reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Dziś mieliśmy ubierać choinkę, ale okazało się, że po ostatnim włamaniu do piwnicy - wydawało się, że nic nie znikło - nie ma lampek na choinkę i jutro mam nadzieję, że kupimy coś na targu.
Już mieszkanko trochę postrojone - jutro szaleństwa część dalsza.
Jutro też zabiegany dzień - muszę odebrać tort, pierogi, odwiedzić babcie, iść na targ... a to wszystko bez wózka i z małą w chuście, ale damy radę.
A we wtorek chrzest, już chcę mieć to za sobą ;)

To ja jestem wyrodna matka z tym noszeniem, a moje dziecko to anioł, bo ja w ostateczności ją biorę na ręcę, a jak ją biorę to żeby ją przenieść na matę czy też leżaczek, czy łóżeczko, a jak już ją mam na rękach to siedzę.
Ja to zawsze pamiętałam, żeby mojemu m coś kupić, a teraz większość czasu spędzam w domu, a jak wychodzimy to razem i nie było okazji kupienia czegoś na święta, jakiegoś drobiazgu. Chciałam mu kupić sweterek, ale nie za bardzo mu podchodziły kolorki.
A mój dziś pojechał do tesco, bo skończył się płyn do butelek i nakupywał: niuni skarbonkę i odcisk bobasa, mi ciasteczka korzenne i wisiorek, a sobie książkę :D. No ja nie mogę. Zaskakuje mnie ostatnio mój m.

A przy okazji życzenia:
Aby Święta były wyjątkowymi dniami w roku,
by choinka w każdych oczach zalśniła blaskiem,
By kolacja wigilijna wniosła w serca spokój
a radość pojawiała się z każdym nowym brzaskiem.
By prezenty ucieszyły każde smutne oczy,
by spokojna przerwa ukoiła złość
By Sylwester zapewnił szampańską zabawę,
a kolędowych śpiewów nie było dość!
Wesołych Świąt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Future moja od 2 dni dostaje 3-4 razy po 150, ale ja ją jeszcze dodatkowo na cycu trzymam i ściągam. To też dostaje ;)

Merlin &&&&&&&&&&&&&& za dostanie pracy

Awersja moja niunia ma 5100

Palemko przesyłam ci mnóstwo sił...

Martusia trzymaj się, tulam...

Witajce;-)
Czytalam ale co chwile czasu mi brakowało zeby co naskrobać. U nas zimno, tez zrezygnowaliśmy ze spacerku. Arturo w ogole chyba odsypia wczorajszy dzien nadaktywnosci, tak że mam wiecej czasu żeby cos porobic:tak:

Tygrysku- dasz rade, kto jak nie Ty? Boże ale masz sliczną córe..ciagle sie nia zachwycam..ale na prawde sliczna jak z obrazka:-)A napis ekstra! haha:-)
A co do tego czy jesc czy nie jesc we Wigilię- Drogie mamy karmiące u mnie w rejonie takie powiedzenie panuje ze wigilijne nigdy nie zaszkodzi:-):-)hehe
Ayni- my tez wczoraj jeździliśmy meblami po pokoju, i chyba przez to ze inaczej Artur poszedl spac o 23:wściekła/y:
Axarai- jak fajnie ze jesteś, jak tak nie pisalaś to powiem Ci ze nie to forum
Patrysia- z calego serducha życze sil Tobie i zdrowia w rodzince:tak:
Risia- No fakt od jakiegos czasu już zmagasz sie z tymi chorobskami..Oby ten okropny okres szybko minął..Zdrowia!!:tak:
Cloudynka- A juz sie martwilam że Cię nie bedzie w ogole...To mialas przejscia:-(
Doloress- Tez prowadzę taki pamiętnik. Fajna sprawa:-)
Maluszek- pokaże ale jak sobie jakie wyjściowe foto cykne bo tak to bym jeszcze Was przestraszyła. Ale za to Ty pokaż siebie w nowej odsłonie:tak:
Gorgusia- to fajnie ze synek tak pieknie się rozwija! Oby tak dalej:-)
Future- Zdrowia życze!. Ale Ci dobrze, kurde ale to musi byc dobre hmmm musze chyba kiedys takie zrobić..narobials smaka:-p

fajna sprawa
ja kontynuuję pamiętnik, bo prowadziłam go w czasie ciąży
nie są to codzienne zapiski of course

doloress heh no pewnie ze pamiętam jakże bym mogla zapomnieć heh
Mufu dziękuje Kochana jesteś
ayni eh fajnie się tak obkupić mi się to zdarza raz w roku jak dostaje zwrot podatku z us

a bluzeczkę dostalam byla w tych ciuchach od Cioci heh

;) :)

Anusienka fakt, idiotycznie to brzmi, jak to czytam :D po prostu z tego co piszecie często, to jest tu wiele dzieciaków, które już przesypiaja całe noce, same zasypiają a część nie i o to mi chodzi :) jasne, że każda stara się rozumieć lub rozumie, po prostu moje należy do tych zawziętych również, o to mi chodziło :) nie miałam nic zlego na myśli :*

Jasminum chciałam Ci podziękować za Twój post, bo tak sobie teraz myślę, że może powinnam własnie dawać więcej MM, mój przybiera na wadze, ale bardzo zwolnił, też zasypia na cycu, też się budzi, dziękuję w każdym razie :) spróbuję, choć on i mleka z butli jakoś nie chce a to, które lubi to boli go po nim brzuszek i ma wysypkę. Może poszukam jakiegoś jeszcze innego..

