reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witam mamusie.
Nieprzespana noc ale tym razem nie nprzez niunie. Atak migreny.W zasadzie trzymalo mnie od wczoraj jak sie zdenerwowalam ale w nocy to cos strasznego, jedno wielkie pulsowanie i nie moga za bardzo brac tabletek bo kp ale wzielam. Moj oczywiscie do lekarza mnie wysyla tylko po co ? Od dziecka nikt nie pomogl to teraz co zrobia dadza jakies psychotropy pewnie, nie dziekuje.
Beatka mam nadzieje szybko dzidzi minie chorobsko.
witam się
maluch wstał o 5... potem Sebek i ja już na nogach :wściekła/y:
na dodatek wczoraj dostałam @:wściekła/y: jakoś mi tak dziwnie, bo jak Sebka karmilam to dostałam dopiero jak skończyłam karmić...
Czy jest tutaj mama, której @ nie zakończyła karmienia piersią?
Bo u mnie poprzednio tak wlasnie było dostałam @ i karmienie się zakończyło... mleko zanikło...
Risia ja zauwazylam ze bylo jakby mniej mleka i ona tak niechetnie jadla jak dostalam @, nie wiem czy to przez @ czy miala swoje humorki. Po prostu zamiast przystawiajc ja co 3 godziny robulam to na zadanie czyli co ok 2 i teraz jest ok.

reklama
risia - ja dostałam @ po 6 tyg i karmiłam jeszcze 2 tyg, mogłabym dłzuej,a le nie chciałam, więc @ chyba nie ma wpływu.

cloudynka
- mogłabys napisac, co pani doktor dała za wskazówki w sprawie jedzonka, moja mała ostatnio je mniej, ale juz wiem, ze przez to uszko, pić wcale nie pije (pani doktor powiedziała, ze nie musi ), a słoiczków też jeść nie chce. Czy Twoja niunia aby czasem też nie przestałą jeść mniej od tego uszka ? Pamiętam, ze tez coś z ucholkiem miałyście ?

Mój m dziś szedł do pracy
a ja kładąc małą po 20 powiedziałam
Zuzola śpisz do 8, bo mama się musi wyspać
i co? pobudka o 8 :D Zuzoli
ja wsyałam już wcześniej

Ufff wpadam zeby sie przypomniec, ze skladam wniosek o zbiorowe trzymanie kciukasow jutro w godzinach od 10-11 , jak wroce to wszystko opowiem.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

U mnie nocny koncert. Spi przy cycu na lozku co ja do lozeczka to placz i tak godzine. Skonczylo sie na suszarce ( dobrze ze wlosy mialam mokre) .
A moja diete i cwiczenia to odkladam na ppjutrze. W tesco promocja na paczki byla 5 szt za 13 pensow. Moj nabral chyba z
6-8? opakowan i oczywiscie ja misialam z kazdym nadzieniem zjesc. Nawet nie mam wyrzutow...
Dobranoc mamusie :)

pączki
kurde nie mogę sobie nawet przypomnieć kiedy jadłam to cudo :-D

Ja miałam ciężką noc i ciężki dzień.Alanek zaraził się od siostrzeńca jelitówką i wymiotował mi i kupsztale tez były.Załatwił przez noc 3 piżamy swoją i nasza pościel a w dzień jeszcze wymiotował na nakrycie z kanapy wiec dziś pralka miała co robic.Bidulek dziś miał głodówkę prawie ,na kolacje troche zupki zjadł.Może dzisiejsza noc będzie spokojniejsza.Mam tylko nadzieje że Marceluś nie załapie:-(
Kolorowych snów mamuski

zdrówka życzę i obyście się nie pozarażali
jelitówka to okropieństwo

ayni no to &&&&&&&&&&&&&&&&
Mufu heh ja już tak mam heh jakieś literówki, axari o tym tez wie hih :-p:-D
Beacia zdrówka dla Synka, oby młodszy nie złapał i pralka mało wody i prądu zużyła heh

znowu mi forum w tel nie działa :wściekła/y:

