też już z brzuszka na plecki obrót był i z boczku na brzuszek(z plecków tylko na boczek jedynie)...cieszy mnie to bardzo bo do nie dawna tyle co przesuwał w wokół swojej osi a główkę podnieść w nosie miał...

reklama
Future- mi znowu Pielęgniarka inaczej mówiła niż Ryba pisze. Mianowicie, że zawsze można np. z 5w1 przejsc na 6w1 czy ze zwykłych na 5w1 albo i 6w1 ale nie mozna jak się szczepilo na początku 6w1 zejść na 5w1 czy na te zwykłe

Axa te mebeli z ikei granatowe co wstawiałaś były boskie jak dla mnie...

A ja takie mam głupie pytanie bo po 2godzinnej sesji z żelazkiem jestem...Prasujecie wszystkie ciuszki dzieciaczkom? Bo ja mam serdecznie dość, tym bardziej, że ona czasem 10 min jest w jednym ubranku bo zasika albo jej się uleje...

Ja sie na szczepionkach nie znam szczepię podstawowymi i bezpłatnymi i wolę nie czytać na ten temat...

Patrysia
to silny chłopczyk z Marcelka! Moja też czasem fiknie jak się uda i dźwiga się do siadania, ale to jeszcze ma czas na wszystko:tak: Ja też planuję na jutro przepis Mufu wypróbować o ile uda mi się kupić wszystkie produkty dzisiaj...

Awersja bardzo śmieszne! A to akurat z wojennych filmów:-)
Bebe no ale jakie ściany do tych mebli?
Chciałam szafę czerwonąHEMNES Szafa z 2 drzwiami przesuwanymi - czerwony - IKEA, ale znowu regał z tej serii biały jest HEMNES Regał - biały - IKEA i czarne odpadają),więc nie wiem, czy komodę też nie białąHEMNES Komoda, 8 szuflad - IKEA Niebiesko, biało, czerwono to chyba lipa będzie. Do tego dokupiła bym jeszcze to HEMNES Komoda, 5 szuflad - czerwony - IKEA
Rany ja to tak nie umiem jakoś aranżować wnętrz:baffled:

futuremummy
jak ja ci zazdroszczę tej kąpieli!
Marzy mi się zrobić Tośce taką przyjemność, bo kąpać się i chlapać to ona lubi, ale w jedną osobę to chyba nie da rady.
Musi być ktoś drugi, żeby mi dziecko z wanny zabrał, bo jak ja wstanę i wyjdę z wanny z nią sama?
Rozumiem, że przy kąpieli mąż asystował.

Ostatnia edycja:
Bebe85 ja już nie prasuje odkąd mały skończył 2,5 m-ca. potem prasowalam jeszcze z 2 tygodnie same pieluszki tetrowe, a teraz to juz kompletnie nic. Piore w loveli i robię dodatkowe płukanie.

A czy pozwalacie kłaść dzieciom do buzi te pluszowe szmacianki z głowką? My mamy taka z rossmana (wyprałam i akurat to wyprasowalam bo ładuje do paszczy) i sama nie wiem czy pozwolić mu kłaść to do buzi, bo boje się, ze te pluszowe kłaczki mu jakies się do buzi dostana, choć niby wygladaja jakby nie wypadały.

Future byc może jest tak jak mafu pisze z tymi szczepionkami. czyli że z 5w1 mozna zmienic na 6w1 a odwrotnie juz nie. najlepiej lekarza zapytac.

A z tym siadaniem maluchow to ja bym była ostrożna. Nasz mały powoli zaczyna dźwiać główkę jak leży na plecach :) Ale ja go nie bedę podnosic za rece ani nic. Niech on wszsytko robi sam, na tyle ile potrafi. w ogóle z tego co czytałam to prawidłowe, samodzielne i takie pewne już siadanie nastepuje z pozycji na czworakach a nie z leżącej.
Samo podnoszenie głowy to nie do siadu, tylko ćwiczenia. Tu jest bardzo ciekawy artykuł o rozwoju ruchowym szkarbów:
Rehabilitacja niemowląt - Elżbieta Szeliga A tu cytat z niego:
"Siedząc w leżaczku lub foteliku samochodowym zaczyna „siadać”. Po prostu ciągnie głowę w przestrzeń i pracuje przednim pasem ciała. To nie siadanie. Dzieci siadają z czworaków i nie jest to czas sadzania dziecka obłożonego poduszkami, co niestety wciąż się zdarza. Posadzony, ustawia głowę na karku, ale zupełnie nie pracuje od miednicy."

Bebe ja od jakichs dwoch tyg nie pasuje juz niczego:-)

Ryba ja mojej pozwalam (oczywiscie wyprane) i nie zauwazyłam zeby jakies ciciuty wychodziły a ona uwielbia to tarmosic i memlac :-)

reklama
Rybka Adi bierze do paszczy wszystko co tylko jej w łapki wpadnie:-)
Ja prasuje rzeczy, bo nie lubię pogniecionych, ale prasuje jak potrzebuje, nie bawię się w sterty prasowania, bo ja mam ciągle bajzel w szafie, i tak mi się gniotą. jedynie jak Adi ściągnę pranie z suszarki, to jak mi się chce to wszystko prasnę, albo przed kąpankiem.
Mój Kaci siadał w wieku 5,5 miesiąca, ale właśnie z pozycji na czworaka, nogę podkurczał, i już siedział:-)

Do góry