Polecacie jakieś mleko HA, które dzieci lubią? :D bo tego hippa to jakoś tak średnio...

my mieliśmy najpierw nestle, potem bebiko, a teraz bebilon i jest jak najbardziej ok ;)

a proszę mi powiedzieć co robicie w sylwestra ?:cool2:

baby party:-D

reklama
witam sie na chwilkę :D
no więc tak

Palma sprawdz co i jak idź do lekarza bo Twoja córcia już od jakiegoś czasu daje Ci info, że coś jest nie halo więc niech lekarz zleci badania (jeżeli takowych nie miała), zrobiłabym badanie moczu ect.

Jaśminum przy karmieniu piewrsią trzeba mieć w glowie zielone i czerwone światełko, ze może być to kwestia malej ilości mleka i ja mimo, że pierwszego synka wykarmiłam bez problemu to 8 miesiąca to jak Adik miał okres płaczu z niewiadomych powodów od razu dałam MM, żeby sprawdzić, czy to aby nie wina mojego mleka i tego, że młody jest głodny...mój smyku często zasypia przy cycu praktycznie co karmienie tylko on bardzo intensywnie ssie (starszak też tak miał) i szybko się najada...trzymam kciuki za utrzymanie laktacji.

Tygrysek u mnie było to samo Aduąś wymuszał płaczem, zebym przyszła do niego...:tak: nie latam do niego od razu tylko po chwili patrzę a tam uśmiech na twarzy, oczy suche :sorry2:

Polisia
Twoj mały pewnie się budzi często w nocy bo nie dojada w dzień...mój starszak tak miał...spróbuj mu zwiększyć ilość jedzenia stipniowo, ale nie wmuszaj w niego... to się zmieni jak zaczniesz wprowadzać stałe produkty do diety maluszka:tak:mialam ten sam probolem ze starszakiem:tak:

Martusia sił życzę kochana i dużo zdrówka i trzymam kciuki za dobrych lekarzy:tak:

Palma każde dziecko jest inne to co mnie pomoże niekoniecznie Tobie, ale ja nie jestem zwolenniczką odkładania, żeby dziecko ryczalo jak to radza w niektórych "mądrych' poradnikach...ja zlamalam wszystkie zasady wyc howania dziecka:tak::-DMój synuś starszy jak i młodszy obaj zasypiali przy cycu... obaj śpią z mamusią :-D (tatuś wyeksmitowany do dużego pokoju z powodu małego łóżka i tego, że wstaje o 6 a ja nie chce wstawać skoro mogę pospać z chlopakami do 9) i mimo, że czytalam wiele opinii to starszak sam odstawił się od cyca jak miał 8 miesięcy (straszyli, że będziwe ciumkał do 2 lat:-D) bez problemu zasypiał w swoim pokoiku w swoim łóżewczku... a powiem Ci czas spędzony z chlopakami, przytulaski ect to nie trwa wiecznie... kiedyś przyjdzie moment, że powie mi mamo nie caluj fe...:-Dteraz starszak śpi ze mną bo Aduś śpi ze mna... a że nie chcę, żeby poczuł się odrzucony śpimy razem... pewnie to się zmieni jak Aduś pójdzie spać do pokoju Sebusia :tak:

Merlin do nas w sylwestra przychodzą znajomi z synkiem :)

Martusia to tak jak my :)

Doloress ty nie jedtna wyrodna :-Dja mojego nie noszę bo on non stop śpi:-D doktorka się pytala, czy ćwiczymy z nim podnoszenie głowki a ja, że nie bo on non stop śpi :-D

RiSiA no u nas jest tak, ze jak podejdę do małego to przy takim "udawanym" płaczu od razu uśmiech od ucha do ucha :-D

martusia jeny Kochana dzięki ze mi o tej farbie przypomniałaś no na śmierć zapomniałam o moich odrostach no, kupiłam dziś farbę cisnęłam ja na pralkę i se leży DZIĘKI bo bym poszła w odrostach na Wigilie ufff:-D:-D:-D a swoja droga to Ty tak samo nocne życie prowadzisz jak i ja heh

D O B R A N O C

A my postanowiliśmy udać sie w podróż :-D na sylwestra jedziemy zwiedzać Wrocław. Wyjeżdżamy 30 raniuśko. Pochodzimy po pięknym ryneczku który pewnie nadal będzie pięknie świątecznie ozdobiony wracamy 1. Mam nadzieję że Krzysztof dobrze zniesie podróż no i nie da nam popalić na miejscu. Jedziemy z parką znajomych twierdzą ze są wyrozumiali :-p no a samą noc sylwestrową pewnie spędzimy w mieszkanku które wynajmujemy na te dni jest 10 minut od rynku więc liczę ze zobaczę fajerwerki. A Krzysztof to i tak "sowa" i fajerwerki pewnie będzie chciał zobaczyć :tak:

reklama
Do góry