DOBRANOC :-D:-D:-D

dlatego ja wywaliłam bb z komórki bo non stop mi wywalało aplikację
i się nie będę wkurzać ;)

witam się
maluch wstał o 5... potem Sebek i ja już na nogach :wściekła/y:
na dodatek wczoraj dostałam @:wściekła/y: jakoś mi tak dziwnie, bo jak Sebka karmilam to dostałam dopiero jak skończyłam karmić...
Czy jest tutaj mama, której @ nie zakończyła karmienia piersią?
Bo u mnie poprzednio tak wlasnie było dostałam @ i karmienie się zakończyło... mleko zanikło...

ja znam wiele mam które miały @ w trakcie karmienia, a potem normalnie karmiły
nie słyszałam o przypadku zakończenia przez @
więc luz kobieto
nie denerwuj się, bo bardziej nerwy wpłyną na ilość mleka

hej , ja na 5 sekl
Mała ma chore uszko, dlatego tak płacze podczas jedzenia, prawdopodobnie dostało tam się mleczko i wytworzył się stan zapalny. Dostałą Bactrin 2x1 Jak jej pai doktor nacisnęła na uszko to darłą się w niebogłosy, bidula moja mała.

zdrówka dla Małej
bidulka

Witam się prawie porannie ;)
Gdyby nie kaszel, który dalej męczy, czułabym się wyśmienicie. Zuzia też jakby lepiej, już nie płacze non stop. Pani doktor orzekła, ze to najprawdopodobniej 3-dniówka, bo malutka osłuchowo w porządku, uszy zdrowe, gardło zdrowe, kataru brak, kaszlu brak... no chyba, ze dopiero się coś kluje, więc mam podawać ibuprofen dla zbicia gorączki, napar z lipy i obserwować co się będzie działo. Byłam trochę zła, ze nie ma mojej lekarki, ale ta która mnie przyjęła była równie rzetelna - równa babka, do tego konkretna. Doradziła mi też mnóstwo rzeczy na temat rozszerzenia diety mojego malucha, więc zaczynam być dobrej myśli jeśli chodzi o tego mojego niejadka... ;)

życzę zdrówka
Zuzola trzyma kciuki za zdrówko imienniczki

i czekam na info o rozszerzaniu diety ;) jak znajdziesz chwilkę

Witam się i ja...
Risia ja po Wojtku dostałam @ po pół roku jakoś i nie miało to wpływu na karmienie, karmiłam do 18 mies, skończyłam jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Teraz @ już dwa razy miałam i karmię dalej...

Dziewczyny kawa w dłoń i nosy do góry!

Ja w nocy znowu kłóciłam się z moim...mam go dość! Marcelina wstała z płaczem o północy (zazwyczaj w nocy nie płacze, więc pewnie coś ją bolało) K oglądał film, Młoda zbudziła Wojtka i ten też zaczął płakać, ten wydarł się na mnie że nie umiem jej nawet uspokoić, a Wojtek jest taki niegrzeczny przez to, że ona w nocy płacze!!!:szok: Jak już wspomniałam wyżej mało kiedy płacze w nocy! Zazwyczaj je i śpi dalej, zresztą on i tak wtedy chrapie...:sorry2: I tak okazuje się, że ma nmie za złą matkę, niech spada na drzewo...normalnie brak mi słów...człowiek się stara, żeby wszystkim było dobrze, a tu masz wdzięczność...ehhh wkońcu go pogonię i się skończy...

kawa w dłoń
to idę sobie zrobić tej kawy
głowa do góry, wciągnąć brzuchy i cycki do przodu :-D

