reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dzien dobry :)

Ja mam duzo wolnego bo nie czeka mnie jakies wielkie gotowanie procz rybki po grecku i blyskawiczne ciasto, ale nie spodziewam sie tu dzis tlumow...

Ide zarzucic sniadanko i czekam na M , ma mi dzis przywiezc latka Avent Isis Q uno. Mam nadzieje, ze sie dobrze sprawdzi. :tak:

A budzi sie znow w nocy o 3 ale nie krzyczy z nerwow i glodu, takze nie jest zle. Widocznie teskni za mamusia i cycusiem.

Wczoraj wyczytalam tu duzo madrych rzeczy, ale nie pamietam juz kto i co napisal. Ja tez jestem konsekwentna i nawet jakbym miala 20 razy przychodzic i wkladac smoczka to nie biore na rece do ululania. Takim sposobem Adam zasypia samodzielnie i naprawde to jest ogromna ulga , bo wczesniej siedzialam i lulalam i cale usypianie trwalo jakas godzine :baffled:

Coz jeszcze, zycze wam wszystkiego najlepszego i zadowolenia z zycia. Ja mam codziennie takiego rogala zeby sie z lozka zwlec i ten rok byl najpiekniejszym rokiem mojego zycia. Rokiem pod znakiem Adama i oczekiwania. Ciekawe , co przyniesie nowy rok... :)

reklama
Dziewczyny witam się Świątecznie i życzę wszystkim przede wszystkim zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla Was i oczywiście dla Waszych pociech.

A ja się rozłożyłam i szukam pomocy, nie wiem co prawda czy domowe sposoby dadzą radę. Mam lekką gorączkę (37,3) i straaaaaaaszny ból gardła. Gardło mam bardzo czerwone, byłam u lekarza i zapisał mi antybiotyk, który przenika do mleka matki. Ale stwierdził, że to nawet dobrze, przynajmniej mały się nie zarazi. :baffled: Ja jestem lekko przerażona, jak czytam skutki uboczne dla dziecka, pisze że uczulenie itp i konieczność odstawienia od piersi. Ale nie wiem też czy domowe sposoby pomogą? Proszę Was poradźcie mi, może wiecie jakie można brać antybiotyki, które nie zaszkodzą na pewno Małemu. Antybiotyk na zapalenie gardła, czy anginę (ropy nie mam na szczęśćie)

Pozdrawiam gorąco paaaa

anmika tez bym sie wystraszyla. Nie wiadomo czy ten lek byl w ogole testowany na takich malutkich dzieciach ? Zerknij moze w ulotke... Ja sie nie znam , bo rzadko choruje i antybiotyki bralam kilka razy w zyciu. Masz moze zapas swojego mleka na czas trwania kuracji ?

ja wlasnie musze namrozic i porobic zapasy np jak by taka sytuacja miala miec miejsce... :baffled:

No nic nie pomoge, ale dziewczyny napewno napisza cos madrego.

Tygrysek ufff, cieszę się, że doszło! :)

Risia dziękuję, też tak sobie myślę, że może to to, choć z drugiej strony jemu na siłę nie da się wcisnąć, poza tym w ciągu dnia krzywi się na cycusia a hipp mu zupełnie nie podchodzi, trochę jestem w kropce. Po świętach spróbuję inne mleko i zobaczymy.

W ogóle mega pozytywnie piszesz, podoba mi się, z tym też, że te wszystkie przytulaski są urocze, bo mijają, wiesz, to podejście mi jest bliższe, może odpuszczę sobie to całę ukłądanie dziecka i niech się tuli póki mamy się nie wstydzi haha :D w łóżku swoim śpi, więc mój M nie cierpi jest ok :D

Martusia o ja wczoraj już zafarbowałam :D hihhi

Ayni ja po godzinie podchodzenia i wkładania smoka, głaskania po główce miękne :) przytulam i zasypia, cóż, może mało wychowawcze, ale skuteczne, nie wiem niestety jak to zmienić.

W każdym razie ohh cudnie napisałaś, że ten rok był cudowny, zgadzam się w 100% :)

Anmika ojejku współczuję, mnie już odpuszcza, pomogły mi kanapki z czosnkiem a także emskie oraz tantum verde, w antybiotykach nie pomogę, bo brałam raz w życiu, ale uważam, że nie powinno się brać takiego co przenika, tym bardziej, że jednak karmiąc jakieś tam przeciwciała dajesz. Kuruj się!

Wesołych Świąt!

Dzieńdoberek:)
Nie nadrobię Was, pewnie uda mi się to dopiero po świętach:tak::-) Wpadłam pomiędzy pieczeniem makowca a sernika złożyć Wam życzenia:

Wesołych Świąt Kochane:)

Wszystkiego najlepszego.
Zdrowia, szczęścia, pomyślności, żadnego gniewu,
smutku i przykrych okoliczności.
Niech każdy dzień niesie ze sobą dużo radości.
I co najważniejsze życzę Wam, aby
Wasze pociechy duże i zdrowe rosły!

reklama
anmika miód na gardło - wiem ze może uczulać dzieciaczki ale weź łyżeczkę miodu trochę popiecze ale później dobrze działa na takie gardziało. Mi pomogło od razu a maly nie dostał uczulenia. No i gorące maliny do picia lub żurawina

Do góry