reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja dzis uzyłam zelu na bolace dziasełka w nocy:eek:ale nie dla Patrycji :-ptylko dla Doroty ;-)wychodzi jej tz zab madrosci:szok::-p i od jakiegos czasu ja pobolewa to dziasło zeba widac pod skora praktycznie ale dziad nie chce sie przebic:wściekła/y:i o 1 w nocy mnie budzi z płczem prawie ze ja strasznie to boli no to dałam jej apap i wpadłam na to zeby jej to posmarowac zelem troszke moze jej ulzy ....i mam pytanie czy ktoras miała taki problem ze ten dziadoski zab nie chciał wylesc:wściekła/y: chyba do detysty ja umowie zeby to zobaczył bo sie boroka meczy juz jakis czas:crazy:

Ja tak miałam.
Długo nie chciał wyjść i bolało.
To tak kilka tygodni trwało.
W końcu coś mi się tak porobiło od tego zęba, że ust nie mogłam zamknąć do końca.
Po prostu szczęki nie dało się domknąć.
Wtedy już nie było wyjścia i trzeba było iść do dentysty.
Dentysta wypalał mi dziąsło - to co nad tym zębem było i od razu ulga.
Nie bolało, bo w znieczuleniu, ale strasznie śmierdziało.

reklama
Tak myslałam ze jak zab sam nie daje rady wyjsc cos robia z tym ,no nic musze ja umowic na wizyte i zobaczymy co detystka powie .Dzieki Awersja :-)
A co tu tak pusto :-pwszystkie sprzataja czy tancuja tak jak ja przed chwile z moja maruda mała:-p;-) no ale spi zobaczymy jak długo:-D.

Hop hop! co tu tak cicho dzisiaj? Pewnie rzeczywiście sprzątają ;) Nawet ja dzisiaj dałam rade umyc okno, ale tylko jedno :cool: w kuchni, ale jeszcze cały tydzień przede mną :-D Tak wogóle to jestem załamana...uświadomiłam sobie, że święta już za tydzień, a ja prezentów nie mam, co więcej nie mam ich jak kupić, na allego jak teraz zamówię to boję się, że nie dojdą...zresztą u nas wigilia na jakies 20 osób (w tym 5 dzieci) i prezenty robimy raczej bardziej symboliczne, jakbym miała kupić każdemu prezent za stówkę to bym zbankrutowała... No i jeszcze i dla chrześniaka coś muszę kupić...ehh dobrze, że chociaż dla teściów nic nie kupujemy, u nich nie ma takiego zwyczaju żeby robić sobie prezenty...dla dzieci tylko...

No i lece bo Młoda wstała, a raczej Wojtek ją zbudził...:wściekła/y:

Ah zapomniałabym zdrówka dla wszystkich potrzebujących (trochę ich niestety widzę jest)

Nie pisze ale czytam was prawie regularnie.
Wlasnie dorwalam sie do ksiazki "Jezyk Niemowlakow"T. H. Zeby to takie proste bylo jak ona pisze do tego chyba przereklamowana ta ksiazka. Jak narazie moje dziecko sie nie stosuje do rad zawartych :-D a mnie serce boli i kregoslup.
Podziwiam Was ze macie czas nie tylko na czytanie ale i pisanie na watku,ja sie zabieram od 3 dni zeby napisac i zawsze cos.
W czwartek przylatuja tesciowie a ja jestem w srodku zamieszania, ze spiacym dzieckiem na reku :tak:

ja dziś pełna emocji

najpierw po7 obudził mnie tel, ze piec w Oliwki przedszkolu sie popsul siet i ze kolejny dzien musze dac rade sama z moja dwojka od rana do nocy

a teraz jeszcze kolejny raz dostalam wezwanie do zapłaty czegos co już dawno mam zaplacone siet nawet ten kto mi te listy wysyła twierdzi ze mam zaplacone to na jaka chol... wysyla no!