Doloress
głowa do góry, wciągnąć brzuchy i cycki do przodu
laugh.gif
hehe dobre

ja wypilam duza szklanke kawy i du.. dalej mi łeb leci

palma zdrówka dla Malutkiej
Cloudynka zdrówka dla malej, aby nic się nie wykluło, a co do szczepienia to mój lekarz odraczał szczepionki z powodu pleśniawek, które mały mały miesiąc, a lekarz, który nas przyjmował na oddział do szpitala był zdziwiony, ze mały nie był szczepiony z powodu pleśniawek, ja tam jednak wole odraczać
verita jak głowa? jak Syn zareagował na kare?
bebe przenieś się ze spaniem do drugiego pokoju mój dzięki temu poszedł po rozum do głowy ale niestety znów mu rozum odjęło

doberek
dziś przeprowadziłam eksperyment, młody wczoraj dostał flachę o 23:30 standardowo 150ml, w nocy się nie budził i ja mu tez butli na śpiocha nie podawałam czekając aż sam się z głodu wybudzi....młody wstał o 7 i leżał i gadał do siebie, zero płaczu. No to ja mu flache o 8, tym razem zrobiłam 180ml no bo tyle godzin nie jadł :no: a on dorwał się do butli, chciał pokazać mamie,że sam już potrafi trzymać i do buzi trafić :-D:-D
no i z tej zabawy wszamał tylko 50ml i szlus, potem nerwy i wypluwanie :wściekła/y:

jak on się budzić w nocy na żarełko nie będzie to zje mniej niż ustawa przewiduje :no:

WITAM:)

Oj oj biedne dzieciaczki tu jelitówka tu uszko...ajena :))ZDRÓWKA WSZYSTKIM DZIECIACZKOM!!!

Jutro robię jedzonko z przepisu MAFU ciekawe jak mi wyjdzie:))ogólnie pierwszy raz wdrążam w menu szpinak :p

RISIA ja @ dopiero po skonczeniu karmienia dostałam takze nie pomoge w tym temacie...

Hallo Kochane!!!
zielono-500x300.jpg

Stokrotka u mnie jest identycznie, młoda w nocy wciąga 160, około 6-7 140, a później to i 30 potrafi wypić, też ciągnie za butelkę, odpycha, rzuca się jak szalona:szok: Wczoraj jak już była bardzo śpiąca o 14 to wypiła 100:dry: Po południu i wieczorem zje coś więcej, ale max 120 po kapaniu. Koopala robi zielonego i jak woda, aż dziś pierwszy raz tyłek sobie odparzyła! Oprócz tych atrakcji, dziecko radosne, uśmiechnięte, pięknie śpi. I weź tu człowieku bądź mądrym:cool:
Nagapalma, bidulka malutka, ja nie miałam nigdy, ani moje dzieci choregu ucha, ale słyszałam, że to strasznie boli. Dlatego też uważam mimo wszystko na uszy podczas kąpieli, bardzo łatwo o grzybka.
Cloudynka dużo zdróweczka!!
Bebe faceci są gorzej upierdliwi niż kobiety, chociaż oni sądzą, że jest odwrotnie! Kocham mojego M, ale i tak mogę go zamordować za to marudzenie!
Patrysia młoda zaszczepiona w szpitalu, i o zdanie mnie nikt się nie pytał, więc myślę, że tu nie ma czegoś takiego, że obowiązkowymi można nie szczepić
Ja na łepek ketonalek forte:-) Kocham Ketonalek!
Verita, no jak tam młody, czy może zmiękłaś:-)

reklama
Witam wszystkie dziewczynki :-D co do szczepień to jak szczepiłam Anastazję w 6 tyg szczepionką bezpłatną to cały dzień po szczepionce była płacz lament tak że aż tchy jej brakło i następne dwie szczepionki były płatne (nie pamiętam teraz jakie to były) i doszłam do wniosku że Juliana zaszczepię tymi skojarzonymi. Pierwsza szczepionkę miał 6 w 1 żadnych skutków nie odczułam ani ja ani on.Teraz znajoma pielęgniarka powiedziała mi że drugie i trzecie szczepienie wystarczy zaszczepić 5 w 1. Także jak teraz wybiorę się na szczepienie za tydzień to wybiorę 5 w 1.

Do góry