axari
a Ty sie juz polszczysz jak tu ktos napisal, nie wiedzialam
fasolka mi zab madrosci wylazi juz kilka lat i nie chce wyjsc do konca, sliczna masz Core, fajnie miec takiego pomocnika,
Mufu podminowana mowisz, sapera Ci wyslac? :-p
Merlin zdrowka dla m, uwazaj co Ty i Maluszek nie zlapiecie
bebe ja juz mam w sumie prezenty kupione i zapakowane a dzis sie dowiedzialam z ew pt dostane swiateczne z gops to jeszcze jasiowi kupie

Ja znowu zagladam przy cycowaniu,mały prawie drzemie ale jak go odrywam to dalej szuka papu.
Merlin uuuu nie fajnie z mężulem,oby Ciebie i małego nie dopadło.
Tygrysico pocieszę Cię ze ja mam prawie codziennie sama dzieci na głowie,małżon albo wraca przed 21 albo leci na jakąś fuchę jak ma wolny dzien,Takim sposobem wraca tylko by zjesc,pospac koło mnie,ubrac cos czystego i on przeważnie Alana myje ale to tez jak nocki nie ma albo jak Alan nie wymysli ze ja mam go myc.Jest tylko w niedziele to sie z dziecmi pobawi,no czasami w tygodniu ale wtedy to idzie albo drzewa nawozic,albo narąbac,na podwórku albo w garazu cos robi.Mało mamy czasu dla siebie,a i mi czasami ciężko w domu samej bo Alan to jest dziecko że ja czasami zastanawiam sie czy adhd nie ma:confused2:,biega krzyczy,wybudza małego,co kawałek gdzies przyrżnie przez nie uwagę,wielki problem żeby go zmusic do jedzenia.
mafu ja nic nie sprzątnełam,ugotowałam tylko zupę.
Udało sie malca odłożyc,lece cos porobic bo pewnie za chwile wstanie,on w dzien to tylko takie drzemki ma

Axarai- To udanego pobyty Ci życzę:-)
Fasolka- ale ładna ta Twoja Córa :tak:
Tygrysku- hehe saper potrzebny na gwałt
Beacia- Hehe ja się teraz dopiero biorę za robotę bo M z pracy wrócił i wziął małego;-)

Ale wrześniówki dzisiaj pracują jak mróweczki bo tak dzisiaj pusto na forum że aż się echo odbija:-p

dziewczynki ja tylko tak na szybciora po poradę kulinarną, please pomóżcie :-(
chcę już zrobić śledzie w oleju i zostawić w lodówce żeby dotrwały do świąt, tylko nie wiem czy jak dodam surową cebulę to się nie zepsują przez tydzień? czy może lepiej ją sparzyć, podsmażyć czy poddusić?

a kapustę z grzybami mogę zamrozić w słoikach czy lepiej w woreczkach?

no i też upiekłam pierniczki, teraz są twarde i zastanawiam się (wyjmowałam z piekarnika jak były miękkie) czy zostawić je na noc żeby poodychały i zmiękły czy od razu zamknąć w pudełku (może być plastikowe?) zmiękną do świąt?

reklama
hej :)

szkrab przespal 8,5h. wstal o 8 dalam mu smoka poszlam siku i zrobic mleko wracam a on spowrotem spi no sobie mysle 'starczy tego dobrego' dalam mu 150ml zjadl i spowrotem spac i tak caly dzien do 18 drzemal po godzince poltorej a ja w koncu zjadlam sniadanie i obiad po ludzku... wrocil malz z pracy a szkrab rozdarty. noz ku..a :wściekła/y:

malz dostal paczke na swieta i sadzac po ilosci czekolady tam napewno uda mi sie to latwo zrzucic i udawac ze tego nie widze w lodowce...

Axa milego pobytu ;)
Fasolka lepiej do dentysty idz z Dorota bo sie moze zrobic cos niefajnego :(
Malenstwo alez Jas ma oczyska :)
Mafu a co tam Cie wnerwia?
Bebe kochany starszy brat :p
Stokrotka ja nie wiem nie pomoge ;/

moj kregoslup umarl na dobre. pogrzeb mnie czeka :(

Do góry